Fletóék diktatúrája

27

.

Gyurcsány Ferenc szerint diktatúra van Magyarországon, Szél Bernadett pedig már egyenesen fasizmussal riogat. Amit ők április 8-án a demokratikus választásokon le fognak győzni. Hát kérem, itt valami akkor nagyon nem stimmel: fasiszta diktatúrát szavazással legyőzni? Avagy a drága ellenzékieknek minden önkényuralom, amikor nem ők vannak hatalmon? És minden náci, ami nem az ő ízlésük szerint van?

 

A világért sem szeretnék senkit történelemi példákkal untatni, főleg, mert esetünkben nincsenek. Diktatúra még sohasem bukott meg választásokon, a voksolás legfeljebb a pontot tette az i-re. Fasisztoid rendszerek pedig pláne nem a szavazóurnák előtt élik meg végnapjaikat.  

De persze ez az egész nem is erről szól. A „demokraták” csak „csúnya szavakkal” dobálóznak. Hátha az apadó szavazótáborukat összefogja a diktatúrával vagy fasizmussal való riogatás. Mert hát itt az örök kampányigazságuk: ahol valaki arról beszél, hogy az önkény ellen küzd, vagy éppen harcos antifasiszta – ott bizony ott kell a sötétben bujkálnia valami rohadt nácinak!

És ha ezt elég hangosan mondják, akkor ezt Brüsszelben is meghallják! Ott meg az ebéd sem ízlik a libbal politikusoknak, ha délelőtt legalább egy kicsit nem harcolnak a demokráciáért, és nem ítélik el valamelyik kelet-európai országot antiszemitizmusért.

Azonban, tudják mit? Fussunk egy kört a kedvükért ebben a diktatúra-ügyben!

Az önkényuralmak sajátja ugye, hogy ott nemigen vannak tiszta választások. Ez van Magyarországon? Nem. Bárki indulhat, bárki szavazhat. Hamisítják, elcsalják a szavazatokat? Ilyen vádakkal még az ellenzék sem áll elő komolyan. Rossz a választási rendszer? Nem tudom. Az viszont biztos, hogy az nyer, akire többen szavaznak. Mint ahogy az időköziken az ellenzék többször is győzött.

Az egyfordulós nem kedvez az ellenzéki összefogásnak, a kölcsönös visszaléptetéseknek? Hát, kérem szépen: tessék a szavazás előtt megegyezni. Ha ez sem megy, hogyan akarnak majd kormányozni?

A diktatúrák sajátja az is, hogy az ellenzéki vezéreket ilyen-olyan módon eltávolítják. Történt ilyesmi nálunk? Nem. Higgyék el, ha csak egyre is sandán néztek volna, akkor nem jutna minden választóra tucatnyi „rendszerváltó kezdeményezés”.

Lejáratják az ellenzéki vezéreket, karaktert gyilkolnak? Most komolyan: szükség van erre? Megy az nekik maguktól is. Ha meg a rágalmaknál tartunk: Orbán már volt asszonyverő, gyerekevő és ki tudja, még kicsoda az ellenzéki sajtóban.

Ja, igen, a sajtószabadság! Ne lenne ilyen Magyarországon? A két nagy kereskedelmi tévé közül az egyik ellenzéki. Az Echo-val szemben pedig ott a HírTV és az ATV. Ha a „királyit” a kormánypárti listára írjuk, akkor is egál az állás. A négy politikai napilapból kettő Orbán-ellenes. Az internet vezető portáljai között pedig finoman szólva sincsen kisebbségben a kormánykritikus vélemény. Hol itt a fideszes túlsúly?

Jó-jó, értem én. Az a médiaegyensúly, ha a libbal megmondóemberek hangja hallatszik mindenhonnan. Ebből a szempontból tényleg piszok egy elnyomás van Magyarországon!

Mi van még? Szólásszabadság. Az ellenzék szerint ezt Pesten korlátozzák. Ezt ugye nem gondoljuk komolyan, amikor Soros pénzén Gulyás Marcik és félhülye álcivilek folynak még a csapból is?

A diktatúrákban ezen kívül ugye az igazságszolgáltatás intézményei, így a bíróságok is hatalmi érdeket szolgálnak. Így lenne nálunk? Azt hiszem egy mondat elég cáfolatként: Gyurcsány Ferenc szabadlábon van.

S akkor a fasizmus. Szél Bernadett szerint azért „barnul” Magyarország, mert afgán tanácsadója nem ment át a nemzetbiztonsági vizsgálaton, és ezt a szemére vetik. Hát… A Harmadik Birodalom egy egészen kedves kis hely lett volna, ha ez lett volna a rezsim legdurvább antidemokratikus lépése. 

Meg, ha a náci címkével dobálóznak, talán nézzenek előbb körül legfrissebb szövetségesük háza táján. Persze nyilván a pénzhez hasonlóan a néppártosodásnak sincs szaga.

Bántják a zsidókat? Na, ne már! Ha antiszemitizmust akarnak találni, akkor menjenek el hősük, a látvány-progresszív Emmanuel Macron fővárosába. Párizsból tömegesen menekülnek az izraelita vallásúak az Afrikából érkező „új-franciák” elől. Akik tudvalevőleg a jövőnk zálogai. Mert megmentik Európát az elöregedéstől, tébé-befizetéseikkel egyensúlyba hozzák a költségvetést, ráadásul hihetetlen magasságokba emelik a kultúrák együttélését.

Egyszóval hagyjuk ezt az egész diktatúra-fasizmus-antiszemitizmus mantrát.

Magyarországon ez a totál impotens ellenzék gondolataiban szerepel csak. Na, jó, erről beszélnek…

.

Fotó: Andocs/Shutterstock.com