Oszkár-terror

7

 

Az orbáni kultúr-terror újra megmutatta igazi arcát: két éven belül másodszor nyert magyar film Oscar díjat. Felvilágosult, progresszív hazafi nem örülhet ennek tiszta szívből. Elnyomást ide!

 

Hihetetlen bakik történtek az Oscar gálán! 

A Kedves Olvasó most joggal gondolja azt, hogy ez már lerágott csont, az elcserélt győztes film borítékjának történetét már mindenki unalomig ismeri a híradásokból. Ám a Kedves Olvasó nem tudja, hogy ez csak jelentéktelen pillanata volt Hollywood csodájának. Los Angelesben hétfőn hajnalban agyonnyomták a jogot, a szólásszabadságot, és piszkosul beletiportak minden demokrácia-szerető közösség szemantikai univerzumába.

Pontosan számba veszünk mindent, mert itt olyan dolgokról van szó, ami alapjaiban rengeti meg nyugati életformánkat! Innentől kezdve nem esik majd jól reggel sorba állni a mekis reggeli menüért, a moziban meg a hideg popcornhoz Erős Pistát kérünk.

Listázzunk.

Egy: Az Oscar-gála megnyitójára csak egy Trump-ellenes poén jutott. S az is ócskán unalmas volt! Ez minősíthetetlen hanyagság! Amerika színe-java, krémje és habja gyűlt itt össze, meg kellett volna védeni a demokráciát és Hillary Clintont!

Kettő: A sztárok közül túl sokan viseltek aranyszínű vagy éppen vöröses ruhát! Ezt már mégis, hogyan tetszik gondolni?! Az arany közismerten Donald Trump színe, a vörös meg a vérkomcsi Vlagyimir Putyiné! Mindkettő szereti a nőket, pedig férfi, ember az ilyen?

Három: Nem robbantott senki! Meg sem próbálkoztak! Felfoghatatlan trehányság! Nem volt észak-koreai mérgező, csecsen szeparatista és egy gyanús kinézetű szerb terrorista, aki nem fess Kovac doktor a Vészhelyzetből vagy Milla Jovovic. Ki lesz így az ellenségkép jövőre?! Kiről forgat filmet Angelina Jolie?

Négy: Kevés volt a kínai. Utáljuk a kínaiakat, mert okosabbak nálunk, pálcikával tudnak enni és tanulnak, miközben mi lustulnánk. Ráadásul kiröhögik a Big Mac-et. De nem dobhatunk atombombát rájuk, ők gyártják a Big Mac-et… Még filmben sem dobhatunk rájuk atombombát, mert ők veszik meg a filmjeinket…

Öt: Kevés volt az indiai, akik sokan vannak amúgy Indiában, így sok filmet is néznek. Jó, őket Hollywoodban alig tudják megkülönböztetni a szimpatikusan sápadt mexikóitól. Nemzetközi munkás mind a kettő, ez a polkorrekt meghatározás. Ráadásul harminc százalékkal kisebb gázsival is megvehető, ha nem Salma Hayek. Vagy Antonio Banderas, aki európai mexikói, és sokat jár Párizsba, ahol tudvalevőleg sok sajtot esznek és ezért büdös a leheletük.

Hat: Kevés volt a kínai és indiai közös házasságból született norvég gyermek, aki az Északi-sarkon feltűnt maláj kisebbség jogaival törődik. Hollywoodban senki sem tudja ki a maláj, de az internetes felmérések szerint a csoda városában feltűnően sokan keresnek rá a neten a maláj szóra, ezt csak a mirelit szusi übereli.

Hét: Jó ötlet volt, hogy a legjobb film díjánál legyen balhé. Jó ötlet volt az is, hogy Warren Beatty elrontotta, ő náci-gyanús. Nála csak Mel Gibsont utáljuk jobban, mert még mindig bosszantóan jó a feneke és kiejtette a zsidó szót. De akkor miért nem Mel Gibson rontotta el? Őt néztük volna egy feszülős naciban…

Nyolc: A fődíj odatalált. Afroamerikai, aki szexualitásával vívódik és kiskorú. Barack Obama alatt persze ütősebb lett volna a story, de így is beleférne. Ha a történetnek lennének mexikói gyökerei. Mert akkor Trumpnak is üzen. Vagy lehetne koszovói néger, aki szintén nem találja gyökereit, de beleszeret egy Pristinában állomásozó amerikai tengerészgyalogosba, akinek ugyan vannak arab felmenői, de az uniformis miatt nem vállalja fel a lábasjószágok iránti felhőtlen érzelmeit.

Kilenc: Hol a migráns? Miért nincs migráns film? Hiszen ebben mérhetetlen a lehetőség. Lehet migránst menteni, lehet megmutatni drámai helyzetét, lehet megmutatni a köcsög európaiakat, akik nem szeretik a migránst. De milyen szép lenne egy thriller, egy elveszett európai migránsról, aki Donald Trump mexikói határra épülő fala mellé keveredik, de fellázad, és kideríti, hogy Hillarytól elcsalták a választást. Happy endként pedig kezet fog Bill Clintonnal, aki elmondja, hogy ő jó családapa és amerikai.

Tíz: Nagyon jó, hogy újra nyert magyar film. Érezzék ezek, hogy szeretjük őket, rajtuk a szemünk. De miért nem újra a Saul fia nyert? Ezek a magyarok antiszemiták? Egy iskolai énekkarról szól a film? Ráadásul jó?! Ez botrány! A filmesztétika célja a szép gondolatok sugárzása! Orbán Viktor hol pedofil ebben a filmben? Hol vannak a magyar nácik? Annak az énektanárnőnek miért nincsenek nyilas ősei, akik kommunista lódent hordanak?

 
A Kedves Olvasó abszurdnak érzi ezt az egészet? A Kedves Olvasó ezt akkor roppant jól érzi. Szívesen mondanám, hogy ez nincs így, itt csak egy firkász karikíroz. Jó lenne, ha így lenne. Szeretnék egy ilyen világban élni. Szeretném, ha ez egy rossz vicc lenne.

 

Önök szerint ez az?

 

 

Fotó: globalnews.com