Ferdehajlamúak

26

 

Megirigyelve a Momentumot, a Gyurcsány-párt is gyorsan bejelentkezett a Budapest Pride-ra. Válaszul a melegfelvonulás nagyon civil szervezői is felajánlkoztak a libbal ellenzéknek. S micsoda véletlen, Soros fia is éppen Pesten mulatott…

 

Neves vendége volt a napokban a magyar fővárosnak: George Soros fia, Alexander látogatott meg minket. A legkisebb királyfira birodalmának „civil és filantróp” ágazatát bízta a milliárdos emberbarát. Jó választás, hiszen Alex ingyenélő aranyifjúként már több tucatszor bizonyított, s így ki, ha ő nem értene szót a pesti buli-forradalmárokkal.

Alex első magyar projektje szemmel láthatóan a július 8-ai Budapest Pride lesz. Pénz és média-támogatás jön dögivel: a Soros-gyerek bulijának minden idők legnagyobb és legcukibb magyar melegfelvonulásának kell lennie! Vagy rossz ez a jelző? Mert egyelőre úgy tűnik, hogy a Pride a legkevésbé az „LMBTQ közösség” jogairól fog szólni.

A hazai libbal oldal ugyanis program és gondolat híján rátelepedett a Pride-ra. Istenem, pont a melegek jelentenének kivételt a kihasználandók listáján?

Az ellenzék egyedül képtelen párszáz főnél többet az utcára vinni. Nem csak azok, akik „hivatalosan” is lejáratták magukat, az MSZP és a Demokratikus Koalíció. A „tisztáknak” sem megy jobban: ha az LMP, az Együtt és a Párbeszéd összefog, akkor is legfeljebb egy középkategóriás gumidominó partit tudnak összehozni.

Nem jobbak ebben a „neo-tiszták” sem. A Momentum egy romkocsma betöltésére alkalmas – már, ha van ingyen sör és dugi fű, valamint pár tucat véletlenül odaverődött angol botrány-turista.

A CEU-s tüntikre nem miattuk mentek ki. Oda a következmény nélküli balhé lehetősége vitte az embereket. Tök jó lehet sörös dobozokkal rendőrt dobálni, nyilvánosan vizelni, ha azt később forradalmi, 21. századi, menő küzdelemnek állíthatjuk be.

A nyári kiülős szórakozóhelyek megnyitásával párhuzamosan viszont lecsillapodott a forradalmi düh, a külföldi CEU-hallgatók is hazamentek zsebpénzt újratölteni, szülők friss karibi villáit tesztelni.

Ennek fényében a Budapest Pride szinte magát adta: sok ezer ember vonul az utcán, hangosak, provokálhatók, a média ugrik rájuk. Hát ott a helye az igaz demokratának!

Egy gáz van csak. Mivel LMBTQ-szavazóból sajna kevés van, azzal, ha valamelyik pártvezér coming out-ol egyet, egy lépéssel sem kerül közelebb a parlamenti fotelhez. Ráadásul a pr szakemberek azt mondják, hogy ez taszítaná a többségi társadalmat. Így Fekete-Győr András hiába kapná le nyilvánosan Juhász Pétert, vagy futna végig az egész LMBTQ kívánságlistán, ott tart, ahol most. Sehol.

Ezért találták ki a momentumosok képmutató módon, hogy mint „politikai közösség” vesznek részt a Pride-on. A megfogalmazás roppantul megtetszett a Demokrata Koalíció vezéreinek, tegnap ők is bejelentkeztek. Sőt, ők még kisebb ajándékokat is visznek a melegfelvonulásra.

Világos üzenet: ők politikailag meg nem értett kirekesztettek, tessék őket befogadni a magánéleti másság szentélyébe is. Éltessük a másságot, gyűlöljük Orbánt!

S itt jön ennek a történetnek a legperverzebb fordulata: a Pride szervezői ahelyett, hogy elküldenék a francba a parazita politikusokat, a keblükre ölelik őket! Szinte felkínálkoznak, hogy kihasználják őket!

Karlik Cintia Pride-szóvívő a 24.hu-nak adott interjút. Ebben megünnepelte, hogy egyre több libbal politikus csatlakozik, kicsit sajnálkozott, hogy Vona valószínűleg nem jön, majd kibökte a tutit: ezen a tüntetésen őket senki és semmi sem korlátozhatja!

Ha lesz – amúgy az ő biztonságuk érdekében emelt – korlát, ők azt áttörik, lebontják, semmibe veszik! Bármit is mond a rendőr, bármit is enged a törvény! Őket ez nem érdekli.

Nem kell semmilyen kerítés! A riporter spontánul visszakérdez: „A július 8-ai felvonulás eseményében felvetik a kérdést, szabad-e az ember, ha kerítést húznak köré. Tudatos utalás a déli határ mellett futó menekültellenes kerítésre?”

A Pride szóvivő válaszol: mindenki azt gondol, amit akar, ő csak örül, ha ilyesmit is gondolnak. És természetesen a „menekültek” is rajta vannak a cukiság-listájukon. Hogy mi köze egy meleg jogvédő egyesületnek a migráns-kérdéshez? A magyar határ védelméhez? Hát mihez ne lenne köze, ha a megrendelés arról szól?!

S itt vissza az ifjú Alexhez. A kedves papa alapítványai által pénzelt szervezetek már nem is titkolják, napi politikai célok szolgálatába álltak. Eladták azt, amit értéknek tartottak, kiárusították azokat, akik e mellé álltak.

Július 8-a nem „a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek szabadságáról” fog szólni, hanem, hogy miképpen lehet ezt odadobni politikai és gazdasági paraziták ferde hajlamainak.

Szabadság, szerelem, bankszámla!

 

Fotó: nytimes.com (A képen Alexander és George Soros hódolóikkal.)