Orbán és az okádók

15

 

Mi köze van a CEU-nak a migránsokhoz? Hát semmi. Az Európai Parlament Soros fizetési listáján lévő képviselőit azonban ez nem érdekli. Migránsokért és Sorosért díjazzák őket, hát ezért üvöltöttek és okádtak tegnap Orbánra.

 
Három világ képviselői találkoztak tegnap az Európai Parlament „magyar-meghallgatásán”.

Ott voltak először is azok, akik a mindennapok világában élnek, ahol mi mindannyian. Ők arról beszéltek, hogy Magyarország menetrendszerű ócsárlása helyett esetleg azt kellene komolyan venni, ami az európai embereket valójában foglalkoztatja.

Például nyíltan kellene beszélni a migráns-problémáról, sőt, esetleg jó lenne, ha végre duma helyett megoldást találnának. A magyarokat lehet szidni, de Magyarországon nem robbantgatnak, nem erőszakolnak meg nőket. Míg Németországban ez már szinte külön büntetőjogi kategória (vonatkozik az a migránsra?), Franciaországban meg hónapok óta rendkívüli állapot van. Brüsszel színe-java azonban jobban retteg Le Pentől és Orbántól, mint a migráns terroristáktól.

De lehetne szót ejteni a munkanélküliségről, arról, hogy Görögországban és a latin uniós tagállamokban tíz fiatalból átlagban hét csak segélyért állhat sorba. Arról, hogy a Soros György által igényelt évi egy-másfél millió migráns végképp elveszi előlük a becsületes megélhetés lehetőségét.

Kell természetesen beszélni a felsőoktatás helyzetéről is. De biztos, hogy egy alig ezerötszáz diákkal üzemelő magánegyetem sorsa a legfontosabb, amely amerikai diplomákkal jutalmazza a milliós tandíjat? (S amit mellesleg a kutya sem akar bezárni.)

Jogtiprást, az egyetemi szabadság meggyalázását biztos, hogy Budapesten, és nem Kijevben vagy Bukarestben kellene keresni? Ukrajnában heteken belül egy magyar szót sem lehet majd kiejteni az iskolákban, Romániában meg az önálló magyar egyetem a törvények ellenére sem jöhet létre Marosvásárhelyen. Ezek az ügyek miatt miért nincs uniós meghallgatás? Ha valamihez nincs köze Sorosnak, ott véget ér a demokraták érdeklődése és jogérzékenysége?

A mindennapi élet képviselői mellett aztán ott voltak tegnap az Európai Parlamentben a brüsszeli virtuális álomvilág képviselői is. Ők az európai civilizáció és műveltség jegyében látványos bemutatót tartottak a liberális vitakultúrából. Üvöltöttek, fröcsögtek, szavaknak szánt artikulálatlan gyűlöletet okádtak. Egyszóval védték az európai uniós értékeket…

Hogy mik azok az „európai uniós értékek”? Hát például ilyen a véleményszabadság. Ennek az a lényege, hogy aki a Juncker vezette Európai Bizottság nagyurainak nemet mond, annak coki a neve! Az diktatúrát épít, és rendszeresen lábát törli a sajtószabadságban.

De ilyen „európai uniós érték” a gyengék és elesettek védelme. Amit úgy kell érteni, hogy fogadjunk be minél több izomtól duzzadó „háborús menekültet”. Ha ezt nem tesszük, rasszisták, kirekesztők és látens-fasiszták vagyunk!

Érték az uniós szabad mozgás biztosítása is. Magyarán, hogy a migráns szabadon grasszálhasson kontinens-szerte, minél több helyen vehessen fel segélyt és bújhasson ki az igazságszolgáltatás alól.

Aztán uniós érték az igazságszeretet, annak tisztelete. Ennek az értéknek a mibenlétét maga Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke fogalmazta meg: „mindenkinek lehet saját véleménye, de saját tényei nem”. Saját tényei ugyanis csak a nagyságos Európai Bizottságnak lehetnek. Aki mást mond, mint ők, az hazudik és megtéveszt.

Ennek jegyében a bizottság tegnap kiadott egy ellen-brossúrát is, amiben válaszolnak a Nemzeti Konzultáció kérdéseire. Ez finoman szólva szerecsenmosdatás, „tényekkel” alátámasztva. Nagyjából olyan, mintha a rohadt almára vonatkozó kérdésre a körte nagyszerűségének és az őszibarack selymes héjának dicséretével adnánk választ.

Uniós érték a liberális demokrácia is, ami nem azt jelenti, hogy megvalósulnak a liberalizmus alapértékei. Nem, ez azt jelent, hogy a liberálisok ott vannak a hatalomban. Minden más illiberális, azaz elfogadhatatlan és nagyon gonosz, pláne nem demokrácia.

Végezetül tegnap az Európai Parlamentben ott voltak egy harmadik világszemlélet képviselői is. Őket onnan lehetett megismerni, hogy nem az ülésteremben, hanem a büfében voltak. Ők csak szavazni járnak be, természetesen, csak ha megéri, vagy utasítást kapnak rá.

Igaz, tegnap volt „értékelhető” okuk is a hiányzásra. Fodrászhoz és kozmetikushoz rohantak, új kosztümöket és öltönyöket szereztek be. Ma csinosnak és szépnek kell lenniük, hiszen maga Soros György érkezik Brüsszelbe. Előtte tip-topnak kell lenni, egy tőle kicsalt mosoly akár egy jobb jachtot is jelenthet, de a brüsszeli semmittevés meghosszabbítását mindenképpen.

Tegnap egyébként nem csak az Európai Parlament, hanem az Európai Bizottság is foglalkozott a felsőoktatás és a civil szervezetek magyarországi „elnyomásával”. Előbbi ügyben írtak egy nagyon számonkérő levelet, ahol kifogásolták, hogy a CEU esetleg nem kapja meg a jövőben a korábbi „legnagyobb kedvezményt”. Utóbbiban csak „kételyeiket és félelmeiket” jelezték. Kivételesen hihetetlenül őszinték voltak.

Az Európai Bizottság szerint azzal, hogy a magyarországi civil szervezeteknek el kell számolniuk külföldi támogatásaikkal, egy nagyon nagy, demokráciát romboló baj van: „a tőke szabad mozgását korlátozhatja a törvény”.

Éljen Soros György!

 

 

 

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu