Liberális történelem

62

 

Letámadta Kövér Lászlót az index.hu, mert az felvetette: kár volt évszázadokon át annyi áldozatot hoznunk a Nyugatért, akár át is engedhettük volna a törököket Bécs felé. Ez vicc szintjén is felháborít minden liberálist, hiszen tudvalevőleg a magyar történelem igazából az EU- csatlakozással kezdődött, minden más csak kósza tévelygés volt Jean-Claude Juncker felfedezéséig.

 

„Hogy mi a fészkes fenének áldoztuk fel magunkat, azt nem egészen értem, nyugodtan átengedhettük volna Bécsig a törököket, úgy sem lennénk rosszabb helyzetben” – mondta a hétvégén Kövér László. A parlament elnöke ezt azzal kapcsolatban jegyezte meg – nem titkolt iróniával -, hogy a művelt Nyugat bizony igen hajlamos elfeledkezni a magyarok áldozatvállalásairól. Most is, a migránsok feltartóztatására épített határzár kapcsán, és évszázadokkal ezelőtt, az oszmán invázió idején is.

Hát, nagyon nem píszí szavak voltak ezek, kérem szépen! Az index.hu azonnal le is csapott a témára, jelezve, hogy Kövér alternatív történelmet hirdet, és egyébként is, nehéz helyzetbe kerülne egy történelem érettségin.

Mert, hogy bármely, a „nyugati civilizációt és életmódot” kritizáló megjegyzés bizony történelmietlen és főleg szakértőietlen. Még a tréfa szintjén is!

A nagyszerű portál véleményét alátámasztva lelkes historizálásba kezd. Ebben egy jó nagy romkocsmait gúnyolódik azon, hogy Magyarország bármikor is a „kereszténység védőbástyája is lett volna”. Hiszen Mohács után Szapolyai nem áldozta fel magát Bécs védelmében, sőt a város 1529-es török ostrománál is biztos kevert! Idézem az index-történelmet: „Bizonyíték arra nincs, hogy Bécs 18 napos ostromában magyar katonai erők is részt vettek volna, de ez sem kizárt”. Szóval rohadjanak meg az álnok magyarok!

Aztán ott vannak Thököly rebellis kurucai is, akik Bécs újabb, már 1683-as ostromakor nem szabotálták a török támadást a császári elnyomókkal – bocsánat, demokratikusan megválasztott elnyomóinkkal – szemben. Skandalum!

Tehát hol védtük mi a Nyugatot? – veti fel a nagyszerű portál. A törököt támogattuk mi, kérem alássan, „még ha vannak is ikonizálható hősies fejezetek a végvári küzdelmek történetében Kőszegtől Szigetvárig”.

Most a Kedves Olvasó szépen csukja vissza a bicskáját, ellenkezője nem lenne politikailag korrekt magatartás! És főleg ne gondoljon azokra az évszázadokra, amelyek a liberális történelem oktatásából kimaradtak. Ne gondoljon az oszmánok ellen először – az európai kereszténység védelmében – kardot emelő Nagy Lajosra. Felejtse Nándorfehérvár hőseit, írja ki emlékezetéből a Hunyadiakat. Mohács mártírjait sorolja a magyarkodó lúzerek közé, Egerről meg elég, ha az akciós gyógyfürdői wellness-utalvány jut eszébe.

A Tisztelt Olvasó indulatait tartogassa az index-elemzés konklúziójára: Hálátlan dögök vagyunk, mi magyarok! Mert nem hajtjuk naponta fejünket imára a Nyugat felé, hogy köszönetet rebegjünk Buda 1686-os felszabadításáért.

A történelmi párhuzamot – remélem – tetszenek érteni? Akkor felszabadítottak minket, mostanában bevettek az Európai Unióba. Szóval ne pofázzunk és okoskodjunk! Az meg részletkérdés, hogy Buda „felszabadítása” után megkezdődött Magyarország minden korábbinál szisztematikusabb, aljasabb és véresebb kizsákmányolása és leigázása.

Az EU-ba való belépés után, meg ugye…

Nos, a liberális megmondóemberek szerint azóta vagyunk mi, magyarok szobatiszták, és eszünk hébe-hóba késsel és villával is. És ha ezt nem ismerjük fel kellőképpen, az csak azért lehet, mert megakadt Magyar Bálint oktatási politikája és a „bolognai reform”… 

Egyszóval, tanuljunk rendes történelmet!

,,

Fotó: twitter.com