Botka behívná a migránsokat?

8

 

Lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést Botka László. Miközben a kormány családbővítési programot hirdet, a jelek szerint az MSZP megoldása a demográfiai problémákra a migráns-import.

 

„Andrea, ma legalább egy tucatnyi emberre főzzél!” – hívta fel feleségét 2018 kora nyarán az immár miniszterelnök Botka László. Az asszony nem lepődött meg, soha nem voltak ritkák a nagy vendégségek a családban. De azért érdeklődött, hogy kik jönnek:

– Újhelyi Pistiék jönnek?
– Nem, nem ők.
– Akkor a Molnár Gyusziék?
– Nem, nem ők.
– Akkor helyiek a pártból vagy az önkormányzatból?
– Nem, nem ők.

Andrea asszony erre most már kicsit ideges lett. Érti-érti, hogy a férje már nagyfőnök, de azért vele ne flegmáskodjon. Érezhető ingerültséggel kérdezett újra:

– Akkor ki jön? Merkel asszony Trump elnökkel? Vagy a Sas Józsi?
– Nem. Ahmed, Ali, Musztfa és négy fivére, valamint egy rendkívül szimpatikus albán embercsempész számára teríts!

A fenti történet természetesen fikció, két okból is. Egyfelől, Botka László nem lesz kormányfő jövőre sem. Másfelől, ha mégis az lenne, és tényleg lebontaná a határkerítést, hozzá legfeljebb pár pr-percre – a’la Gyurcsány – nézne be migráns. Azokat nekünk, a magyar családoknak szánná.

De nézzük a tegnapi fejleményeket: Botka László a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva mondta, hogy hatalomra jutása esetén lebontatná a magyar-szerb határzárat. Legyünk korrektek, ehhez bizonyos feltételeket szabott: ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és ha a közel-keleti helyzet megnyugodna.

Hogy ezek a „ha”-k mennyit érnek, a Kedves Olvasó megítélésére bízom. Amennyiben arra gondol, hogy kizárólag az első, határbontó üzenet a lényeg, és a többi meg csak szocialista körítés, talán nem téved sokat.

Ezt támasztja alá, hogy az MSZP sajtósai az interjú megjelenése után nem győztek cáfolatokat küldözgetni arról, hogy amit Botka mondott, azt nem úgy mondta. Csak vagy a Reuters tudósítója nem ért eléggé botkául, vagy Botka reuters-ül, de igazából az egészben a gonosz Fidesz-média a hibás.

Tehát jó Botka László szerintük a következőket mondta: az EU közös határvédelmi mechanizmusának elfogadását és kiépítését követően, valamint a közel-keleti helyzet megnyugvása esetén a kerítésre már nem lesz szükség.

Az afrikai bevándorlók említése csak geográfiai és adminisztratív okokból maradt ki természetesen, hiszen ugye a fenti körülmények teljesülése esetén kinek is tűnne fel néhány millió „egyéb” megélhetési migráns? Avagy a Botka-féle földrajzi lexikonban Afrika a Közel-Kelet részévé vált. 

Mielőtt a Tisztelt Olvasó belemerülne a szocialista magyarázkodás megfejtésébe, egy valami legyen világos: akárhonnan nézzük, Botka el akarja távolítani a migránsokat feltartóztató határzárat a magyar-szerb határról. Nincs ha, nincs de. Pont.

A vélemények értelmezéséhez még egy adalék: Martin Schulz, még az Európai Parlament elnökeként Szegeden járva bejelentette: „ez egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

Van még kérdésük?

 

 

Fotó: blikk.hu