Fodor Gábor a Marsra száll!

21

 

Ettől a hírtől hasra fognak esni! A Magyar Liberális Párt az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártokat egyeztetésre hívja annak érdekében, hogy közös listát állítsanak a 2019-es EP-választásokra. Józsi csepeli boltos ezt hallva tárgyalásra hívott mindenkit, aki hisz az első XXI. kerületi ember Marsra küldésében.

 

Józsi csepeli boltos realista ember. Hisz abban, hogy az ember egy ültő helyében meg tud inni egy liter pálinkát, ha kellő mennyiségű pörköltet tunkol hozzá. Azt azonban nem igen állítaná, hogy ezután megfelelő koordinációval tud lábra állni. Csepelen ugyan élő legenda, hogy volt valamikor egy „kemény harcos”, aki másfél liter után is haza tudott biciklizni, de ezt már az öregek sem hitték igazán, amikor mesélték…

Józsinak ez a dolog a Fodor Gábor-féle párt tegnapi bejelentéséről jutott eszébe, miszerint ők most összefogást hirdetnek a jövő évi uniós választásokra.

Józsi sohasem akarta alábecsülni a Magyar Liberális Pártot. Nem tudta elképzelni, hogy azt mégis, miképp tehetné meg? Van, ami alá nézni fizikai lehetetlenség. Ami nincs, az nincs.

Indultak ezek bármikor országos választáson? Szavazott rájuk bárki? Hát nem. Akkor most mit akarnak?

Másfelől viszont most is van parlamenti képviselőjük a szocialista listáról. Eddig Fodor Gábor volt, most Bősz Anett. Ezek azért tudnak valamit! Minden politikai felhatalmazás nélkül, oda dörgölőzve, vagy valamilyen információval meggyőzve a szocikat, hogy bevegyék őket a buliba – hát ez azért egy maffia-filmben is kiemelkedő teljesítmény lenne.

A „kiemelkedőt” persze ne a szó morális értelmében értsük. Kuncze Gábor sem azért volt belügyminiszter anno, és Fodor Gábor sem azért ült át a szabaddemokratákhoz – nem is ilyen okokból lett lustaságügyi miniszter. Ez persze csak tréfa, mindketten kötelességtudó, nagyszerű emberek – a szó liberális értelmében.

Fodor Gábor meg most a jelek szerint úgy döntött, európai léptékű politikus lesz, menne Brüsszelbe.

Józsi csepeli boltos életében eddig egyszer volt liberális. Akkor, amikor még a rendszerváltás környékén, a vasmű tanoncaként mesterének jelezte: ő bizony kirekesztőnek, és az emberi jogok megsértésének érzi, hogy munka helyett nem lógathatja a lábát. Eme liberális kitörését az öreg szaki rövid úton lerendezte.

De hát Józsi soha nem rendelkezett Fodor Gábori talentumokkal.

Ekkor olvasta el a derék csepeli boltos a liberálisok bejelentésének második részét: május 9-én a párt és ifjúsági szervezete ismét elviszi az EU-zászlót a Parlament elé, és „egy 24 órás demonstráció keretein belül követelik, hogy végre az uniós zászlót is kitűzzék az Országház épületére”.

A liberális párt, annak ifjúsági szervezete és az uniós zászló, az persze már három fő, de ilyen tömeges jelenlét mellett is kibírják ezek 24 óráig? – aggódott egy kicsit Józsi. Aztán úgy döntött, hogy ugyan április 1-je már régen elmúlt, de abszurd dolgokra ő is képes.

Szélesebb környezetében meghirdette az első csepeli Marsra szállásának tervét, erre konzultációra hívta a kartársakat. Lajos kolléga lelkesen nyitott volt, kérdezte, hogy lesz-e pálinka?

Józsi mondta, hogy ez szarkazmus volt, Fodor Gáborról fogunk beszélgetni. Lajos úr – ex-úszómester a csepeli strandról – erre közölte, hogy annyi pálinkát még nem szült egyetlen gyümölcsfa sem.

A Marsra szállás az rendben lehet, viszont a liberálisok baromságaiból már nagyon elege van.

 

fotó: youtube.com