Emberi jogi díjat adtak Sorosnak

42

 

Soros György emberi jogi díjat kapott Düsseldorfban. A Fischer Ádám vezette helyi szimfonikusoktól. Hogy zenészek miért foglalkoznak ilyesmivel – az számomra rejtély. Az viszont már nem, hogy miért éppen Soros kapta a díjat. A liberális elit és a milliárdos háttérvilága igyekszik filantróp szentet faragni az Európára migránsok millióit uszító „Kedves George-ból”. S nem mellékesen beavatkoznak a magyar választásokba.

 

Mielőtt lelkes ballib hozzászólóim felhívnák rá a figyelmet, leírom én: Soros a díjjal járó tízezer eurót a berettyóújfalui, szegény gyerekeket segítő Igazgyöngy Alapítványnak ajánlotta fel. Ez igen kedves tőle. Csak éppen a dolgok lényegén szemernyit sem változtat.

A Nobel-békedíjat kapott Barack Obama is segített hátrányos helyzetű fekete gyerekeket, lényegi tevékenysége mégis az arab világ lángba borítása volt. És hát egy bizonyos Adolf Hitler is rajongott a kutyákért, ami nagyon szép emberi gesztus – de valahogy nem erről lett híres.

Soros azért áldoz emberbarát projektekre, hogy széplelkű fedést biztosítson igazi tevékenységének. A neki nem tetsző kormányok megdöntésének.   

Ha az erre költött dollár milliárdoknak csak a töredékét fordítaná a gyermekszegénység megszüntetésére, egész Európában nem lenne éhes és iskolát ki nem járt fiatal. De van!

És van több millió migráns, akik ellátása – ne szépítsük – éppen az európai elesettektől veszi el a pénzt. Mert tetszik vagy sem, a nagyon emberbarát és civilizált nyugati kormányok, amikor a költségvetésbe beleteszik a bevándorló-tételt, az összeget a szociális és iskolai támogatások kárára teszik.

Mert olyat még nem hallottam, hogy valamelyik „bankmentő” programtól vontak volna el akár csak egy eurót is a migráns-ügyre. Esetleg az adósmentésre, ugyanezektől…

Ja, és ha például Soros György a szerb, grúz, ukrán, macedón és még ki tudja, hány másik kormány megdöntése helyett az afrikai országok felzárkóztatására fordítaná emberi jogi munkásságát, ma nem állna sok millió huszonéves „atomfizikus és filozófus” Európa határai előtt.

Végezetül magáról a német díjról. Őszintén szólva én nehezen értem, hogy egy szimfonikus zenekar miért foglalkozik ilyesmivel. Jó, állítólag két helyi magánember alapította, ami az ő zsebük ügye. De mi köze van ehhez a zenének?

Ez a Tonhalle Emberi Jogok Díj kicsit olyan, mintha a Macskabarátok Kiskunhalasi Szövetsége megalapítaná a Legjobb Gordonka Művésznek Járó Garfield-kitüntetést.

Fischer Ádám nagyszerű karmester, és azzal sincs baj, hogy magánemberként politizál. Engem speciel zavar, hogy úton-útfélen magyarországi diktatúráról beszél,  művészi tekintélyét használva fel politikai álláspontja legalizálásra. De joga van hozzá. Azonban minek kell ebbe belekeverni az egész zenekart?

Mert Fischer sem tagadja, hogy Soros díjazásáért ő lobbizott. A milliárdost méltató beszédében el is mondta: „Ezen kitüntetett választásával egyértelmű politikai jelzést szeretnék adni”.  

Minden tiszteletem mellett: a düsseldorfi szimfonikusok ne adjanak politikai jelzéseket! És főleg ne Magyarország felé.

Szóval mindezek fényében gondolkodjunk el ezen a nagyszerű díjon és kitüntetettjén…

 

fotó: timesofisrael.com