Luxusdemokraták

6

 

Luxusfeleségeket mutogatnak napok óta kereskedelmi tévékben. Sok pénz, annyi, amennyi nincs felfogható tisztességgel. Biztos van ennek értelme. Önök megtalálták már? Vagy nézzük ezt úgy, ahogy a politikai luxus akar belőle élni? Ahogy jó pénzért keres élősködést?

Szél Bernadett, miniszterelnök-jelölt: Neked félrement a frizud, Ági! Akarsz baloldali meghatározó politikus lenni?

Kunhalmi Ágnes, az MSZP arca: Én szép vagyok! Én tényleg szép vagyok! Nem érted, hogy én tényleg szép vagyok?

Szél Bernadett, miniszterelnök-jelölt: Te libus! Én Szél Bernadett vagyok! Én vagyok már ott! Ez mikor nem tűnt fel?!

Lendvai Ildikó, az MSZP valakije: Bernike! Bernike! Viselkedj! Ildikó vagyok! Fegyelmezzél! Itt nekem van szavam! Érted a kifejezést?

Dobrev Klára, aki tudja, hogy ki ő: Klárának szólítsatok! Lendvai, mikor lettél Te valaki? Az én uram, az igen, ő ott van! Ti? Ti? Te?

Dúró Dóra, Jobbik képviselő: Baloldali áltatás ez! Átverés!

Vona Gábor, Jobbik elnök: Dóra!

Dúró Dóra, Jobbik képviselő: Te ne próbálj engem fegyelmezni, Gábor!

Vona Gábor, Jobbik elnök: A Jobbik eszmeiségéhez nem férhet kétség! Ezt Novák Előd felesége sem kérdőjelezheti meg! Ki ő?! Én öntudatos férfi vagyok, Dóra!

Lendvai Ildikó, az MSZP valakije: Hát akkor megint az üzletről beszélünk?

Vona Gábor, Jobbik elnök: Maga kérte, Ildikó!

Szél Bernadett, miniszterelnök-jelölt: Akkor én kimaradok? És a demokrácia? Ez komoly? Ez meg lett velem beszélve? Én nem emlékszem? Ki beszélte ezt meg velem? Miért nem akarta ezt velem senki megbeszélni? Ez így biztos, hogy demokratikus?

Kunhalmi Ágnes, az MSZP arca: Tegnap vettünk egy hörcsögöt. Én még kételyekkel küszködöm, hogy szeretem-e a hörcsögöket. Ez egy baloldali dilemma. Az enyém! Csak az enyém!

Vona Gábor, Jobbik elnök: Hahó! Ez az én dilemmám! Nem tűnt még fel senkinek, hogy én most dilemmákban is nyitott vagyok?! Ezek a baloldali hörcsögök amúgy micsodák? Eszik az ilyesmit? Hoppá, megint! Én vegetáriánus vagyok. Azt hiszem. Azt hiszem? Most éppen melyiket kell hinnem? Most én ki vagyok megint? Ez annyira macerás…

Kunhalmi Ágnes, az MSZP arca: Miért lophatja el Vona a hörcsögömet? Ez elfogadható és baloldali? Párthatározat született róla?

Lendvai Ildikó, az MSZP valakije: Drágica, ne durcázz! Megvettük.

Fotó: youtube.com