Micu nem kér a Jobbikból

14

 

Csepelen kampányolt tegnap Vona Gábor, magát állítva be a világ majdani legjobb, legszebb és legtisztességesebb miniszterelnökének. A párt megvesztegetési és korrupciós ügyeiről, vállalhatatlan politikusairól, Simicska pénzestáskáiról természetesen egy szó sem esett. Viszont mindenkinek ígért fűt-fát, valamint tejjel-mézzel folyó Kánaánt. Utóbbi felkeltette Micu macska érdeklődését.

 

Micu tegnap kora délután már túl volt két bőséges étkezésen, de úgy gondolta, hogy olyan nincs, hogy sok étel. Olyan van, hogy étel, amit Micu nem evett még meg. A macska politikusi vénája ebben is markánsan megmutatkozott… Egyik idősebb rokona valamikor mesélt neki egy bizonyos Gyurcsány Ferencről, onnan tudta, hogy vannak dolgok, amikben nincs olyan, hogy elég. A cica értelemszerűen nem pénzben vagy hatalomban, hanem egészen konkrét ennivalóban méri az élet értelmét.

Micu közéletileg tájékozott jószág, így többek között hallott már Vona Gáborról is. Így tudta azt is, hogy a Jobbik elnöke szeret – más házi kedvencek mellett – cicákkal fényképezkedni. Arról is értesült, hogy Vona délután Csepelen tart gyűlést. A két hír között nem volt nehéz összefüggést találnia: levonta saját következtetését.

Micu persze nem ostoba macska, sejtette, hogy a fotók mögött politikai píár van. De hát annyi baj legyen! Ha a választási kampány miatt néz ki neki extra-kaja, ő kész kompromisszumokat kötni. A juti-fali minőségétől függően még akár közös képre is hajlandó Vonával. Micu nem elvtelen celeb-cica, azonban a cél – azaz a feje további megtömése – többnyire szentesíti számára az eszközt.

Így Micu elindult a kertvárosból a Jobbik rendezvényének helyet adó csepeli Munkásotthon irányába. Ezen útközben amúgy többször el is somolyogta magát: Jobbik és munkás? Hát azok, akik annak idején saját kezükkel húzták fel az épületet, a közelébe nem engedték volna az ilyenféléket!

Na, de változnak az idők. Micuhoz is eljutott a hír, hogy a Jobbik immár néppárt, és korábban csak azért volt félfasiszta, mert csak. A macska értette a logikájukat: náciként is kap persze adott esetben ellátmányt valaki, de a fazékhoz azért úgy nem lehet elég közel kerülni mostanság.

Micu közben elrobogott egy Momentum-plakát mellett. Ezt még elfelejtették leszedni, hiába lépett vissza a jelölt. Micu ugyan táplálkozás-orientált cica, de ezekkel azért még ő sem akart kapcsolatot teremteni. Majd még kap tőlük valami újgenerációs ételnek hívott valamit, aminek se íze, se szaga. Viszont idióta masnit kötnek a nyakába. Ennyit nem ér az egész.

Látott egy együttes Szabó Szabolcs hirdetést is. Ő volt ugye eddig itt az országgyűlési képviselő. Micu az országos politika ilyen magasságaitól távol tartotta magát, azonban tudta, hogy négy év alatt ez az ember egy darab macska-étel osztást sem tartott, és úgy általában sem tett semmit a csepeli cirmosokért.

A szocialista Bangóné képe is szembe jött Micuval. Rá csak prüszkölt egyet. Idősebb macskák még hallottak arról, hogy milyen volt az élet egykor a Csepel Művekben, és kiknek köszönhetik annak szétlopását. Bocsánat: „privatizációját és felszámolását”. Hogyan lettek igazgatókból szegfűs multimilliomosok. A macskák meg ott maradtak minden nélkül.

A Kétfarkú Kutyapárt értelemszerűen nem találkozott Micu ízlésével. Hősünk ugyan ismert értelmes és barátságos kutyát is, de még a legellenszenvesebb is beérte egyetlen farokkal. Micu szerint a hülyeség önmagában nem teljesítmény – még egy ebfélétől sem.

Micu végül csak odaért a Jobbik fórumára. Átment zsúdár-macska üzemmódba, kedvesen, előre dorombolva próbálta odabájolni magát a pártelnökhöz. Erre belerúgtak. Aztán megint. Néppárti bakanccsal.

Micu először meghökkent. Ezek fényképezkednek az egyszerű cicákkal, amíg ennek hasznát látják, aztán rugdalják őket?

Micu felmorgott, felpucsította hátát, és kedves macsekból hirtelen oroszlán ősei megtestesítőjévé vált.

Ezeknek semmi keresnivalója nincs Csepelen!

fotó: facebook.com