Rongálók „demokráciája”

13

 

„Az elnökünk teljes katasztrófa” – ezt sikerült egy lánglelkű demokratának tegnap angolul felmázolnia a Parlament elé, a rakpart nemrég felújított díszköveire. Hát nézzük. Egy: Magyarország elnöke pont a túloldalon, a Várban keresendő. Kettő: ne rongáld már azt, amit nem a te adódból építettek fel, és szép! Három: ha ennyire marhára karakán vagy, csinálj egy transzparenst, és állj ki kis barátaiddal az Országház elé! Vállald az arcod, ha már „politikailag rongálsz”.

 

„Our president is a complete disaster” – ezt festette fel valamelyik nagyon demokrata tegnap az Országház előtti rakpart falára. A derék aktivista – az egy állásnak tűnő létforma a Soros-birodalomban – angolnyelv tudásába most nem mennék bele. Sok az akcentus, a nyelvjárás, hagyjuk az ilyeneket. De ha csak a Google fordítóprogramjába beírt volna, viszonylag gyorsan kiderül, hogy a „president” az elnök, a miniszterelnök meg „prime minister”.

Az internet arra is alkalmas, hogy bárki könnyen kiderítse: Magyarország kormányfőjének van irodája a Parlamentben, de az államfő a Várban dolgozik. De az is lehet, hogy a fiatalember összezavarodott, nem érti tisztán, hogy ki kicsoda most, kit is kell nagyon utálni? Azt ugyan megmondták a CEU tanfolyamon, hogy most nagyon keménynek és odaszólónak kell lenni, de az ember nem mindig tud koncentrálni ebben a közegben a lényegre. A Parlament egyébként is „adott élethelyzetben” rózsaszínűnek tűnik, vagy ultraviolának, vagy…

Lehet persze, hogy ez a demokrata aktivista Áder Jánosra akart ráijeszteni. Reggel felkel, kimegy a Sándor-palota erkélyére, és miután beszerzett egy csillagászati távcsövet, észreveszi a mázolmányt, hirtelen megrémül, félrenyeli a reggeli kávét, hogy valaki ellene agitál. És akkor gyorsan lemond, érvénytelennek nyilvánítja a választásokat, és felkéri valamelyik ellenzéki pót-celebet, hogy nem szeretne-e szakértőien kormányozni…

No, ez humornak is fárasztó.

Az is lehet persze, hogy egy lelkes „nemzetközi tudósító” megkért valakit, csináljon már egy „hírt” a számára, ami alapján bizonyíthatja: a magyar nép reggeltől estig Orbán ellen tiltakozik. Előfordulhat, de a végrehajtó „demokrata ifjú” megítélésén mit sem változtat.

Furcsa példa, de Simicska legalább saját plakáthelyeire firkált ocsmányságokat. Sokra ment vele… Míg ezek most azt rongálják, amihez semmi közük. Gulyás Marcika „mikroadományokból” él, amelyek valamiért nem forintban érkeznek. Ezekből igen sokat adózhat.

Budapest viszont a mi pénzünkből szépül, amiért megdolgozunk, amiért befizetjük az adót. Ha azt rongálod, a miénket teszed tönkre! Nehogy azt hidd, hogy ha magad „széplelkű ellenállónak” titulálod, akkor jobb vagy a buszok üléseit megrongáló vandálnál! Jó, persze, ha lebuksz, utána gyűjtesz bírságra támogatást, mint Juhász Péter csoda-lejmoló a kampányban eltűnt százmilliókért.  

Azonban, ha valaki ennyire nagyon liberális forradalmár, tiltakozó és hasonszőrű, akkor vegyen már annyi energiát, hogy kimegy a Parlament elé, felemel egy transzparenst – és nem a közösség tulajdonát teszi tönkre.

Tudom, van erre válasz: az orbáni diktatúra majd piszkosul lecsap rájuk, ha az arcukat mutatják…

Könyörgöm, egy embert mutassanak már, akire az elmúlt bő nyolc évben bárki lesújtott volna!

Gyurcsány Ferenc – kérem – ne szóljon hozzá ehhez a cikkhez. Czeglédy nem áldozat, hanem lebukott üzlettárs.

 

 

fotó: facebook.com