Angela vágyai

19

 

Van, amikor nagyban lopnak. Németország a „görög mentőcsomagból” 2,9 milliárd eurót profitált. Magyarország – hála az égnek – már nem kért semmilyen berlini vagy IMF „kisegítést”. Ha így történik, ma nem mi, hanem még dédunokáink is tartoznak nekik pénzt leadni. Amúgy nem mentettek meg senkit és semmit Athénban, néhány haver bankárt és politikust leszámítva.

Vannak ezek az összeesküvés-elméletek. Az egyik ilyen, hogy a világon vannak érdekcsoportok, lobbik, bárkik, akik mindenünkből hasznot húznak.

Például abból, hogy hitelt tukmálnak ránk. Természetesen megmutatva és megmagyarázva a kisbetűs részt. Csak valahogy a végén mindig az van, hogy nekik akadt egy jobb apró betűs papírjuk.

A „görög tragédia” tökéletes leképzése, ha rábeszélhetnek arra, hogy vegyél egy látvány-tévét, amire semmi szükséged sincs, hiszen van egy kicsivel kisebb, ami ugyanazt a teljesítményt hozza. A műsort most hagyjuk. Az ember képes Isaura és Leonsio vívódásainak 765. részének megtekintése helyett könyvet is szabadidőtöltésre használni.

A fent említett tévét a „Kedves Vásárló” nem tudja azonnal kifizetni, értelemszerűen azért kínálják nyájas mosollyal a hitelt. Ezt nagyjából beláthatatlan hosszúságú intervallumra adják – amíg fizet. Egy darabig úgy tűnik, ez rongyos „néhány ezres törlesztős” havi részlet, kit érdekel? Egy idő után legfeljebb arra ébred: nem jut sportcipőre a gyereknek. Kicsivel később talán párizsira sem.

Aztán elveszik az állás. Mert válság van, vagy éppen így alakult. Ki csinálja ezt a válságot? Nos… Hát ugye a bankrendszernek ehhez semmi köze, az Európai Uniót kapásból szeretni lehet csak, tehát ez sem merülhet fel.

Ne vicceljünk, ennyire nem esküdhet össze néhány mindent birtokolni akaró ember vagy érdekcsoport!

Akkor mi történik itt, emberek?!

A tévé árára lassan rámegy a házad, életed. Az „emberek iránt igen érzékeny” liberális kormány anno megnyugtatott, hogy a Te még meglévő adódból mentesítik azt a pénzügyi rendszert, amelyik Téged átvert – de a tőled lenyúlt pénzből minden lehetőséget megkapsz, hogy kifizesd a hiteled. Hát, a Merkel-formák ilyesmit nem tartottak be.

Vitték a görög pénzt; nem csak államkötvényt, ingóságot és ingatlant is átjátszottak a „megfelelő helyekre”.

Összeesküvés-elmélet lenne ez?

Merkelék meg akarták menteni a görög embereket? A tények fényében nehéz ezt elhinni. Az viszont naprakészen tudható, hogy korrupt vezetőket menekítettek, akiket ők pénzeltek fel, aztán vettek újabbat és újabbat. Aztán együtt loptak. Vagy ez volt, amit tenniük parancsoltak?

Összeesküvés-elmélet lenne ez?

A cikk felvezetőjében említett hírben szerintem minden benne van, amit válasznak keresünk: Németország a „görög mentőcsomagból” 2,9 milliárd eurót profitált…

Merkel teljesített.

 

 

Fotó: Pinterest