Légy demokrata, gyűlöld Orbánt!

38

 

 „Ha nem utálod Orbánt, nem vagy ember, demokrata!” – ezt a roppant mély mondanivalójú üzenetet köröztetik napok óta az interneten. Pedig vége a választásoknak, a világhálón mégis tombol a liberális gyűlöletbeszéd, üzenetek, hozzászólások, spamak ezrei buzdítanak arra, hogy „tegyél valamit a diktatúra ellen”. Ezt nyilván önzetlen, a nyolcórás munka után szabadidejüket a „demokráciára” fordító civil aktivisták teszik…

 

Reggel fél hat felé az ember leginkább a felkelést utálja. Így volt vele Józsi csepeli boltos is, amikor – rutinból bekapcsolva okostelefonját – meglátta a fent idézett üzenetet. Hova lettek azok a régi, szép idők, amikor az ember ilyenkor kiment újságért, és abban is csak előző napi hírek voltak…

Józsi a maga módján kritikus volt kormánnyal és ellenzékkel szemben is, azonban abban száz százalékig biztos volt, hogy a hajnali napkezdésről nem Orbán Viktor tehet. 

Tulajdonképpen erősen unta is már ezt az egész „Orbánozást”. Lehet kedvelni vagy nem szeretni ezt a palit, de az tény, hogy tud valamit. Háromszor egymás után nem választanak meg kétharmaddal senkit sem csak úgy ukmukfukk.

A csepeli boltos elmerengett: anno 2006-ban Gyurcsány azzal nyert, hogy démonizálta Orbánt. Igazából nem csinált semmi mást, mint rákent mindent, ami az ő bűne volt. Már akkor sem tudták a „demokraták” érdemleges politikai érvekkel támadni „a Viktort”. Ezért elkezdtek belőle gonoszt gyártani, fő-, al- és mellék-Sátánt egyaránt.

Hát mára sem jutottak tovább…

Az idei választási kampányban másról sem volt szó, mint, hogy Magyarországon diktatúra van, nincs sajtószabadság, és minden sarkon éhen hal legalább tíz kisgyerek. Ezenkívül a Dunába lőjük a migránsokat, és fogjuk a térképet, felgöngyölítjük, és áttesszük hazánkat Európából Ázsiába.

Aztán megint nyert a Fidesz. S Magyarország maradt ott, ahol volt jó ezer éve is. Erre a libbal sajtó közölte, hogy ez azért van, mert a tuskó vidéki szavazók még olvasni sem tudnak, nem, hogy értenék az európai gondolatot. Őket és a budapesti Orbán-bérenceket csak a gyűlölet élteti.

Józsi csepeli boltosnak sajnos gyakorta voltak üres percei – egy kis üzlet nem a Wall Street – így naprakész volt a világ eseményeivel kapcsolatban. Például sokáig várta az ellenzéki „rettegők” szavai nyomán, hogy Orbán mikor fog „elégtételt” venni a rágalmazókon, hazugságokat okádókon. Ahogy március 15-ei beszédében állítólag előrevetítette.

Józsi gyanította, hogy ez csak retorikai fordulat volt, és a „rendteremtés” bizony elsősorban nem is az ellenzékre vonatkozik, de hát tucatnyi „demokrata médium” azt sulykolta: jön az orbáni bosszú. Oszt’ nem jött.

Mert nem is akarta, nem is tervezte, meg nem is ilyen. Ráadásul, valljuk meg: ezt ők megoldják házon belül is, Jobbiktól LMP-ig feloszlatnak, kizárnak, elítélnek és feljelentenek.

Most akkor miért is utálja Orbánt? A minap a boltjában letámadta egy volt MSZP-s párttitkár – ez volt a sarzsija az állampártban, a Csepel Művekben is. Aztán privatizált, majd visszatért a „mozgalomba”, képviselő is lett, mára már csak gyurcsányista beszélőember. Mondta: nem igaz, hogy Józsi nem látja, itt tombol a fasizmus, itt éheznek az emberek, ő is már csak harminc deka téliszalámit kér. És még haza is kell cipelnie, mert éhes az asszony.

Józsi kinézett az ablakon és megnyugodott; a fekete BMW terepjáróba még csak belefér a szalámi, és talán az éhhalál sem fenyegeti az egykori kartársat. Az aktivista azonban folytatta: „Józsi, Te és én is becsületes munkásemberek vagyunk! Hidd el, ha én azt mondom, hogy Orbán egy önkényúr, zsarnok és gyűlölnie kell minden rendes embernek, akkor az a mi közös ügyünk!”

Józsi megint kinézett a böhöm járműre. Valahogy nem élte át mélyen az érték- és elvközösséget.

Kimérte a szalámit, látványosan nem értve az ex-párttitkár tekintetét, hogy neki járna némi „elvtársi bónusz” is. Aztán megszánta, és adott neki egy negrót.

„Gyűlöld Orbánt, akkor vagy demokrata, progresszív!” – micsoda ostobaság ez. Főleg, hogy ezek beszélnek kormányzati „gyűlöletkampányról”. Miről? Orbánék április óta békét hirdetnek, közös munkára biztatnak. A kormány tele van civil szakemberrel – a szó messze nem ellenzéki értelmezésében.

Az ellenzék, főleg az eltartatását féltő libbal média meg csak okád.

A „diktátor” Orbán büntetést fizet, mert a választási kampányban beköszönt egy óvodába. Az ellenzék a kisgyerekek manipulálásáról üvöltött. A miniszterelnök tényleg befizette a bírságot – majd a napokban visszament a kicsikhez és szüleikhez, s elnézést kért, hogy belekeveredtek a politikába. Tessék kárhoztatni még az ajándékba vitt labdákat is! Lett is „demokrata” reakció: Orbán megveszi az óvodásokat, és valószínűleg pedofil is, sőt, a második unokája is csak kampánycélból született meg.

De már nincs kampány. Az ellenzéknek azonban csak ez van. Semmi érdemlegeset nem tud mondani, ezért csak gyűlölködik.

Józsi csepeli boltos a gerinctelenséget, az aljasságot, az árulást gyűlölte. Ez értékrendjének meghatározó vonása volt. De nem gyűlölt a gyűlöletért. Nem volt liberális, istenkém…

Amúgy őket sem utálta. Minek? Ő élni akar, ezek meg leginkább saját magukat sem tudják elviselni. Ami persze valahol érthető…

 

 

fotó: mht.hu