Elmaradt a migráns kézfogó

22

 

A svájci hatóságok megtagadták egy észak-afrikai bevándorló pár állampolgársági kérelmét, mert az esemény „szentesítése” végén a férfi nem volt hajlandó kezet fogni az ügyintéző asszonnyal, párja meg a hímnemű irodai munkatárssal. A hivatal szerint ezzel a migránsok bizonyították, hogy nem tisztelik a nemi egyenjogúságot, és nem volt sikeres az integrációjuk. Most jön a per, „civil ügyvédek” állnak sorban a történetért.

 

Nem kell ezt az ügyet túlbonyolítani. Lausanne svájci város vezetői nem akarták, hogy migránsok jöjjenek a településre. Nem akarták, mert a lakosság úgy egész jól el van magával, és a hátuk közepére sem kívánják, hogy a nyugalmukat megbolygassák.

Látják más városok, más országok példáját. Amíg a múlt évszázad közepén érkezett balkáni és török vendégmunkások problémákat oldottak meg, a mostaniak problémákat teremtenek. A jólléti állam már Svájcban is egyre inkább mese, de a legjobb esetben is – egyre szűkülő álom.

A szerb takarítónő és taxisofőr beilleszkedett, a muszlim azonban külön enklávét teremtett magának. Ez egy kedves kulturális különbség volt addig, amíg a dolog kimerült egy jóféle kebabban. Egy mecset sem zavar sok vizet. Multikultit éljenzett mindenki.

Sikerült ezeket az embereket integrálni? „Svájciak” lettek? Akik dolgozni jöttek, ők talán félig-valameddig. A gyerekeik viszont már nem elégedettek. Mert a gazdaság már nem úgy dübörög, ahogy kell, az echte svájci is már kezébe veszi a budi-kefét, mert élni kell valamiből. Az első „bevándorlók” örültek, hogy lehetőséget kapnak, utódaik viszont követelnek és számon kérnek.

Erre jött a sorosi-merkeli migráns-invázió. Akik most érkeznek, bennük fel sem merül, hogy dolgozni szeretnének, ők nem akarnak megfelelni – ők el akarják venni a svájci jólétet.

Itt senkinek nem jut eszébe az integráció. Avagy, ha úgy tetszik: ők akarják maguk alá rendelni Európát.

A liberális széplelkű elit erre azt mondja, hogy tisztelni kell egymás kultúráját, meg kell érteni az eltérő történelmi hagyományokat, vallási különbségeket, étkezési és nőnevelési szokásokat.

Mi tiszteljük az övéket, amikor ők nem tisztelik a miénket? Hanem lenéznek, megvetnek és a saját világukat akarják létrehozni nálunk, a mi és őseink munkájának gyümölcsét elvéve.

A kakukk beilleszkedik?

Kérem, értsük egymást: az elesettet segítem és támogatom. A vendéget körülrajongom. Alkalmazkodom is hozzá, kedvében járok. De az nem barát és vendég, aki „beköltözik”, hozza „családját”, majd azt mondja, ha nem tetszik a dolog: fel is út, le is út. Az én házamból, hazámból…

Tudjuk, hogy ez az egész rémálom nem ott kezdődött, hogy valakinek egy észak-afrikai faluban eszébe jutott: tulajdonképpen Laussanban vagy Berlinben és Párizsban is tenyészthetne kecskét. Őket ide hívták.

És hívják még mindig. Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója a minap közölte: Spanyolországnak 5,5 millió bevándorlót kell befogadnia, hogy a nyugdíjrendszerbe legyen elég befizető. Ezt Madrid csinálja meg, és kész.

Spanyolországban 3,5 millió munkanélküli van regisztrálva, és még legalább kétmillió, aki már lemondott arról, hogy az állam segít neki. Túlnyomó többségük fiatal. Családot alapítana, jövőben gondolkozna – és szívesen fizetne nyugdíjjárulékot is, ha lenne miből.

A Nemzetközi Valutaalap őket segíti? Nem. Lecseréli őket, olcsóbbakra. Akik speciel nem fizetnek, csak elvesznek.

Ezt már mindannyian látjuk. Tennénk is ellene. De a multi-érdek az öngyilkos liberalizmussal összefogva kiskapukat keres.

Az említett észak-afrikai házaspár mindenben megfelelt a svájci állampolgársági vizsgán, de nem akartak kezet fogni az ellentétes neművel. Mert ez muzulmán vallási előírás. Emiatt őket most először kiutasítják talán, aztán mártírok lesznek, és végül Svájc meggazdagodási kártérítést fizet nekik. És ebből precedens lesz, és innentől mi alkalmazkodjunk mindenben azokhoz, akik nem akarnak még kezet fogni sem velünk.

Pedig csak azt kellene végre kimondani, hogy nem akarunk „pacsizni” azokkal, akik a mi életünkre törnek.

Nem a svájci városka hivatalában kell képmutató indokokkal megállítani a migránsinváziót. Arra ott a határ.

Azt kell megvédeni.

 

 

fotó: Daily Express