Nőgyalázók – Asszonyverők – Demokraták

19

 

Napok óta érdeklődéssel várom, hogy a #metoo mozgalom, vagy a Soros által pénzelt „civil szervezetek” mikor fogják a nőgyalázó Janiczak Dávid fejét követelni. De semmi, és semmi. Igaz, a feleségével „órákig dulakodó” Juhász Péter esetében is nagy volt a csönd. Így aztán a jelek szerint a munkatársnőjét nemi erőszakkal fenyegető Jobbik-alvezér is elfogadható a széplelkeknek és a „demokrata nagyasszonyoknak”, ha a kormányváltás illúziójáról van szó.

 

A Jobbik alelnökének, ózdi polgármesterének a szavait engedelmükkel nem fogom idézni. Se kedvem, se gyomrom nincs hozzá. Ha valakit elkerült ez a botrány, az ide kattintva meghallgathatja, hogy miképpen gyalázza a nőket, fenyegeti nemi erőszakkal munkatársát Janiczak Dávid.

A „polgármester úr” szerint ezek csupán magánbeszélgetések voltak, amelyekbe az ilyesmi belefér. Főnöke, Vona Gábor szerint így van ez – leginkább vállat vont, amikor rákérdeztek, hogy nem lenne-e kedve legalább egy kicsit csúnyán ránézni helyettesére.

Józsi csepeli boltos erre tömören úgy reagált, hogy az ő köreiben az ilyesmiért nagy és huzamos pofánverés jár. A magukat „művelt és fölöttébb kulturált értelmiségi felső tízezer” közé sorolóknál a becstelenség megbocsátható, ha a tettes a saját brancsból való…

Én csendesen ehhez még hozzátenném, hogy míg a magánbeszélgetésben az ilyesmi sima ordenáré bunkóság, addig, ha valaki a női beosztottját fenyegeti nemi erőszakkal – nos, az minimálisan munkahelyi zaklatás, hatalommal való visszaélés, bűncselekmény!

Az ilyesmi miatt jött létre a #metoo mozgalom, és csinált abból is boszorkánypereket, ha egy férfi megdicsérte egy hölgy kollégája blúzát, vagy szexista módon maga elé engedte a liftben.

Most viszont síri csönd van. Egyedül a Fiatal Családosok Klubja tiltakozott, de ők enyhén szólva sem a trendi, píszí világ részei. A liberális nővédő szervezetek, Soros agyonpénzelt civiljei, az ilyen-olyan bizottságok és alapítványok viszont mind mélyen hallgatnak. Nagyon mélyen.

A hazai #metoo mozgalom „nagyasszonya”, Sárosdi Lilla sem szól. Igaz, ő már a feleségével „órákig dulakodó” Juhász Pétert is bevédte, hiszen „ő a barátja”, így nyilván ártatlan, még ha lényegében be is ismerte az asszonyverést.

Az, hogy a jobbikos Dúró Dóra is hallgat az ügyben, erkölcsileg nehezen elfogadható, de fogjuk rá a párhűségre. De hol van a máskor oly hangos Kunhalmi Ágnes és Gurmai Zita, vagy Szabó Tímea és Vadai Ágnes? Értem, hogy a politikai hitvallásuk nem érték- és erkölcs-alapú, de minimális női szolidaritás sincs?

Annyira vágynak a hatalomra, hogy ennek érdekében még a nők gyalázását is elnézik a potenciális szövetségesnek?

Ez nem szánalmas, ez undorító.

 

fotó: PS montázs