Go-go görlök védik Merkelt

17

 

Angela Merkel bevándorlási politikája ellen tüntetnek vasárnap Berlinben. A kancellár mellett azonnal felsorakozott a píszí világ, de akadtak érdekes támogatói is. A német főváros nightclubjai álltak ki a migránssimogatás mellett. Az éjszakai élet érdekelt a félvilági munkaerő-utánpótlásban. Hogy is van a mondás? Madarat tolláról, embert barátjáról…

 

Az Alternatíva Németországért (AfD) május 27-én rendez felvonulást Berlinben Merkelék migráns-barát politikája ellen. Az AfD Németország harmadik legnagyobb politikai ereje, sőt a közvéleménykutatások szerint már népszerűbb a szociáldemokratáknál is. Demokratikus párt, amely elhatárolódik az antiszemitizmustól. Valahol, valamikor voltak náci gyökerei? Kinek nem abban az országban?

Ennek ellenére a vélemény- és szólásszabadságra oly büszke Berlinben most úton-útfélen fasisztázzák őket, barna mocsokról beszélnek, demokratikus összefogásra biztatnak. Mert az AfD – és a pártot a tavalyi választásokon támogató majd hatmillió német polgár szerint – Merkel bevándorlás-politikája tönkreteszi hazájukat.

Ilyet pedig nem lehet kimondani, főleg nem lehet emiatt utcára vonulni. Az nagyon nem píszí. Hiába ismeri el már lényegében maga Angela Merkel is az eddigi politika kudarcát, hiába robban ki ilyen-olyan bevándorlókkal kapcsolatos botrány – a „berlini értelmiség” inkább nácizik.

Pedig a németek nem ostobák, még ha évtizedek óta hülyítik is őket. A többség tökéletesen érti, miről van szó.

A minap Alice Weidel, az AfD frakcióvezetője a Bundestagban két történetet mesélt el.

Az egyik Herbert W. sztorija: a férfi végigdolgozta az életét, először bányászként, később az Opelnél, öregkorára mégis csak úgy tud „normálisan” megélni, hogy üvegeket gyűjt és vált vissza a Ruhrstadion környékén.

Az ellenpélda Sami A. története. Ő korábban Oszama bin Laden testőre volt, sosem fizetett egy fillér adót sem, viszont tíz éve havi 1200 eurót kap a német államtól. Kedves ember lehet amúgy, hétvégenként állítólag szereti motorral bejárni a festői vidéki tájakat…

Weidel nem kertelt: „Burkások, lányok fejkendőben, és kést szorongató férfiak élnek az állam által kitartva, és a többi senkiházi sem fogja biztosítani a prosperitást, a gazdasági növekedésünket és a szociális ellátórendszerünket”.

Végül üzent Merkelnek: „Ha egy olyan országban élsz, ahol a törvény bünteti az orvhorgászatot, de nem bünteti az illegális határátlépést, akkor joggal kijelenthetjük, hogy ezt az országot idióták irányítják”.

Mindezek után természetesen Weidel asszonyt kiátkozta a „független sajtó”. Vagy száz liberális-féle szervezet hirdetett vasárnapra ellenakciót, jönnek „antifák”, anarchisták és a német haza más kitűnőségei.

De tiltakoznak a „nácik ellen” a Go-go görlök és boyok, behatározhatatlan nemű más rúdtáncosok és a „queerek, feministák, antirasszisták, befogadók és színesek”. És ott lesz egy „unikornis” is – ez fogalmam sincs, mire utal, tulajdonképpen ebben a tudatlanságban meg is szeretnék maradni – egy giga „protest dance partyn”, amit 70 berlini nightclub szervez.

Szóval diadalát üli a német demokrácia és kultúra…

Merkel „hobbija” a németeknek az elkövetkező négy évben 78 milliárd euróba fog kerülni. Ez átváltva szinte kimondhatatlan összeg: 24 725 milliárd forint. Azaz naponta 17 milliárd forint jut a migránsokra. Ebben nyilván benne van egy raklapnyi nagyszerű pályázat, akár az éjszaka világa is profitálhat „a bevándorlókat integráló programokból”.

Egyvalaki biztos, hogy egy eurocentet sem lát ebből. Herbert W., a tisztességben megőszült német munkás. Neki marad a stadion mellett eldobott sörösüvegek összegyűjtése. Amelyeket az „új németek” esetleg nem törnek össze, miközben a nemzeti futballválogatott két büszkeségét, Mesut Özilt és Ilkay Gündogant ünneplik.

Utóbbi egyébként éppen a múlt héten ajándékozta meg egy dedikált mezzel államfőjét. Az írta rá a német válogatott középpályás, hogy „Nagy tisztelettel elnökömnek”.

Az említett elnök nem Frank-Walter Steinmeier volt. A gesztus Recep Tayyip Erdogannak szólt.

Szóval, ennyit a sikeres beilleszkedésről…

 

 

fotó: thecut.com