Liberális CEU-cunami

27

.

Hány cikk született az elmúlt pár napban a CEU-ról? Én öt perc után meguntam a számlálgatást. Az életben nem járt oda annyi magyar hallgató, ahány Soros-egyetemet féltő és dicsőítő anyagot összehoztak a libbal oldalon. Ennyire függenek tőle? Hiszen csak egy „öregember”, aki „semmit sem tud tenni Magyarország ellen”. Ha így van, miért annyira fontos az érdekeinek a védelme?

Volt egy időszak Magyarországon, amikor beköszöntött a bolognai rendszer, egyéb liberális oktatási reformok nevében falusi iskolák tömegét zárták be. Hát ezt a témát úgy nem reagálta túl a szoclib elit és kiszolgálói.

Ezzel több ezer gyerektől vették el az esélyt a boldogulásra. A CEU-ra a hivatalos adatok alapján tavaly 190-en kerültek be Magyarországról – a többiek, 1400-an – a Soros-világból érkeztek. Félreértés ne essék, senki nem sajnálja tőlük ezt a dolgot. Mindenki azt csinál, amit akar. Az ő gondolkodásuk szerint: aki meg tudja fizetni…

De azért biztos, hogy ez a világ legnagyobb problémája? Nem csak a gender-semleges vécék bevezetése a magyar oktatásban? Amiért izgulnunk kellene?

És Brüsszeltől Berlinig mindenki azért aggódik, hogy az Orbán-kormány jóváhagyja-e az elég érdekes működési engedélyüket?

Az említett falusi iskolákkal a libbal oldal csak akkor foglalkozott, amikor a helyükön nyílt egy trendi étteremszerűség.

A fentebb feltett kérdésekre természetesen mindannyian tudjuk a választ.

A CEU most egy „káderképző” azok számára, akiknek „nyílt társadalmat és demokráciát kell terjeszteniük”.  

Akiknek a diplomájuk arról szól igazából, hogy minket manipuláljanak. Megkeressék a befolyásolás eszközeit.

Baj, hogy ha Budapesten van egy ilyen intézmény? Szerintem elhajtani őket nem egy realitásoktól elrugaszkodott ötlet. Ugyanakkor, ha Bécsből csinálják ugyanazt, mint eddig, az csak GPS-különbség.

Akkor meg miért ennyire nagyon fontos a libbal oldalon ezzel foglalkozni?

Miért van mindig az, hogy ha egy Soros Györgyhöz köthető dolog felmerül, ők bevadulnak?

Nem csak nálunk, hanem már annyi országban, amelyek számát lassan „húzz sorszámot” kategóriában kéne?

 

 

fotó: ps-montázs