Soros-srácok akcióban

28

 

A Momentum Mozgalom vezetője, Fekete-Győr András fogta magát, és egy kamerás társával besétált az Origo szerkesztőségébe. Aztán megfenyegetett mindenkit, hogy miképpen és hogyan kell írni. A sajtószabadság szószólójától ez elvárható.

 

Kezdjük egy személyes élménnyel, amit nemigen akartam megosztani, mert magánügy. Nem vagyok ijedős típus, ezért, ha valaki fenyeget, hát fenyegessen. Tehát, ha valaki azt mondja, szeretné tudni, hogy a „rendszerváltás” után is leszek-e még újságíró, akkor azt valahogy túlélem. Speciel nem okvetlenül látom, mikor jön el az ő „rendszerük”. Szerencsére!

Így aludni is tudok, sőt, lehet, hogy fogom magam és miután felébredtem, iszom egy eszpresszót. Lehet, hogy édesítőt is teszek bele, de ez nem bizonyos.

Fekete-Győr András tegnap berontott az Origo szerkesztőségébe. Úgy ment oda, mintha már tulajdonos lenne, ő mondhatná meg, mit és hogyan kell tenni. Bemehet egy politikus egy szerkesztőségbe? Persze, miért ne. Fenyegethet újságírókat? Hát erre is volt példa a történelemben.

De ez az ő politikája?

Mert semmi másra nem telik? Érdekes ez egy politika, valljuk meg!

Mi az indoka? Hát volt egy origós cikk (is) a pénzről. Ez tud kínos lenni.

Mit lehet erre válaszolni? Hát vagy agresszívnak lenni, vagy úgy tenni, mintha semmi sem történt volna.

Fekete-Győr András helyettese, Soproni Tamás tegnap az Echo TV-ben járt. Oda nem tört be, hívták. Mert úgy gondolták, akár véleménye is lehet.

Soproni Tamás véleménye az volt, hogy a kérdező riporter nem újságíró, hanem a „propagandagépezet képviselője”. Könyörgöm, ha ez az alapvetése, minek ment oda?!

Mert ez a lényeg, erre futja.

Agresszívnak lenni, okoskodónak, embereket megalázónak. Mert ha ezt nem teszik, nem fizetik őket.

Ja, és mi van akkor, amikor az emberek megkérdezik, ha ennyire okos srácok vagytok, hol a program? Mit akartok csinálni az országból? Hát erre – majd, valamikor – lesz válasz.

Valamikor. Talán, egyszer. Addig marad a média-hekkelés.
Amíg van szponzor…

Fotó: okpecs.hu

Facebook hozzászólások