Gyurcsány és a dossziéja (1278. rész)

11

 

Gyurcsány Ferenc reggel szólt Klára asszonynak, hogy lehet, hogy megint megtalálta az Orbán elleni dokumentumokat. Felesége visszakérdezett, hogy ebben most biztos-e. Ferenc erre jelezte, hogy nem fél a kulturális kavalkádtól.

Gyurcsány Ferenc szende hangulatban ébredt. Erre gyorsan ráerősített egy dupla barackkal. A világ ettől kicsit szebb lett. A módszer kellemes volt, ezért egy fél üveg erejéig tovább folytatta.

Nyár volt, meleg volt. De a progresszió haladt: a héten megint bojkottált valamit, de ez most konkrétan nem jutott eszébe. Macerás dolog mindig végiggondolni mindent, hogy mit nem csinált az ember. Hülye politika!

Gyurcsány Ferenc ezután újra elolvasta augusztus 20-ai beszédét, szeretett a gondolatainak örülni. Mert valljuk meg, ahhoz azért kell egy Gyurcsány, hogy ki merje mondani: „a népet képező sokaság természetétől fogva ezerarcú, meggyőződésű, hitű”.

Ezt egy darabig ismételgette magában, egyre jobban tetszett. Tulajdonképpen volt még egy üveg barackja, nem hiába milliárdos az ember. Az önbizalmat fokozni kell!

Akkor Klára asszony szólt, hogy nem metszené-e meg a bokrokat, ha már reggel úgyis felkelt. Gyurcsány szomorúan nézett feleségére, nem szerette a politikai inkorrektséget. Ennek tisztázására beszélgetést kezdeményezett.

– Mi a véleményed arról, hogy az állam dolga az: védje életünk sokféleségét, ezzel elismerje önálló létezésünk jogát, értékét?
– Feri, megmetszed a bokrot?
– Ez is egy lehetőség. De ez nem fog kulturális kavalkádot okozni?
– Sövényvágó!
– Vajon ez az eszköz őrzi, bátorítja jövőnket, mert tudja, hogy ebben rejlik a változás, az alkalmazkodás ereje?
– Feri! Te most szórakozol velem?!
– Véletlenül sem. Államalkotó tevékenységet folytatok. A jó állam jó vezetői ilyen politikát folytatnak.

Ezután Gyurcsány Ferenc félretolva nejét elrobogott, hogy megtalálja az Orbán Viktort lejárató dokumentumokat. Kicsit rángatta is a fejét Kelet felé, hogy a dossziéknak megtalálja oroszbarát jellegét. Azt ugye keresni kell, nem találhatja akárhol.

Hát a barackpálinkás üvegben nem volt. Ezt azért még egy darabig tisztázta. Hogyan tovább? Tömeggyűlést tartani ebben a pillanatban a pluralizmus jegyében elég nagy marhaság lenne, ráadásul a tömeghez is szólni kell. És Vágó Pisti ráér ilyenkor? Mert Vadai ugye nyaral, honnan szerez ilyenkor tömeget, mert ketten gyűlni azért elég snassz dolog?!

Gyurcsány Ferenc újabb ihletet merített a barackból, aztán elment magánkönyvtárába. Barackra whiskyt fogyasztani nem túl bölcs dolog, de Gyurcsány a megújulás és változás politikáját képviselte.

Hát dokumentumot ott sem talált. Biztos, ami biztos, azért gyorsan felhívta Gréczy Zsoltit, hogy hívjon össze egy sajtótájékoztatót az ügyben.

Végül is meg kell mutatnia, hogy jó vezetői képességekkel rendelkezik.

 

Fotó: blikk.hu