Kell migráns a kert végébe?

27

 

A Balaton nem elég! A Migration Aid nevű „nonprofit szervezet” egy új szoftvert hozott létre, amely használatával betelepülési ötleteket közöl, s azok „szűkíthetők néhány magyar földrajzi régióra”.

 

Tisztelt Olvasó! Tőlem zömében könnyeden megírt témákat szoktak meg. Annak ellenére, hogy a humor néha többet mond a valóságról, mint az így-úgy leplezett tények – most komoly lennék.

A Migration Aid a világ összes szerencsétlen, elesett és segítségre szoruló okostelefon használója számára elérhető alkalmazást hozott létre. Honlapjukon elolvasható, hogy mindezt közadakozásból tették meg.

Nem szeretek mások idézeteiből élni, de most több lesz a szokásosnál, mert erre már a szarkazmus sem elég. A magyar nyelv helyesírási szabályaival ellentétes részeket engedelmükkel nem javítottam, ez hozzátesz a történet zamatához.

Tehát: „InfoAid a menekülteket érintö hasznos információkat és híreket oszt meg, kulönbözö nyelveken. Az alkalmazás INGYENES, reklám-mentes és nem tartalmaz semmilyen alkalmazáson belüli vásárlást. FONTOS: Az appot önkéntes fejlsztök hozták létre (és tartják fenn), és a Migration Aid-nek (egy magyarországi önkéntes csoportnak) adományozták. Az InfoAid egyetlen célja a menekültek megsegítése friss és megbízható információ terjesztésével”.

Segíthetsz, „ha beszélsz angolul, valamint arabul / görögül / farsziul / pastuul vagy urduul, szívesen látunk a fordítói csapatunkba”. Az alkalmazás „hátránya”, hogy egyelőre csak néhány „magyar földrajzi régióra” szűkíthető. De ezen dolgoznak. Mint ahogy a felhasználói nyelvek bővítésén is.

Ha a Kedves Olvasó további információra vágyna: mindez QR kóddal is letölthető. Rendes menekült e nélkül ugye a kecskéjére sem néz. Viszont ennek segítségével minden hasznos információt megkaphat. Ha Hegedűs hadnagynak Eger elárulása idején lett volna ilyen applikációja a turisztikai információk átadására…

Ja, és ha nem találná: „a reklám-mentes és nem tartalmaz semmilyen alkalmazáson belüli vásárlást” rész mellett rögtön jobbra meglel egy adományozásra felszólító keretecskét, melyben már nem csak a különböző bankkártyák, de a PayPal befizetések elfogadásáról is biztosítják szíves közönségüket…

Két apróság a végére.

Az egyik, hogy a Migration Aid mozgalom vezetői a „Keleti pályaudvar hőskorszakában” észrevették: vannak magyar leszakadó családok is. „A magyarországi akut menekültkérdés enyhülésével nagyobb hangsúly tudunk fektetni a Magyarországon élő, segítségre szorulókra.” Kár, hogy a szegényeket felkaroló, itthoniakkal szolidáris aktivitásról roppant mély a csend…

Viszont, ami igen nagy öröm: a Migration Aid most sem veszi le rólunk figyelő szemét. „A menekültüggyel kapcsolatos társadalmi, közéleti tevékenységgel és adománygyűjtéssel foglalkozik majd, továbbá a facebook csoport működéséhez szükséges feltételeket biztosítja”.

Adakoznak a „Keleti pályaudvar hőskorszakának” újra-finanszírozására?

 

Fotó: csepel.info

Facebook hozzászólások