Magyar „politikai menekült” Kanadában

21

 

A liberális életpályamodell új formáját ismerhettük meg tegnap: Mohácsi Viktória volt SZDSZ-es potentát „politikai menekült” lett Kanadában. Mohácsi még 2011-ben költözött a tengerentúlra, mivel firtatta a romagyilkosságok hátterét, és ezért tartott a „magyar titkosszolgálat hosszú karjától”. A gaztetteket a Gyurcsány-kormány alatt követték el, Orbánék leültették a tetteseket. Kanada hivatalosan „biztonságos demokráciának” tartja Magyarországot, de a Soros által szponzorált Justin Trudeau kormányfőnek láthatóan jól jön egy „magyarországi roma mártír”.

 

Schilling Árpád és Sárosdi Lilla „politikai emigrációjának” bejelentése óta – mellesleg kíváncsi vagyok, hogy tényleg mennek, vagy csak szponzort kerestek – azt gondoltam, ennél „jobb” már nem lesz.

Hiszen hiába sokarcú és mérhetetlen tehetségű a liberális elit, azért mindennek van határa. Ekkor jött a bejelentés az újabb sikeres életpálya-modellről: Mohácsi Viktória, a Medgyessy-kormány egykori miniszteri biztosa, SZDSZ-es uniós képviselő politikai menedékjogot kapott Kanadában.

Mohácsi még 2011 decemberében hagyta itt Magyarországot, mivel „életveszélyes fenyegetéseket kapott, miután kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy lassan halad a 2008-ban és 2009-ben elkövetett romagyilkosságok felderítése, ugyanis „egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal”.

A hat ember halálát követelő rémtetteket 2008-2009-ben követték el. Akkor a Gyurcsány-kormány regnált. Mohácsi Fletóékat gyanúsította? Hiszen a titkosszolgálatokat akkor Gyurcsány bizalmasai irányították – mellesleg a Magyar Gárda és a Jobbik igazi felfutása is akkorra datálható. De akkor miért nem abban az időben pattant meg Kanadába?

Jó, 2009-ig jól elvolt az Európai Parlamentben. De mégis, mire várt két éven át? Amikorra a tetteseket már elfogták – később, immár az Orbán-kormány idején életfogytiglanra is ítélték a gyilkosokat.

Nehéz nem azt gondolni, hogy el akarta magát adni kisebbségi mártírnak a világ „szebbik oldalán”. Ekkor született drámai nyilatkozata is: „Miközben biztonságban érzem magamat Kanadában, nagyon jól tudom, hogy a magyar titkosszolgálat hosszú karja itt Kanadában is elkaphat. De nem akarom, hogy esetleg a népem, vagy édesanyám és mások is a gyilkosok áldozatai legyenek.”

Mi van?!

Magyarországon Gyurcsányék regnálása óta nem volt semmi ilyesmire példa. Csend, nyugalom van.

Mohácsi 2011-ben nem kapott politikai menedékjogot, konzervatív kormány volt ugyanis Ottawában, amelynek feltűnt, hogy a liberális politikus példáján felbuzdulva Baranya megye fél cigánysága a „rendszer üldözöttje” lett, és a baráti Kanadában képzelte el kényelmes megélhetését.

Ezért 2012-ben a kanadaiak „biztonságos demokráciának” nyilvánították Magyarországot. Ha pedig valami az, akkor nem csak a helyi szociális hálón élősködni vágyó „menekülteknek”, de a „politikai mártíroknak” sem jár különleges elbírálás.

Hogy ezután miképpen tudott még évekig „nem hivatalos” torontói lakos maradni – az legyen a kanadaiak dolga. 2015-ben azonban az ország miniszterelnöke az ultraliberális Justin Trudeau lett. Ő az idióta zoknik hordásán kívül arról ismert, hogy kampányát nyíltan pénzelte Soros György. (A mókás fuszekliktől ezúton is elnézést kérek, ők végképp nem tehetnek róla, hogy a gazdájuk ostobán használja őket.)

Sorosnak Kanadában sikerült eljátszani azt, amit Magyarországon nem: százmilliós támogatásaival egy akolba tudta terelni az ellenzékieket, és a „civilek” segítségével példátlanul aljas lejárató kampányt indított a konzervatívok ellen.

És a jó Trudeau elkezdte beengedni a migránsokat. Pontosabban lelkesen vette át őket, hiszen csónakkal azért Szíriából vagy Líbiából elég macerás átevezni Észak-Amerikába… Sebaj, megoldották „liberálisul”, mára az elfogadott kérelmek aránya meghaladja a 60 százalékot.

Mohácsit idén már ki akarták utasítani az országból, ám az új hatalom további „bizonyítékokat” kért, s ennek köszönhetően felülvizsgálták az ügyet. Trudeau ma a migráns-babusgató Nyugat élharcosa, akár neki, akár mentorának jól jöhet, ha van egy „meghurcolt magyarországi liberális roma” a talonban. Valamire hasznos lehet még. 

Nem akarom Mohácsi asszonyt minősíteni. Nem kételkedem abban sem, hogy sokat akart tenni a sajátjaiért, a roma társadalomért. Az mondjuk szerintem nem kicsik volt sok, amikor Marian Cozma halálra késelésekor 2009-ben kijelentette: a veszprémi csapat válogatott kézilabdázója társaival provokálta a roma származású gyilkosokat.

Idézem akkori magyarázkodását: Azért történt, mert cigányozott Cozma feltehetőleg, vagy nem tudom, ott mi volt a motiváció, de ott egy diszkóverekedés történt…”

A nyomozás során kiderült, hogy a gaztett elkövetői az enyingi cigánybanda tagjai, Raffael Sándor, Sztojka Iván és Németh Győző voltak. Értem, hogy védjük a sajátjainkat, de ezzel az egy mondatával többet ártott, mint amit addig élete folyamán összesen tett a romák beilleszkedéséért.

De ez legyen az ő lelkiismeretének a dolga.

Azonban a külföldről Magyarország elleni hergelést most már tényleg abba lehetne hagyni! Választást idehaza tessék nyerni!

Ráadásul: a magyarországi kisebbségekért való kiállásnak is itthon a helye!

 

U.i.: Fentebb jeleztem, hogy ez már valószínűleg a liberális pályaválasztási modell csimboraszója. De ki tudja? Fodor Gábor jövőjéről például még semmi információ…

.

fotó: nepszava.us

Facebook hozzászólások