Jön Habib, a klímamigráns

35

 

„A németek hálásak lehetnek a muszlimoknak, hiszen unalmas lenne nélkülük az élet” – ez a nagyszerű gondolat a Zöldek frakcióvezetőjétől, Katrin Göring-Eckardtól származik. Lehet ezt überelni? Na, ja! Ricarda Lang, az ifjú Zöldek elnöke az LMBTQ-migránsok után az éghajlatváltozást nehezen viselő klímamenekülteket is befogadná. Felkészülnek a homokallergiás beduinok, a kecskehús-érzékeny afgánok, valamint a hazájukban üldözésnek kitett terroristák.

 

Habib Z., egy sokgenerációs tuniszi pásztordinasztia 21 éves sarja a jövőjén töprengett. Az állattenyésztéshez nem igazán fűlött a foga, a tevék valamiért nem viszonozták jóindulatát. Az önmegvalósításnak nevezett heverészésből és vízipipa-szívásból pedig szüleinek kezdett elege lenni.

Habib Z. most minden reményét anyja testvére, Sami A. látogatásába fektette. A nagybácsi híres volt az oázisban, hiszen Oszama bin Laden testőreként szolgált egykor. Aztán jó évtizedig Németországban volt gyakorló iszlamista szélsőséges, kiutasítása után pedig ügyvédje kiharcolta, hogy mégis visszatérhessen Bochumba.

Habib Z. el tudta képzelni magát Németországban – sok százeurós segély, légkondi és készséges, miniszoknyás hurik. Csak az aggasztotta, hogy úgy hírlett, Európa kezdi bezárni kapuit, és a kedves Merkel Mutti sem vár mindenkit tárt karokkal.

„Te csak ne izgulj, Habib, amíg engem látsz! Az európaiak ostobák, a németek meg szinte azt várják, hogy kihasználd őket! ” – nyugtatta meg unokaöccsét Sami A.

Habib felvetette, hogy Olaszország állítólag visszaküldi a migránsokat, a balkáni út meg elég macerásnak tűnik, meg ott van a magyar határ is.

A nagybácsi csak legyintett: „Majd mész Marokkón át. A spanyolok mostanában mindenkit beengednek. Ugyanis szocialista a kormányuk!”

 • S az jó nekünk, Sami bácsi?
 • Jó hát! Ezek olyanok, mint a kasztrált kecskebak. Csak belőlük minden spanyolságot és önvédelmi ösztönt heréltek ki! Mi másért engednének be minket?
 • És adnak sok száz eurót, légkondit és szépséges hurikat?
 • Valami ott is leesik, ha ügyes vagy, aztán irány Németország. A mi helyünk ott van! Svédország sem lenne rossz, de ott többet kell lelkizni. A jó németnek meg eleve lelkiismeretfurdalása van a zsidók és Hitler miatt. Azok tejelnek maguktól.

Habib Z. kissé megnyugodott. De aztán előjöttek fentebb említett kételyei a Willkommenskultur jelenlegi állapotával kapcsolatban. Sami A. csak vigyorgott.

 • Ugyan már! Befogadnak ők most is. Csak kell egy jó indok! Mondjuk – lehetnél háborús menekült.
 • Hát… Háború most nincs errefelé…
 • Igen, meg én is megyek lassan vissza németbe, ennyi idő alatt nem tudok összehozni egyet. Legfeljebb egy-két robbantást, de ez manapság nem elég. Nem akarsz meleg lenni?
 • Na de… Bácsikám!
 • Jó-jó, értem. A lányokat jobban szereted, habár a szőke német fiúcskák is csinosak. De nézzük, mi van még. Üldöznek politikai nézeteid miatt?

Habib Z-nek volt egy kínai hamisított Levi’s farmerje és egy okostelefonja, politikai nézetek birtoklásáról azonban nem volt tudomása. A nagybácsi rákérdezett még az etnikai kirekesztésre, a másként gondolkozásra és a hátrányos vallási megkülönböztetésre is – unokaöccse azonban sajnos ezekben sem volt érdekelt.

Sami A. érezte, ez nehéz menet lesz, de a család, az család – meg kell utánpótlás a terrorista sejtnek is. Megtörölte izzadt homlokát, mire bevillant valami.

 • Te öcsi, változékony felétek most az időjárás?
 • Hát, tegnap kicsit melegebb volt…
 • És a múlt héten?
 • Akkor kicsit hidegebb…
 • Azaz változásokat figyeltél meg az éghajlatban!

Habib Z. ijedten nézett körbe. Az igaz, hogy a múlt kedden megpróbálta ellopni Ali kecskéjét, de az éghajlathoz tényleg semmi köze.

Sami A. azonban már biztos volt dolgában, gyorsan leírta Habibnak, hogy mit kell mondania majd a német hatóságoknak. Hősünk felolvasta.

„Habib Z. vagyok, a tunéziai diktatórikus rendszer évszázadokon át hurcolta meg családomat annak vegán étrendje miatt. Az arab tavasz meghozta számunkra a szabadságot, de a konzervativizmus máig gúzsba köti az ifjúság demokrácia-vágyát. Én olyan helyen szeretnék élni, ahol tisztelhetem a nőket, becsülhetem az LMBTQ- és a #metoo-mozgalmat. Ilyen Tunéziát akarok teremteni, de sajnos az éghajlatváltozás a Csendes-óceáni szigetekhez hasonlóan az oázisomat is fenyegeti. Ezért ma klímamenekült vagyok. Kérem Németországot, fogadjon be. Alkotó és dolgos tagja leszek az európai társadalomnak.”

 • És ezt beveszik, bácsikám?
 • Mint a cukrot, Habib, mint a cukrot! Na, Auf Wiedersehen Bochumban, vár a sok száz euró, a légkondi és szépséges hurik! És ha belekóstolsz a nyílt társadalomba is… Mi ahhoz képest a vízipipa?!

 

 

fotó: themercury.com