Sajnálni tudom csak

10

Reggel vettem Mackó sajtot. Nem került harminchárom millió forintba. Ennyit a Szél Bernadett  vezette LMP költ „felturbózott” kommunikációs feladatokra, sajtómegjelenések tervezésére, valamint jogi-szakértői tanácsadásra. Ennek a pártnak ezen kívül van embere arra, aki hírmonitoring-kezelést vállal. Ez évi 3,8 millió forintot jelent neki. A Mackó sajtnak azért ennél azt gondolom több értelme van. Minden szempontból.

Mivel kezdjem?

Azzal, hogy tisztességtelen emberből több van lassan, mint amit számuk egy másodpercig is indokolna? A kínálat persze mindig nagyformátumú volt, de ki vesz ilyesmit?

Az LMP egy érdekes teremtmény. A minap megnéztem a Macskafogó 2 című filmet. Az érdekes volt. Kimondtak dolgokat, amelyek fontosak voltak. A Lehet Más a Politika működésével kapcsolatban ez úgy nem jutott soha eszembe. Pedig az egyik rajzfilm volt, a másik meg… Mi is?

Ez egy jó kérdés.

Biztos lesz magyarázata egyszer. Vagy nem.

Igazából persze – kit érdekelne?

Csinálnak valamit értünk, a világért? Ja, nem.

Vagy igen, természetesen. Felnéznek az égre, és várják, hogy végre valami leessen. A sült galamb is szóba jöhet, ha azt zöld köntösbe lehet öltöztetni. Nagy teljesítmény. Tanítani való. Aztán Ron Werber is rájött: csinos próbálkozás, de velük minek? Még meg sem éri…

Olyan ez, mint a hírmonitoring.

Másfelől meg, nyilván nem egy rosszul fizető állás megindokolni azt, ami nem létezik. Úgyis, mint szervezetként való létjogosultságuk. De maradjunk roppant píszík és demokratikusak: valahol biztosan van erre kereslet.

Guszti barátom – egyben kertészeti szakértőm – ezt valamiért nem találja.

Talán azért, mert Ő szeret dolgozni… Bizonyos – mostanában egyre kevésbé emlegetett – liberálisként tetszelgő politikusokkal ellentétben. Nekik kellene róla példát venniük!

Soha nem láttam embert, aki ennyi lelkesedéssel és kötelességtudattal csinálna valamit. LMP-s körökben meg… A köz szolgálata talán nem is értelmezhető formula.

Guszti megtisztelt azzal engem és feleségemet, hogy beszélt az életéről. Gyermekotthonban nevelkedett, nem volt könnyű, sőt. Azonban felnőtt, igaz ember lett belőle. Örvend, ha tud segíteni másoknak.

A hírmonitoringhoz nem ért. Az LMP-hez sem. Nem is szeretne.

És mennyire igaza van!

fotó: facebook.com 

Facebook hozzászólások