Megkésett cikk

15

 

Van egy közösségi portál, amely azzal szórakozik, hogy letilt írásokat, véleményeket. Miért? Talán mert van amit píszí leírni, van, amit nem.  Szerintem a szólásszabadság egy jóféle dolog. Azt is le lehet írni, ami másnak nem tetszik. Kényelmetlen a vélemény másoknak? Van ez így. De miért is van, hogy egyesek tilthatnak, nekik valamilyen felsőbbrendűségi gént adott a világ, a normális ember meg letiltva.

 

Maguk ismernek, megértenek. Értik is azt, amit írok. Ezt nagyon köszönöm.

Megszokták, hogy jön a kávé mellé való írás. Én is így vagyok vele, már órát sem kell állítani, az ember agya magától kattog.

Ma nem sikerült. Nem azért, mert nyaralás, vagy bármilyen jó ötletnek tűnő léhaság elvitte volna az időt. Egyszerűen letiltottak. Nem írom le a portál nevét, minek? Szerintem tudják, miről van szó.

Nem tudom miért. Jó, ez nem igaz. Erősen sejtem.

Leírtam tiltott szavakat. Korábban nem tudtam, hogy ilyenek léteznek, de kiderült, mégis.

Illiberális. Ez bűnös kifejezés. Ezt, ha leírod, kirekeszted magad a művelt világból.

Természetesen megteheted, hogy utána elnézést kérsz. Sőt, az tulajdonképpen kötelező is. Elvárás, muszáj demokrácia! Akkor jófiú vagy, ott lehetsz az úri klubban. Kapsz nasit.

Fasizmus. Ez egy rettenetes szó. Gyűlölöm. És még annál is jobban utálom, ha ezzel a kifejezéssel visszaélnek. Ha ezen pénzt akarnak keresni. Ha liberálisok profitot akarnak szerezni a barna mocskon.

Antiszemitizmus. Tudják mit, itt abbahagyom! Túlságosan világos, miről van szó!

Érdemes ezt forszírozni? Aligha van értelme.

A politikailag korrektnek nevezett világ meg akarja határozni az életünket. Azt, hogy mit együnk, azt, hogy mit gondoljunk, és azt is, hogy miképpen szeressünk.

Amennyiben mi ehhez nem alkalmazkodunk, eltipornak. Ha hagyjuk.

Zárszóként még egyszer elnézést szeretnék kérni azért, mert ez a mai kávé elmaradt. Holnap minden körülmények között tálalom.

 

fotó: youtuube.com