Habzsoljuk a hülyeséget!

14

 

Az ausztrál Macquarie Egyetem kutatói arra jutottak, hogy a nőket sokkal jobban vonzzák azok a férfiak, akik egészséges ételeket fogyasztanak, mint a szénhidráthabzsolók. A táplálkozási szokásokat a magánéletben hagyva, megkérdezném, erre a kutatásra mi szükség volt?

 

Az ausztrál nagy és bölcs nemzet. Én személy szerint nagyon tisztelem őket. Sőt, most már irigylem is. Mert ha egy országnak arra van pénze és ideje, hogy ilyen kutatásokat szponzoráljon, akkor ott tudnak valamit!

Lennének további ötleteim is.

Derítsük ki, hogy a hús támad-e! Avagy a fasírt hús? Mert hát ez komoly kérdés, legalább olyan nagyságrendű kutatási összegeket kell rá szánni, mint a szafaládé politikai korrektségének tisztázására.

Aztán ott van a bécsi szelet! Na, most, az egyfelől miért nem egyszerűen rántott hús, másfelől ha úgy hívják, hát úgy hívják. Így alakult, törődjünk bele. Ezt finanszírozni és kutatni körülbelül annyira értelmes és hasznos, mint kideríteni, hogy a németek miért vonzódnak a bolognai spagettihez.

Azt szeretik, azt egyék. Amíg nem teszik kötelezővé, vagy EU-normává.

Aztán ott van a hekk! Tartsunk konferenciabeszélgetést arról, hogy az mi? Négy szakértő felfogadása után ki fog derülni, hogy alapvetően ez hal. Többségünk szerint finom, liberális szempontból lenézett, mert hát a közember is azt eszi. Lazac frappé kell a nemzetnek!

Az említett ausztráliai kutatásban „egyaránt részt vettek zöldség-gyümölcs alapú étrenden élő és kevésbé egészségesen étkező férfiak is. Őket az étkezési szokásaikról faggatták a kutatók, majd minden férfi kapott egy tiszta pólót, és abban kellett tornázniuk”.

Ezután „a pólókat átadták a kísérletre meghívott nőknek is, akiknek meg kellett szagolniuk a ruhákat, majd rangsorolniuk kellett azokat az illatuk szerint. A nőknek 21 kérdésre kellett válaszolniuk a szaglásteszt után, és el kellett mondaniuk, mennyire találták vonzónak, erősnek vagy éppen egészségesnek az adott testszagot”.

Egérrel ez nem ment volna?

Az érdekesség kedvéért most felsorolnék néhány férfit, aki zömében húsételek fogyasztásával ütötte el éhségét. Viszont meglehetősen népszerű volt a nők között. Tehát: Julius Ceasar, Attila, Hunyadi Mátyás, Bonaparte Napóleon. Azt gondolom, hogy a tiszta póló felvételére is odaügyeltek.

Ha valakit érdekel, én zömében halat szeretek enni, de láttak már töltött káposzta közelében is. És?

A magánélet „kutatása” a liberális világszerűség ötlete. Foglalkozz értelmetlen dolgokkal, és azt még meg is fizetjük. Addig sem gondolkozol azon, ami fontos.

 

Fotó: healthyfoods.org