Micu és a patkányok

10

 Micu nevű macskám reggel komoly problémával fordult hozzám: mi a teendője, ha az új, brüsszeli tervezésű európai uniós intézkedések életbe lépnek? Micu elfelejtett rákérdezni a közép-kelet-európai országok demokráciai fejlődésére, inkább az érdekelte, hogy ő ezután is lehet-e macska, vagy más kategóriába kerül. Jelen állapot szerint cica-léte megmenekült. 

 

Micu cica alapvetően enni és aludni szeret. Nem tudom, melyiket jobban, mindkettőhöz látványos tehetsége van. Ennek kiszolgálását és biztosítását értelemszerűen tőlem és feleségemtől várja. Macska, ez a dolga.

Azonban mikor adtam én ilyen jogkört az Európai Bizottságnak és Merkeléknek, hogy ők ugyanezt követeljék tőlünk, úgy össznépileg? Mi etessük, mi itassuk őket? Minket használjanak ki, mert csökken a haszonkulcs?

Micu az élelmezés problémáját furcsa módon ebben az esetben félretette: nem úgy messzire, de azért most lennének más kérdései is.

Igen foglalkoztatta például, hogy most milyen státuszba kerül. Lehet-e például magyar macska?

Meg aztán, lehet-e egyáltalán macska? Erre is lesz utasítás?

Micunak nagyon nem volt kedve például patkánynak lennie.

Mert ugye a rossz pletyka szerint ehhez a fajtához tartozóknak először le kell mondania magyarságukról. Micu viszont szeretett Budapesten élni. A város tisztes macskakörökből származó információi szerint még mindig Magyarországhoz tartozik.

A cicának ahhoz sem volt igazán kedve, hogy konzultálnia kelljen bárkivel nemi identitásáról. Ő a sajátjával rendben volt, a többiekéhez meg – bizonyos kerti villongásokat leszámítva – mi a köze?

Micut a legkevésbé sem foglalkoztatja a #metoo mozgalom, kérem, ezt nézzék el neki. Nem Clintonné ismerőse.

Micu társalgásunk alapján arra jutott, hogy neki semmi baja a német vagy francia cirmosokkal, brit és orosz kékkel, sziámival, burmaival, akár helyes perzsa cicusokkal is szívesen barátkozik. De attól ő még a saját életét akarja élni, mert joga van hozzá. Köszöni, nem kér az uniós csicsa-masnikból.

Micu nem egy hülye macska.

 

fotó: memecenter.com