Kivel szórakoztok még?

21

 

A kutyáknak és macskáknak át kell állniuk a zöldségfogyasztásra. Ettől állítólag kisebb lesz az ökolábnyomunk. Legalábbis egyes nyugati, „reformer hozzáértők” szerint. Ezt megbeszélték az említett jószágokkal is? De tényleg, már mindent és mindenkit át kell nevelni?!

 

Józsi, csepeli boltos komoly dilemma elé került. Ott volt Bruno fejlődésben lévő kaukázusi juhászkutya, aki elszánt tekintettel érdeklődött napi tápláléka iránt. Természetesen ott volt a neki előkészített adag is, mert rendes kutyus, megérdemli.

Másfelől meg ott volt az „érdekes, és hasznosításra erősen javasolt” tanulmány, hogy kutya és macska mostantól egyen zöldséget. Hogy „kisebb legyen az ökomancs lenyomatuk”.

Józsi evett már extrudált kenyeret, ebből kifolyólag volt egy sejtése az eb várható reakcióiról. De a propaganda, az propaganda. Ahhoz alkalmazkodni illik, legalább próba szintjén. Nehogy már azt mondják, begyöpösödötten elzárkózik a felvilágosult érvek elől!

Józsi csepeli boltos ezért besétált a spájzba, és megnézte shiitake gomba állományát. Az említett tanulmány ugyanis ezt rajongja körül, mint házikedvencek etetésére legalkalmasabb élelmiszert.

Józsi csepeli boltos háztartása jól felszerelt háztartás, akadt shiitake gomba is, mert az ember összevásárol bármilyen marhaságot szupermarketben, ha leértékeltnek reklámozzák. Ráadásul ő maga kedvelte is, megátalkodott mindenevő lévén. Sóhajtott: belefér ennyi önfeláldozás. Csiperke is jó lesz a gombás csülökhöz.

Kivitte, és letette Bruno kaukázusi juhászkutya elé. Az eb felnézett, és morcosan felvont szemöldökkel kérdezte: ez most komoly? Jó humorú kutya volt, fiatal kora ellenére megfelelő műveltséggel. Így azt nem tette hozzá: hát viccnek azért ez elég rossz lenne.

Józsi is reggelizni készült. Ő kolbászt akart enni. Brunot ez már sokkal jobban érdekelte.

Józsi szívesen beszélgetett a kutyával, a kolbászt is megtartotta volna, így felvette, hogy az ökolábnyom fenyegető perspektívája nem késztetné-e inkább mégis kizárólag zöldség alapú étkezésre?

Bruno kaukázusi juhászkutya szerint a tengerbe beleöntött olaj, a műanyagok túltengése, és néhány közel-keleti háború kiprovokálása többet árt a világnak, mint az ő napi betevője. Úgy ökomancs-jellegileg.

Bruno – gazdájához hasonlóan – próbált minél többet megtudni a világról. Semmi gondja nem volt azzal, hogy vannak, akik vegetáriánusok.

Csak az nagyon nem tetszett neki, hogy ezt neki kötelezővé akarják tenni.

Bruno nézte Józsit. Józsi nézte a kutyáját. Aztán odaadta a kolbászt is, az előkészített Bruno-menázsit is.

Ha az emberekből idiótákat akarnak egyesek képezni, próbálkozzanak.

De legalább az állatokat hagyjuk meg normálisnak!

 

 

fotó: russiandogs.net