Píszí terroristák

9

„Terrorista gyilkosság kísérletének” gyanújával indított nyomozást a belga ügyészség annak a késsel hadonászó férfinak az ügyében, aki péntek este Brüsszelben katonákra támadt, és akit emiatt agyonlőttek. Ja, és a fegyverét használó katona után is nyomoznak, hogy jogosan lőtt-e…

 

Érdekes dolog ez a politikai korrektség. A katonát megpróbálják meggyilkolni, sőt, meg is szúrják hátulról, és vele szemben is nyomozás indul, mert megvédte magát. Jó, a belga ügyészség jelezte, hogy alighanem jogos önvédelemről van szó, de azért csak ki kell vizsgálni minden részletet.

Minden elismerésem a belga hatóságoké, de azért megkérdezném: ezt a nyomozást miért nem a „30 év körüli, szomáliai származású belga állampolgárral” kapcsolatban folytatták le, mielőtt megadták neki az új személyit?

Továbbá, miután 2015-ben megkapta a belga állampolgárságot – firtathatnánk, hogy hogyan is -, és sikerült gyorsan verekedésért és késelésért bekerülnie a rendőrségi nyilvántartásba, miért nem utasították ki az országból?

A píszí válasz erre nyilván az, hogy hát belga polgárok is szoktak verekedni és késelni, mégsem vágják ki őket a hazájukból. Ez így van, csakhogy „hősünknek” Szomália a hazája. Az, hogy Belgium nagyvonalúskodott vele, és megadta az állampolgárságot, egy gesztus felé.

Szerény véleményem szerint meglehetősen értelmetlen gesztus, de hát a művelt nyugati liberális értelmiség szerint csórikám nyilván rettenetes körülmények között élt Szomáliában. Ennek ellenére serényen gondozta idős édesanyját és elesett kishúgát. Európa meg együttérző és roppantul szolidáris, ezért helyet adott neki.

Na, ezt a marhaságot ugye nem hisszük el?

Meg nagyon jó, hogy most hirtelen nyomozni kezdtek utána. Nem tűnik ugyan túl praktikus eljárásnak a lelövése után, de persze lehettek társai. Meg fel kell tárni a mélyebb okokat. Biztos volt neki lelki traumája, például kiskorában megrúgta egy kecske, avagy az Európai Unió nem biztosította számára a részéről elvárt apanázst.

A „30 év körüli, szomáliai származású belga állampolgárról” a rendőrség tudta, hogy szeret verekedni és másokat késsel szurkálni. Esetleg feltűnhetett az is, hogy az Iszlám Állam ruházkodási és borotválkozási szokásait követi. Egy fokozott terrorveszélyben lévő országban ez nem volt senkinek, semmikor, egy picit sem gyanús? Nem láttak benne kockázati tényezőt? Egyetlen rendőrben vagy titkosszolgában sem merült fel, hogy ebből baj lehet?

Avagy a píszí dogma értelmében azt gondolták, hogy még megsértenék ezt a kedves embert, ha utánanéznének még azelőtt, mielőtt terrortámadást követ el? Vagy elvitte az időt a továbbképzés, ahol elmagyarázták nekik, hogy mostantól szabadon eldönthetik: férfiak, nők vagy X-ek akarnak lenni? Ez utóbbi „a harmadik nem”. Németországban például már az új személyi okmányokban ezek a kategóriák szerepelnek. Berlini politikusok szerint ezt kötelezővé kellene tenni egész Európában.

Világos, hogy ilyen komoly problémák mellett kevés idő jut a terrorizmus elleni küzdelemre… Ez így politikailag korrekt.

Fotó: isnationalnews.com