Szanyi is MSZP-elnök lenne

28

 

A miniszterelnök-casting után most a párt elnökségéért tülekednek a szocialista potentátok. Jó, kis pénz ez persze a korábbiakhoz képest, de legalább biztos. Maga Szanyi Tibor is jelezte, beszáll a versenybe, hiszen komoly „válságmenedzser” és nem politikai „primadonna” kell az MSZP élére. Valóban, ez esetben Szanyi a legjobb választás… Rettegj parlamenti büfé!

 

Molnár Gyula lemondása után ugye elsőként Tóth Bertalan régi-új frakcióvezető jelentkezett be az elnöki székért. Ő a pártelit jelöltje, Hiller István választmányi elnök és a „mozgalmi pénzeket” még mindig ellenőrző Puch László ex-pénztárnok is őt támogatja.

Hogy neki milyen a politikai hitvallása, azt nem tudom, eddigi pályafutásával nem tett arra való utalást, hogy neki lenne ilyesmije. Ez mellesleg a következő elnökjelöltekre is igaz. Már amennyiben a pártkasszához, néha-néha hatalomhoz való közelség nem számít politika krédónak.

Aztán ott van Kunhalmi Ágnes. Ő nagyon szeretne már jó ideje vezér lenni, ha már ruhatárára és frizurájára ennyit költött, ez igazán kijár. És ki tud nála az MSZP-ben jobban rikácsolni, amióta Lendvai Ildikó kiszállt az első vonalból?! No, meg becsiccsentve is annyira bájos…

Alighanem ezen elgondolkozva jelezte Szanyi Tibor, hogy ő is jelentkezne esetleg az elnökségre. Hiszen ő is annyira elbűvölő tud lenni bizonyos élethelyzetekben. Szanyi szerint amúgy Tóth és Kunhalmi alkalmatlan, hiszen ők voltak a vesztes választások kampányarcai.

Így most idézem: „ha nem lesz egy olyan elnökjelölt, aki erős válságmenedzselő képességekkel is rendelkezik, és messzemenőkig nem primadonna szerepre törekvő valaki, akkor megfontolom az indulásomat”.

Van, aki a Kapitányban ne látná az erős válságmenedzselő képességet? Esetleg azt gondolná, hogy ő politikai primadonna? No, nevessenek egyet…

Igazából persze nem hiszem, hogy Szanyi Tibor komolyan MSZP-elnök akar lenni, ennél azért reálisabban láthatja esélyeit. Hősünk csak szeretne egy újabb „brüsszeli kört”. Ha a potenciális győztes javára visszalép, az talán jövőre megajándékozza egy befutó hellyel a párt Európa Parlamenti választási listáján.

Végezetül jön a kedvenc indulóm. Ő Bródy Gábor. Van-e, aki ezt a nevet nem ismerné Magyarországon? Van, mivel senki sem ismeri. Ő az MSZP kulturális tagozatának alelnöke, illetve a belvárosi szervezetének elnökségi tagja. Az országos sajtóban egyszer lehetett róla olvasni. A Hír Tv tudósított róla még 2014-ben a következő címmel: „Egymilliárdos vagyont tüntetett el Bródy Gábor cége”.

Én természetesen száz szálakig biztos vagyok benne, hogy ez puszta vádaskodás volt. De az is meggyőződésem, hogy már csak egy ilyen pletyka megléte elegendő ahhoz, hogy az MSZP-ben tudják: rendes gyerekről van szó, a mi kutyánk kölyke.

Amúgy Bródy elnökségért való bejelentkezésének az indoklása a legédesebb: Utat nyitok az eddig tudatosan visszafogott országos politikai ambícióimnak”.

Szóval: Éljen a megújhodó szocialista párt! Kitartás elvtársak, sokadszorra sem fog sikerülni!

 

 

fotó: facebook.com/szanyi.tibor/