Fegyőr benyomul a világunkba

9

 

A Momentum Mozgalomnak hirtelen programja lett. Ennek keretében az a tervük, hogy benyomulnak a világunkba, és azt magukévá teszik. Én ezt erőteljesen nem helyeslem. Azt pedig, hogy bármit magukévá tegyenek, részben igen ízléstelennek tartom, másfelől meg nagyon nem szeretném. Ja, tennék is ellene.

Miután kinyaralták magukat a momentumosok, úgy érezték, a legjobb időtöltés a programalkotás. Ezt a döntést alighanem azért hozták, mert kínos hiányérzetük támadt spangli-témában, vagy csak egyszerűen tükörbe néztek, és az ijesztő volt.

Ezért meghirdettek néhány programpontot.

Az egyik ilyen: társadalmi építkezés („Dumbledore serege”). Ez az a pillanat, amikor meg kell osztanom Önökkel egy információt. Én végigolvastam a Harry Potter összest. Nem irodalmi élményt kergettem, az érdekelt, hogy miért olvassák ezeket a köteteket.

És tudják mit, még mulattatott is. Még egy gyenge pillanatomban vettem egy varázspálcát is. Nem volt egy olyan beruházás, amire igazán büszke vagyok.

Nézegettem azt a pálcát, hát nem akart varázsolni. Pedig nem voltak nagy kéréseim. Kívántam például két joghurtot. Nem olyan drágafélét, inkább jóízűt. Elismerem, az egyikbe kértem a varázslattól szamócát. Utána volt még egy önző kérésem: szerettem volna két eredeti kiadású Jókai regényt.

Volt más vágyam is.

Ez egy igazán jóféle pörkölt. Teszünk bele mindent, ami odavaló. Uborkasalátát is kértem volna hozzá. És kenyeret is,  bár nem igazán szoktam kenyeret enni. Ez azért van, mert én a fekete kenyeret kedveltem meg.

Politikai akciók? Ez most komoly? Momentumosan?

És jön a legjobb: ennek az értelme elitiskolai és egyetemi hangulatkeltések sorozatának előkészítése.

Kell ez nekünk?