Keresztapa Brüsszelben

9

 

Soros a szőnyeg szélére állította az EU vezetőit: miért nem képesek szétzúzni Orbánt?! A spekuláns ezen kívül Ukrajnáról is „tanácsokat adott”, majd bemutatta utódját. A demokrácia barátainak nincs mitől félniük, az üzlet folytatódik.

 

Puszi-puszi, ölelés, hátlapogatás és vállveregetés. Két öreg barát, George és Jean-Claude könnyfakasztó találkozója. Amelyről fényképet, videót is csak néhány kiválasztott készíthetett. Hiába, a Nyílt Társadalom Alapítvány gazdája és a nyitottságot és átláthatóságot mindenek felett tudó Európai Bizottság elnöke találkozott.

Bizalmasan irodára vonultak. A nyilvánosságra ennyi tartozott egy milliárdos spekuláns és Európa egyik vezetőjének randevújából. Illetve egy néhány perces EB-szóvivői mellébeszélés.

Jean-Claude Juncker és George Soros találkozójára bebocsátást kapott utóbbi 32 éves fia, Alexander is. Tanulja meg „a Sanyi gyerek”, hogyan működik az igazi demokrácia!

A tanácskozást Soros kezdte. A vendéglátó köszöntése megvolt, az első szó joga viszont a koré, a pénzé, az igazi hatalomé.

George Soros: Jean-Claude! Mi volt ez tegnap az Európai Parlamentben? Meg mi ez a semmitmondó kötelezettségszegési eljárás?! Nem erről volt szó…
Jean-Claude Juncker: George, sajnálom. De nem tudtam többet tenni. Mindenki tudta, hogy rólad van szó, de jogilag minden csűrés-csavarás után csak ezt lehetett elérni. A Parlamentben meg a te embereid beszéltek. Őket kérd számon!
Alexander Soros: Nem ezt várjuk tőled, Jean-Claude bácsi! Nagyon nem ezt várjuk! Nem ezért jöttünk személyesen ide!

Juncker mentegetőzés közben kissé lehajtotta a fejét, most ingerülten kapta fel. Mit mer ez a playboy tacskó? Mert, hogy George számon kér, az rendben, de ez? Aztán tekintete az idősebb Sorosra tévedt. Ő először hallgatott, majd egy köhintés után megszólalt.

George Soros: Amit Alexander mond, azt úgy vedd, mintha én mondanám Jean-Claude! Ő veszi át a Nyílt Társadalmat utánam.
Jean-Claude Juncker: Ne haragudj Alexander, fáradt vagyok kicsit. Örülök, hogy apád örökébe lépsz, nagy szükségünk van itt rátok. De szerdán tényleg nem tudtunk mit kezdeni Orbán ellen. Nem volt rajta fogás, az uniós érték mantrán már a mi újságíróink is röhögnek.
George Soros: Röhögjenek, amíg azt írják, amit én akarok. De az Orbán-ügyet most már tényleg rendezni kell.
Alexander Soros: De miért papus? Egy túró kis ország, a CEU-t bármikor átvihetjük máshová, a civiljeinket meg majd pénzeljük máshonnan. Ott van az én alapom is, az Alexander Soros Foundation. Ukrajnában már bevetettük.
George Soros: Ne heveskedj, Alex! Ukrajna más, ott mi vagyunk kormányon. Orbán veszélyes, ő az első dominó. Ha ő legyőz minket Budapesten, az üzenet mindenkinek. Onnantól nem vagyunk törvényeken felett állók! Ne feledd Jean-Claude! Ez neked is üzenet!

Juncker ezt jól tudta. A Brexit nem érdekelte, a britek mindig is kívülállók voltak, a brüsszeli csatákba legfeljebb saját hasznukért szálltak be, nem akartak többet. Meg nem is az EU szétesése az igazi veszély, a gond ott kezdődik, ha meg akarják változtatni a „rendszert”.

Hosszú évtizedek alatt sikerült kiépíteni egy tökéletesen működő bürokrácia-struktúrát, amelyhez az ideológiát, a mázt az „uniós értékek” adták. Sikerült – köszönjük George! – felépíteni, kiképezni egy új generációt is, akiknek fontosabb európainak lenni, mint mondjuk franciának vagy magyarnak. Akik vérre mennek a melegek jogaiért, de egy percig sem érdekli őket saját nemzetük sorsa. Sőt, utóbbi konkrétan szitokszó.

Ez egy külön kaszt, az „uniós elit”. Annak minden felsőbbrendűségi tudatával, gőgjével, mindent tudó agressziójával. Ha az Orbán-félék megkérdőjelezik a hatalmukat, az „értékeiket” és az Európai Bizottság nem zúzza szét ezért a magyar kormányfőt – nos, akkor még azok is felemelhetik a fejüket, akik eddig együtt mentek a „demokratikus főárammal”.

Jean-Claude Juncker: Megteszünk mindent, George. A biztosok többsége a rendelkezésedre áll.
George Soros: Ez magától értetődik! Négy találkozó már rendben, aki még kell, arról Alex küld e-mailt.
Jean-Claude Juncker: Budapestre elmentek?
George Soros: Minek? Aki érdekel, azt ide rendeltem. Ők kapnak utasításokat, hogyan folytassák. Alex meg már nagyfiú, bulizott eleget, most a családi üzlet az első. A gyökereit majd megkeresi máskor…

Alexander Soros erre a megjegyzésre kissé elkámpicsorodott, sok szépet hallott a budapesti éjszakai életről, és tulajdonképp most a buli össze is egyeztethető lenne az üzlettel… Izé, forradalommal. De hát egyelőre még nem ő a „Don”.

A találkozó innentől már dinamikusabban zajlott. Egy amerikai milliárdos és örököse megbeszélte az Európai Bizottság elnökével, hogy mit fognak csinálni Kijevben. Mi lesz a „független”, nem uniós tag Ukrajna sorsa, mennyi pénzt kell az EU-nak Soros projektjeibe fektetni, ki és meddig legyen miniszter, kormányfő arrafelé.

Aztán Juncker az egyik hátsó bejáratig kísérte Sorosékat. Nagy fekete limuzin fékezett, a Nyílt Társadalom szószólói mindenkitől rejtve távoztak.

Később a Bruxinfo brüsszeli információs iroda kiszivárogtatott egy mondatot a találkozóról, mintegy a miheztartás végett mindenkinek: „Jean-Claude Juncker örömmel vette George Sorosnak a Bizottság álláspontjához nyújtott támogatását”.

 

Alexander Sorost az Egyesült Államokban már „bemutatták” tekintélyes képviselőknek, szenátoroknak, üzletembereknek. A középső két szereplő talán idehaza sem ismeretlen… Fotó: theduran.com

 

 

Fotó: AFP