Kié Brüsszel?

10

 

Molnár Gyula MSZP-elnök, miután lájkolta a Magyarország ellen hozott brüsszeli „határozatot”, nyilatkozott: „a választások tétje az, hogy Orbán Viktor, vagy Európa”. Aztán megkereste Magyarországot a térképen. Megtalálta?

 

Egy bizonyos Hadik András annak idején kesztyűt választott Berlin városában. Odafigyelt a minőségre. Kínosan odafigyelt egy városra, ha bevette. A kesztyűt nejének kereste. Elegánsan tette, senkit nem bántott, magyar huszárok kísérték, fess fiatalember volt a zöme.

Olyan, aki megfutamította a porosz Nagy Frigyes ármádiáját. A győzhetetlennek kitaláltat! Azt legyőzték!

Az amolyan magyaros dolog volt. Büszkék lehetünk rá.

Az Európai Parlament tegnap határozatot hozott Magyarország ellen. Ezt lehet úgy fogalmazni, hogy „jaj, de jó”, Orbán kapott egy fülest! Lehet úgy is, hogy Magyarországot szégyenpadra állították. Rossz gyerek volt! S lehet úgy is, hogy ezt miért is kell eltűrnünk? S igazából miről van szó?

Molnár Gyula, az MSZP elnöke a döntésre reagálva budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy néhány nappal az uniós csatlakozás 13. évfordulója után a magyar kormány Európa „szégyenpadjára próbálja húzni” az országot.

Az Európai Parlament magyar kormánynak szóló üzenete egyértelmű és világos, az a demokráciaellenes döntések, a civilekről szóló törvény, a szabad egyetemek elleni támadás miatt született – közölte.

Molnár Gyula MSZP elnök tegnap mindenkinél gyorsabban igyekezve leszögezte, hogy a szavazás nem Magyarországról, hanem a kormányról szólt. Nem jelenti azt, hogy megszűnt volna az ország uniós tagsága, de elindult a szavazati jog felfüggesztésének folyamata, ami példátlan történelmi helyzet – fogalmazott Molnár Gyula. Hozzátette, hogy a döntést nem Brüsszel, nem Soros György, hanem a jobboldali szavazatokkal is támogatott Európai Parlament hozta meg.

Soros György? Értik e nevet? Miért kell a Magyar Szocialista Párt elnökének megint megvédenie?

A Magyar Szocialista Párt, a libbal már tényleg csak erre képes? Arra, hogy Brüsszelből, Sorostól kunyeráljon támogatást? Magyar választó már leírva?

Mit lehet erre mondani? Ebben a pillanatban két lehetőség van az egyszeri ember kezében. Például beszél olyan emberekkel, akik fizetésből, megélhetésből, érthető életből élnek. Ők erre azt mondják, kellene egy megfelelően nagy tárgy, az MSZP és Európai Parlament közötti viszony rendezésére.

Molnár Gyulát, MSZP elnöknek, és most Európai Uniós szakértőnek én nagyon tisztelem. Én tényleg keresem a kifejezéseket. De van, hogy nem találom.

Nem érthetetlen szó-parádé ez? Ez a baloldal?

Milyen színű a szegfű? Vagy érdekes ez még?

A fényképen amúgy Soros György és az „európai szocialisták reménysége”, Martin Schulz barátkozik.

Fotó: 4plebs.org

Facebook hozzászólások