Kötelező gay torta Amerikában?

11

 

Újjáéledt az amerikai álom! Hiszen lehet-e annál csodálatosabb ország, ahol a Legfelsőbb Bíróságnak az a legnagyobb gondja, hogy egy coloradói cukrász kötelezhető-e melegeket ábrázoló gay torta készítésére. Munkanélküliség, kihalt gyárvárosok, bűnözés, bevándorló- és terrorveszély – mindez smafu! Ja, bocsánat, a süti-krízis mellett ott van a varázsgomba legalizálásának társadalomformáló ügye is.

 

Durván öt éve egy bizonyos Charlie Craig és David Mullins elhatározta, hogy összeházasodik. Mivel egy coloradói meleg házasságról volt szó – az államban akkor még nem engedélyezték az ilyesmit -, így a médiában a hír felülírta a szíriai polgárháborút, vagy éppen az Obama-kormányzat korrupciós ügyeit.

Magára a házassági aktusra így a liberális Massachusetts-ben, a lagzira meg Denverben került volna sor. Charlie és David szép és látványos esküvőt akart, ahol alap a többemeletes látványtorta. Értelemszerűen a cukrász-remek tetejére magukat képzelték, látványosan demonstrálva szmoking-szmoking szerelmüket.

Jack Phillips cukrász szépen meghallgatta az elképzelést, aztán mondta, hogy elnézést, de ő ilyesmit nem készít. Nincs neki semmi baja az urakkal, de ő nem szeretné tortájával az azonos neműek házasságát propagálni. S mivel ez az ő boltja, úgy gondolja, azt és úgy árul ott, amit és ahogyan akar.

Charlie és David házasulandók viszont úgy érezték, hogy most nagyon bele lett tiporva az ő jogaikba, a cukrász sérti és diszkriminálja őket, ezért a helyi bírósághoz fordultak. Amely úgy döntött, hogy bizony a meleg párnak van igaza. Jack cukrászt pedig arra kötelezte, hogy változtassa meg „vállalati politikáját”, munkatársait pedig küldje el „a lakossági diszkriminációval kapcsolatos átfogó személyzeti képzésre”. Valamint negyedévente adjon be részletes jelentést a bíróságnak személyiségfejlődéséről.

Jack cukrász nem törődött bele a dologba, inkább támadásba ment át: azzal vádolta meg a homoszexuális párt, hogy vallásgyakorlásában akarták korlátozni. Mert hát tőle sem várható el, hogy olyasmit áruljon, ami hitének elveivel ellenkezik. A kóser bolt sem üzletel sertéscsülökkel, a muzulmán eladó sem tart kisüstit.

Na, ez a pont volt az, amikor a vitába beleszállt az LMBTQ világtól kezdve tucatnyi amerikai zseb-gyülekezettel bezárólag szinte mindenki. Értelemszerűen Soros jogvédői is megjelentek, a perköltségen ma egész Colorado államot elláthatnák tortával. Ilyen-olyan fellebbezések és jogi eljárások évein át a süti-gate az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságáig jutott.

S a nagyszerű testület – ahelyett, hogy elzavart volna mindenkit melegebb éghajlatokra – napirendre vette az ügyet. Nyilván unatkoztak, miután pontot tettek az évtizedes Tom és Jerry jogegyenlőségi vita végére…

Világos persze, hogy ha valami a gender világot érinti, annál a földkerekén nincs fontosabb dolog. Azonban az ember még így is azt gondolta volna, hogy a kérdést egy félórás üléssel lezárják. Ám nem! A Legfelsőbb Bíróság – elméletileg Amerika legmegbecsültebb és legokosabb emberei – részletesen vizsgálja most is a „gay” torta ügyét.

Megkísérlik például meghatározni, hogy a „sütemények és a velük kapcsolatos szolgáltatások igénybevevőinek joga milyen határokig terjed”. Ezt nem csak úgy ukmukfukk teszik ám! Számos „hipotetikus helyzetet vizsgálnak és montíroznak”, beleértve a „faji és nemi megkülönböztetéshez kapcsolódó szituációkat”.

A rohadt rasszista anyját annak, aki rigójancsit mer készíteni! A francia krémes kirekesztő, a babapiskóta pedig nyilvánvalóan pedofil! A Rákóczi túrósért pedig azonnal szankciókkal kell sújtani a nacionalista, rebelliót szító Magyarországot! Hiszen a szabadságot nem csak az Egyesült Államok területén kell megvédeni!

Itt tart most az „Ügy”, amely lefoglalja a világ leggazdagabb és legerősebb országának Legfelsőbb Bíróságát. A Kedves Olvasó azonban téved, ha azt gondolja, hogy ha ez a probléma megoldódik, Amerika végre értelmes dolgokkal is foglalkozni fog. Van újabb, a demokráciát elemeiben megrengethető probléma!

A San Franciscótól délre fekvő Marina város polgármestere ugyanis aláírásgyűjtésbe kezdett a varázsgomba becenevű drog legalizálásáért. Ahogy Kevin Saunders már-már Fodor Gábori magasságokat ostromolva fogalmazott: az amerikaiak egyre megosztottabb társadalomban élnek, és egy csomóan ki vannak akadva Trump meg a Brexit miatt. Erre szedjenek varázsgombát! Bóduljon Amerika és a szabad világ!

Könyörgöm: van még hová?

 

fotó: themonastary.org