Tiszteld a nőt! Adj rá burkát!

37

 

A burka viselése mellett indított óriáskampányt Soros György alapítványa, mondván, Európát most leginkább az iszlamofóbia fenyegeti. Egyik szószólójuk szerint nemi erőszakok sem lennének, ha az európai nők nem öltöznének ilyen „szabadosan”. Továbbá rablások sem fordulnának elő, ha kapásból odaadnánk mindent a gazembereknek. És a kereszténység letiprásával nyilván megszűnnének az erőszakos iszlámmal szembeni fenntartásaink is.

 

Nagyapám bölcs ember volt, szerinte egy férfi sok ostobaságot elkövethet életében: az egyik legnagyobb, amikor megpróbálja megmondani párjának, hogy az mit vegyen fel.

Nagypapa ezt az életigazságot pár évtizede osztotta meg velem, egy csendes, hétvégi napon. Azon a késő tavaszon nagymamám először a babos kendő, majd a nagykarimájú „dámás” szalmakalapok viseletét igyekezett meghonosítani a háztartásban. Az „öreg” bölcsen hallgatott, majd fontoló arcot vágva bólogatott a divat-ötletekre – boldog, elégedett ember volt.

Őszintén szólva ezt a vezérelvet követtem akkor is, amikor először láttam burkát, csadort vagy hidzsábot hordó nőt Budapesten. Nekem furcsa volt, de hát ez az ő kultúrájuk része, magánügy. Semmi közöm hozzá.

A történet az elmúlt évtizedben változott meg – szerencsére nem Magyarországon -, amikor megjelentek a migránsok milliói. Ekkorra vált nyilvánvalóvá az is, hogy a korábban érkezett muszlim bevándorlók európai integrálása totális kudarcot vallott.

A burka, a csador és a hidzsáb innentől nem kulturális sajátosság, hanem egy másik világ jelképe lett.

Legyen nagyon világos: eszem ágában sincs megszabni, megreformálni avagy „demokratizálni” más világok, társadalmak életét. Az arab világnak ilyenek a hagyományai, otthon úgy élnek, ahogy akarnak. Még azt sem hiszem, hogy az én dolgom lett volna harcolni a szaúdi nők jogosítványhoz való jogáért.

Ha valamire tanít a történelem, az az, hogy ha kívülről megerőszakoljuk a hagyományokat, az rémálomhoz, erőszakhoz, vérhez, halálhoz vezet.

A burka önmagában az iszlám világ öltözködési sajátossága, viseljék is, ha akarják – akár mindennap, tömegesen – de, ha nem nagy gond, tegyék ezt odahaza.

Ha turistaként jönnek hozzánk, vendégként, szintén szabad a pálya, amíg tisztelik ők is a mi kultúránkat.

Mi sem megyünk be cipőben egy mecsetbe, és a hölgyek sem lépnek be fedetlen vállal, ha mondjuk, megnéznek egy keleti ortodox templomot.

Azonban, ha huzamosan köztünk akarnak élni, akkor alkalmazkodjanak ahhoz a kultúrához, ahol tartózkodni akarnak. Az európai értékrend keresztény. Nem csak vallási, egyházi okokból kell annak maradnia, hanem őseink, történelmünk és saját valónk tisztelete miatt!

Ez nem azt jelenti, hogy aki ide jön, az keresztelkedjen meg. Gyakorolja muszlim (avagy bármilyen) vallását is nyugodtan. De úgy, hogy ez ne zavarjon másokat. Úgy, hogy nem teremt a miénken belül egy másik társadalmat, amely megvet minket. S végképp ne lepődjön meg, ha elutasítjuk célját, hogy legyőzzön, leigázzon minket.

A burka viselete jelen esetben ennek a megszálló „kakukk mentalitásnak” a szimbóluma.

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa most bizony e mellett kampányol. Ne valamilyen pesti álcivil vircsaftra gondoljunk, amely kimerül egy honlapból és két tévé-szereplésből. Erre a projektre százmilliókat fordítanak, euróban. Például készült egy laza 104 oldalas tanulmány és útmutató is az aktivistáknak, baráti politikusoknak.

Ennyi pénzből migránsok százezreinek lehetne a saját hazájukban rendes megélhetést biztosítani – de a cél nem ez. Ők ide akarják hozni őket, át akarják alakítani évezredes világunkat.

Ha a Kedves Olvasó megpróbálja megérteni Sorosék gondolkodását, a lentebbi mondatból induljon ki. Ennek fényében – talán – érthető az elsőre abszurdnak tűnő logikájuk is. Idézet az említett dokumentumból: „Az iszlamofóbia elleni harcnak még nincs vége, támogatjuk az összes olyan civil társadalmi szereplőt, akik küzdenek a nyílt – és nemi – alapú tiltások ellen, amelyek a muszlim nőket érintik”.

Tetszik érteni? Ezért állnak ki a burka mellett. Az arcot és testet teljesen elfedő ruha viselése az iszlám hagyományok szerint nem a nő „szabadságjogai” közé tartozik. Férje, családja szabja meg, hogy mit hordjon! Nincs apelláta.

A Nyílt Társadalom ezt támogatja, ezt tartja követendő példának Európában. A női jogok védelmében… Ennél talán csak az félelmetesebb, amikor „ésszerű” indokot is találnak a burka használatára. A brit liberális The Independentben tavaly jelent meg egy cikk, amely szerint, ha minden nő elfedné a testét, arcát – nem került volna sor a Harvey Weinstein féle nemi erőszakokra sem…

Szóval, ha tiszteled és meg akarod védeni a párodat, öltöztesd extra csadorba, oszt’ irány a konyha, meg az iszlám vallás felvétele. No komment.

Soros mostani kampánya azért veszélyes, mert a női szabadságjogok álszent védelmében éppen a női szabadságjogokat akarja elvenni az európai lányoktól, asszonyoktól.

A vallási egyenjogúság jegyében le akarja dózerolni a keresztény kultúrát, hogy hit és múlt nélküli, globalizált egyen-fogyasztókat teremtsen. Az iszlám a kezében csak egy eszköz erre. Mint ahogy az Iszlám Állam is csak „kényelmetlennek bizonyult” módszer volt az arab világ „demokratizálására”.

Soros alapítványa nem divat-tanácsokat ad – habár vidámabb lenne a világ, ha a kis Alex inkább ezzel foglalkozna -, hanem vírust terjeszt. Megmérgezi társadalmunkat.

 

 

fotó: freakingnews.com