Jobbik: kreatív korrupció?

8

 

A fideszes Németh Szilárd korrupció gyanújával feljelentést tesz Ózd jobbikos vezetőjének ügyében. Igaz, nem igaz? Talán kiderül. De egy már ma biztos: Janiczak Dávidnál kreatívabban még az egykori kisgazdák sem reagáltak lopás-vádra.

 
Ez a történet hangsúlyozottan nem a korrupcióról fog szólni. Vagy esetleg a Tisztelt Olvasó feltételezne ilyesmit egy hazai politikusról? Pláne egy jobbikosról, akiknek zászlaján ott van a lopás és lenyúlás elleni kompromisszum nélküli küzdelem?!

Ez a történet arról szól, hogy miképpen kezel egy ilyen vádat a Jobbik ifjú sztár-alelnöke, Ózd polgármestere.

Tehát az alapsztori: Vagy három hete nyilvánosságra került egy hangfelvétel. Ezen Janiczak és munkatársai arról beszélnek, hogy miként tudnának megszabadulni az egyik indulótól a város ivóvízhálózatának fejlesztésére kiírt, több mint 400 millió forintos pályázaton. S láss csodát, tényleg nem az az induló nyert, hanem egy másik, amely mellesleg 10 százalékkal többet kért.

Ez alapján előbb kérdezett, majd miután hetekig nem kapott választ, feljelentést tett Németh Szilád Fidesz-alelnök.

S most jöjjön a Jobbik alelnökének magyarázata.

Hát először is a felvételről: hát azon bizony ő is szerepel. Ám ezt a felvételt valaki ocsmány titkosszolgálati eszközökkel készítette. Ki lehetett? Hát a KGB-utód oroszok ugye aligha, arról Kovács Béla csak szól. A CIA sem valószínű, arról Soros jelezne. A Moszad is lekerül a listáról a hanuka-köszöntő óta. Magyarok lettek volna? Arról meg Vona szólt volna, hiszen állítólag be vannak épülve.

Akkor ki? No, mindegy is! Nem kell mindent megmagyarázni. A lényeg, hogy a felvételen ugyan ő és munkatársai beszélnek, de az egy vágott felvétel, így nem hiteles. De ő már közzétette a lehallgatás egy bővített változatát az interneten.

Mi van? Akkor most ki hallgatott le, kit?

Na, de ne legyünk rosszindulatúak: nyilván egy hiteles városvezető készít felvételt a fontosabb tárgyalásairól. Ilyet amerikai elnökökről és a maffiáról szóló sorozatokban is sokat látni.

De könyörgöm, akkor miért csak egy bővített felvételt hozott eddig nyilvánosságra? Most ők vágtak? Ugyan dehogy, a Jobbik alelnöke ígéri, hamarosan minden felvétel megismerhető lesz. Hamarosan… Az ügy három hete robbant ki. Ennyi ideje nem találják az inkriminált fájlt? Vagy megint vágni kell?

Ha a Kedves Olvasóban mégis felmerülne, hogy végül is mi a ménkű zajlott az ózdi polgármester irodájában, íme Janiczak Dávid őszinte válasza.

Tessék jól figyelni: „nem korrupció, hanem komoly kockázatelemzés zajlott az önkormányzatban”.

Ez annyira szép!

 

 
Fotó: facebook.hu