Libbal centrifuga és Sargentini

10

 

A pesti libbal oldal úgy védi a Sargentini-jelentést, mintha saját terméke lenne. Talán mert az. Nem is ez meglepő, hanem az a vehemencia, amiért ez nekik ennyire fontos. A félelem bére? Amennyiben nem úgy alakul, elesnek valami pénztől?

Néztem a tévét a minap, kapcsolgattam, vagy egy hírműsorra, vagy legalább valami olyasmire találva. Hát ennek következtében majdnem vettem négy univerzális centrifugát, mellé három ajándékpapucsot. És bónusz, csak mostanra szóló ajánlatként családomnak is vagy egy tucatot az említett termékből.

Mert azt mondták, le van árazva, és ha most nem szerzek be ilyesmit, akkor erre soha többé nem lesz esélyem.

Ügyetlen vagyok bármilyen ügyintézésben, így hála az égnek, a termékek beszerzése elmaradt. Elmentem úszni, és ott azért néhány hossz után rájöttem arra, hogy háztartásom nem kíván négy univerzális centrifugát.

Három ajándékpapucsot sem. Csak azért, mert ingyen kapnám a négy univerzális centrifuga mellé, amire semmi szükségem. Családomat nem kérdeztem ki, de erős kétségeim vannak arról, hogy igényük lenne ilyen mennyiségű bármilyen szerkezetre.

Ezen személyes élményt csak azért hoztam fel Önöknek, hogy egyfelől mosolyogjanak egyet. Másfelől érzékeltetném mindezzel az összes Európai Parlamentben ülő, magyar „demokrata” képviselő agresszivitását a Sargentini-jelentés kapcsán.

Ennyire még egy univerzális centrifuga-árust sem motiválnak és biztatnak a hazug információk elő- és eladására. És itt elnézést kérek a reklámozótól, ő legalább valami viszonylag használhatót árul, a hazai libbal meg csak magát akarja eladni. Az nem minőségi portéka – szerintem.

A Sargentini-jelentés Magyarországot támadja. Ráadásul tele van hazugságokkal.

Én az említett urakra gondolok – akár MSZP, akár DK, avagy Párbeszéd (most ez komoly?) nevű szervezetekben politizálnak -, attraktivitásuk ellenére sem bíznék rájuk nemhogy felelős tevékenységet, de még egy haszontalan pózna bámulását sem.

Annak is lába kélne.

Az ígért négy centrifugának pedig csak a számlája érkezne…

 

 

fotó: ujhelyi.eu