Sargentini újra feljelent

25


Judith Sargentini
 minősíthetetlen jelentést készített a magyar jogállamiságról. Ezt ugye megszoktuk. Az áltények bérét alighanem felvette megrendelőiénél. Most ezt újra elemzik, mivel ez olyan „demokratikusan hiteles”. Kár, hogy a valósággal köszönőviszonyban sem áll.

Mi motiválhatja Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőt? Miért nem tudja létformáját hasznos dolgokkal eltölteni?

Tényleg, Brüsszelben nincs egyéb dolguk?

Miért nem vesz Judith Sargentini egy doromboló makit? Vagy egy kenyai kelepelő tevét? Az Európai Unió fővárosában lassan annyi minden elfér, hogy ez biztos nem jelentene problémát.

Vagy menjen fel Jean-Claude Junckerhez. Isznak ásványvizet, esznek lekváros kenyeret – aztán mindezt kiadják közleménynek. Elhiszik, hogy ezt elhisszük?

Judith Sargentini bizonyosan nagyszerű asszonyság, a Magyarországot minősítő jelentését állítólag Budapesten készítette.

Körbement a főváros minden kerületén?

Így Csepelen összegyűltünk.

Nekem személy szerint igen csekély kedvem volt megvárni megjelenését. Nem azért, mert gonosz banyának tartanám, aki árt a hazámnak, hanem, mert…

De. Azért, mert gonosz banyának tartom, aki árt a hazámnak.

Hát nem jött be ez a Sargentini.

Van egy Kazal nevű barátom, akinél kevesebb uniós fan van. Azt onnan lehet tudni, hogy franciának tűnő brandyt iszik „kamambert” sajttal – ezt azért jegyzem meg ebben a formában, mert a hajdani vagánynak is ez a szavajárása.

Ennek ellenére őt sem kerítette bűvkörébe. Ennek meghatározó oka lehet, hogy a nagyszerű holland politikus nem rendelkezik ilyesmivel.

Aztán ültünk ott a könyvtárban, és figyeltük, hol van már ez az uniós tényfeltáró vizsgálat. Csak nem jött. Habár azt mondják, a mi pénzükből élősködnek. És ezért kell őket elviselni.

Kazal ezt látva felvetette, hogy ezt az uniós dolgot azért „meg kellene tisztázni”. Nyelvjárás.

Nem kell firtatni.

És itt térjünk át Sargentini tevékenységére igazán.

Soha, a legabszurdabb körülmények kényszerítésére sem fogok találkozni ezzel a „politikussal”.

Nem az a néhány ezer kilométer – egy világ választ el minket.

 

fotó: facebook.com