Ne tanulj! Demokrata légy!

19

 

Ingyen tankönyv! Maga a diktatúra! – üvöltötte bele tegnap a világba rutinból az ellenzék. És nézd már, tényleg. Mármint 1-9. osztály között a rém gonosz Orbán-kormány miatt mindenkinek jár a tananyag, amiért nem kell fizetni. Mi ez, kérem?! A liberalizmus megcsúfolása! Legyen itten már demokrácia! A gyereket rendes tagjává kell nevelni a szabadelvű eszeveszettségnek.

 

Hát, kérem szépen, hülye diák! Okulj! Illetve jegyzetelj! Vagy értsd már meg, amit mondanak neked!

Na, tehát! Olyan, hogy „magyar” nincs!

A magyar nép az egy kohézió, ilyen-olyan tagjai voltak, amiből, mint egy lombikból kipattant a modern liberalizmus. Nem kell hülyéskedni, ez nem Kossuth Lajos gondolatvilága, ő csak egy avítt nacionalista, akiről tévedésből elneveztek egy metrómegállót.

A Batthyány a barátja, ami szintén csak egy állomás, a Déli pályaudvar meg migráns-befogadóhely is lehetne a jól kipróbált Keleti után, ha nincs a fasiszta Orbán.

De van. Miatta kap ma diák tankönyveket ingyen, ahelyett, hogy a demokrácia javára, a mi pénzünkért okulna.

A fenti felvezető után kezdjük komolyan.

Árpád nincs, maximum ósdi legenda. Attila persze volt, mert Hollywoodban film is készült róla, a tényeket kár tagadni. De ő volt a barbár, akin diadalmaskodott az európai civilizáció. A római légiók vezérei között ott volt egy Junkerusz nevű valaki is, aki tökéletesen lenyilatkozta a győztes csatákat.

A magyariak azonban – szembe menve minden európai értékkel – önálló, független államot alapítottak. Ezért harcoltak is. Már akkor sem értették a modernizáció szavát, amikor a tatárok jöttek!

Eljöttek ezek a derék álláskeresők Berlinig vagy Párizsig? Hát nem. Mert a magyarok önző módon hagyták magukat felégetni és kirabolni, ahelyett, hogy közös platformot teremtettek volna a nemzet kizsigerelésére. A multikulturalizmust már akkor is bele kellett volna verni a fejükbe!

A magyarok akadékoskodása az oka a török kérdésnek is. Végvár, Hunyadi János, Mátyás király, izgága Kinizsi – nem lehetett volna ezt megtárgyalni?

Jó, utána jobb idők jöttek. Habsburg diktált, kultúra terjesztve, barbár magyar szó nem kell, ott a kulturált német.

Ez annyira működhetett volna. Bécs ad műveltséget, te meg bugris pofádat befogod, meg verd össze a bokádat.

De ezek megint elkezdtek magyarul írni! Mit írni, gondolkodni!

Ott az aradi figyelmeztetés! A civilizált nyugat annyira hagyta akkor, hogy megtisztuljon a magyar társadalom! Ezt kell tanítani!

Ezt, és ennek kellően cizellált következményeit megtanítja a CEU, annak minden leágazása. Tankönyv is lesz, sokcsillagos borítóval. Az állam ezt fizesse, ne az ósdi magyarkodást!

Én most itt egy abszurdot írtam le. Abszurdot, számomra, és minden normális ember számára.

Viszont nem vagyok benne biztos, hogy ez nem az ő ránk kényszeríteni akaró valóságuk.