Akarsz momentum lenni?

11

 

A Momentum Mozgalom elnökségi tagjainak válsága felizgatta a világot. Belőlük kettővel kevesebb? Mi lesz így a világgal?! De nyugalom, tagfelvételt is hirdetnek. Persze, bizonyos elvárásoknak meg kell felelni.

 

Józsi csepeli boltos újra elgondolkozott azon, hogy neki való-e a szabadelvű világ. Ez a liberalizmus dolog macerásan fért a fejébe, gondolta, ideje otthon is képezni magát. Tanulni kell, hogyan csinálják, hiszen eddig csak munkatapasztalatai voltak. A megszerzett ismeretek használatára most alkalom is adódott. Felesége ugyanis jelezte: le kellene nyírni a füvet a kertben!

Etelka asszony: Józsi, le kell nyírni a füvet!
Józsi: Ez jó gondolat, támogatom!

Etelka asszony: A fűnyírót kihozod legalább?!
Józsi: Nagyon szívesen. De előbb ne vitassuk meg a kérdés politikai vonatkozásait? Nem szeretnék a dologba felelőtlenül belevágni!

Etelka asszony: Fűnyírás!
Józsi: Igen, szerelmem! A problémafelvetésed indokolható. Nem véletlenül te vagy a család esze! Nem lenne érdemes azonban egy ilyen komoly projekt előtt kideríteni, hogy ez nem sért-e valamilyen, eddig fel nem fedezett társadalmi problémát?

Etelka asszony: Józsi! Én téged ütlek! De azonnal!
Józsi: Nejem, hitvesem és élettársam! Hihetetlenül megdöbbent az az agresszivitás, ami szavaidból sugárzik! Ezt Te nem érzed a személyes szférám elleni támadásnak?

Etelka asszony: Józsi!
Józsi: Megtisztelsz azzal, hogy helyesen használod a nevemet. Azt gondolom, hogy ez téged felmagasztal! Tudtad egyébként, hogy a Józsefnek rendkívülien sok megközelítése lehet? Bizonyos történelmi korszakok erről több kérdést is felvetnek!

Etelka asszony: Ittál?
Józsi: Ezt a szó melyik aspektusából firtatod? Mert talán ne merüljünk addig bele egy ilyen típusú, kirekesztő vitába, amíg a szakmai részleteket nem tisztáztuk.

Etelka asszony: Sodrófa!
Józsi: Talán-talán. Ez hasznos lenne abból a megközelítésből, hogy mennyire akarunk mediterrán ételeket készíteni. Mert ha éppen a provence-i ízlésvilágot választottuk, akkor egyéb hozzávalókat is be kell szerezni.

Etelka asszony: Nincs ebéd!
Józsi: Ezt abban a felfogásban értelmezed, szerelmetes párom, hogy étkezésünk bizonyos hátrányokat szenved?

Etelka asszony: Nem kapsz enni!
Józsi: Nem érzem benned a szolidaritási kényszert! Ez meghökkent! Fűnyírás ebéd nélkül?

Józsi felesége ezután lenyírta a füvet, Józsi meg nem kapott ebédet. Józsi rájött arra, hogy a liberalizmus hülyeség!

Jól hangzik, csak nem ad enni!

 

Fotó: facebook.com

Facebook hozzászólások