Gyurcsányék Orbánt terroristázzák

24

 

Az UFO-k nyárelőn rendszeresen megszállják Gyurcsány Ferencet és pártját – más életszerű magyarázata nincs annak, hogy Vadai Ágnes most azzal gyanúsítja Orbán Viktort: „terroristákkal utazik”. Tavaly ilyenkor Gyurcsány a kormányfő „rejtélyes svájci számláiról” számolt be. Bizonyíték se arra, se erre nem volt és nincs. Ám mivel Orbán nem reagált – hülyeségekre minek? -, a demokraták szerint mindez igaz.

 

Gyurcsány Ferenc elégedetten kortyolgatta rozé fröccsét kötcsei nyaralója kertjében. Tulajdonképpen elégedett volt. A választásokat ugyan nem nyerte meg, de az nem is volt tervben. Viszont van saját frakciója, megbízható, tőle függő vagy érte rajongó emberekből. A szocik meg a többiek viszont egymást nyírják. Kívánhat többet ennél egy Gyurcsány? 

Igen! Ferenc többet akart. Nyugtalan volt ugyanis. Jó, az persze helyes, ha a sajtó tele van az ellenzéki balhékkal, de az nem tetszett neki, hogy nem vele kezdődnek és végződnek a híradások. „Gyurcsány elvtárs már le sincs sz..va?” – csattant fel magában.

Tavaly már volt hasonló nyughatatlan hangulatban. Akkor a feszültséget azzal vezette le, hogy körbenyilatkozta a világot Orbán „rejtélyes svájci számlájáról”, amellyel Putyin zsarolja a magyar kormányfőt.

Hónapokig vitte a sztorit, beszélt állítólagos bizonyítékokról, neki pénzért felkínált rejtélyes iratokról. Aki akarta, hitte, bizonyos pillanatokban talán ő maga is úgy érezte, „látta az Orbán-buktató papírokat”. Az ember élje bele magát a szerepbe!

Aztán amikor a dolog végképp kezdett kínossá válni, bejelentette: talán maga Viktor kísértette meg a dokumentumokkal! És egyébként is, ő, mint mindig, most is igazat mond, a vádak cáfolata meg Orbán dolga! Ha hallgat, bűnös!

Ez már akkor pofátlanság volt, hogy a történet magától elhalt. Na, valami ilyesmi kellene erre a nyárra is! De mi legyen? És ki csinálja? Neki ebben a melegben nincs kedve kimozdulni.

Akkor vette észre a felé közeledő Vadai Ágnest. Igen, az Ági jó ötlet! Csak rá kell vezetni a történetre, hogy teljes valójával higgye mondandóját. Ezért persze áldozatot is kell hozni: kissé mélabúsan vette elő az asztal lába alól a személyes tisztánlátásra szánt diópálinkás üveget.

Vadai otthon volt Gyurcsány észjárásában, gyorsan felhajtotta a felest, majd lelkesen rákoncentrált főnökére.

  • Valami ütős dolog kellene, Ágikám, ami az elevenében talál, és az emberek is értik!
  • Foci?
  • Talán. Habár itt a vb, az ország nézi, senki nem szereti, ha a hobbiját kritizálják. De érkezik a nyár is, az emberek ilyenkor ugye nyaralnak!
  • Gyanúsítsuk meg, hogy Hawaiira, a Bermudákra vagy a Holdra utazik?
  • Az nem jó, mindenki tudja, hogy nem érdekli az ilyesmi. De az utazás jó ötlet. Követeljük, hogy számoljon be, hova és mikor utazott szabadidejében. Nem csak ő, lányai, unokái is.
  • Van nekünk ehhez közünk, vagy bárkinek? Magánügy, nem?
  • Ágika, hagyjál a kispolgári allűrjeiddel. Nagyban kell gondolkozni!

De a nagy, ütős sztori még hiányzott. Gyurcsány kortyolva ösztönözte gondolatait, amikor bevillant valami. Mekkorát szólt anno, amikor leterroristázta az arab focistákat! Már pedig a terrorizmus most hívó szó, Orbánt meg látták együtt arab politikusokkal és üzletemberekkel, de még labdarúgókkal is. Meg utazni is szokott – van itt ész, megvan a téma!

  • Ági, bemész az ATV-be és közlöd, Orbán nem beszél a magánutazásairól, szereti a focit és arabokkal barátkozik! Azaz terroristagyanús!
  • Ezt senki nem veszi be!
  • Ugyan-ugyan! Igyál még egyet, jó ez a zölddió íz, mi? Éld át a dolgot! Sejtesd azt, hogy Orbán azért migránsozik, mert a valóságban ő maga a fő utazásszervező, ő hozza be Európába a terroristákat!
  • Ezt még a mieink sem hiszik el!
  • A mieink azt is elhiszik, hogy nálam nincs tisztességesebb politikus…

Ezt nehéz lett volna cáfolni.

A mesterterv így megszületett. Megvolt a csapásirány! A projekthez már csak annyit tettek hozzá, hogy Vadai végül jelentse be: ha Orbán hallgat, akkor azzal beismerő vallomást tesz! Terrorista!

Gyurcsány és Vadai is belelovallták magukat a tervbe. Íme, megint a demokraták tematizálják a közéletet. A közben hozzájuk csatlakozott Klára asszonynak azonban voltak fenntartásai:

„Hol szereznek annyi diópálinkát, hogy az egész országnak jusson?!”

Ferenc leintette feleségét: Az embereket nem kell meggyőzni, az emberek nem gondolkodásra valók, jelenleg a modern baloldali politika az, hogy megkeverik a dolgokat, aztán majd lesz valami. Meg pálinka hamisításról nem hallott még?

Meg is kell élni valamiből… A józan politika kemény dolog!

 

 

fotó: oldhidlap.hu