Tényleg nincs Soros-terv?

41

incs Soros terv.

Ön magyar? Tudja, hogyan szeretne élni? Gyerek, ház, jövő? Hát rosszul tudja! Ön lemaradt, az Európai Unió és Soros György ugyanis arról tárgyal, hogy „Mi történik Közép- és Kelet-Európában, hogy mi történik Nyugat-Európában, a Balkánon, milyen fejlődést látnánk szívesen.” Istenem, de szeretném, hogy ez csak egy vicc legyen!

Már legalább húsz éve, időről időre beszélek Soros Györggyel, és a téma mindig ugyanaz. Hogyan segíthetünk abban, hogy Európa szorosabban összetartson. Azzal a felismeréssel kezdődött, hogy habár Európa kettéosztottsága megszűnt, de ahhoz, hogy Európa két fele valóban közelebb kerüljön egymáshoz, sokat kell dolgozni és sok erőfeszítést kell tenni. Soros György az elejétől kezdve elkötelezett volt eziránt a cél iránt, és valamilyen formában nekem is mindig ez volt a feladatom.”

Ez nem tréfa.

Ezt maga Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke mondta tegnap. Őszinte leszek, nem akartam elhinni. Az unió meghatározó politikusa a sablon duma után elismeri, hogy egy amerikai milliárdossal árul egy gyékényen? Illetve dehogy árul… Ő, Frans Timmermans elismeri, hogy neki „mindig is ez volt a feladata”. Ez az ember szabadlábon van ebben az Európában?

Nem ítélkezek, tovább idézek. „Kiváltságosnak érzem magam, hogy ezért a célért dolgozhatok már évtizedek óta, és ezután is folytatni fogom erről Soros Györggyel a megbeszéléseket. Arról, hogy merre tartunk, hogy mi történik Közép- és Kelet-Európában, hogy mi történik Nyugat-Európában, a Balkánon, milyen fejlődést látnánk szívesen. Egy ilyen eszmecserét folytattunk ma reggel, és ilyen eszmecserét folytatunk már hosszú-hosszú évek óta.”

Józan eszem, hova lettél? Ez fideszes propaganda? Hát nem. A nagyszerű index.hu idézi büszkén ezeket a mondatokat.

Az Európai Unió vezetőinek a közösség érdekeit kellene képviselnie. Nem hiszem, de legyen a liberális mantra: Európa a hazám. Hát gigademokratikus barátaim: akkor ez hazaárulás a javából! Egy amerikai üzletember diktál ugyanis az EU vezetőinek. 

Dühös szavak ezek. Kérem, ne horkanjanak fel! A következő mondat után tegyék ezt! Timmermans: „Határozottan állíthatom, hogy az együttműködés Soros úrral mindig nagyon konstruktív volt. Az elkötelezettsége a nyílt társadalom, a jogállamiság és a demokrácia iránt az én szememben Európa javát szolgálja.”

A Kedves Olvasó most fokost keres, és joggal teszi azt. Legalábbis én hiszem és vallom, hogy ne uralkodjon rajtam burkus-féle, még ha két kézzel szórja is a rablott aranyat!

Ez túlzottan pátoszos volt talán. A felháborodás is beszélt belőlem, megvallom. Nehezen tudom ugyanis megérteni azokat, akik ünneplik Timmermans úr fent idézett szavait.

Pedig egyszerű.

Frans Timmermans üzletember, pesti követői meg jól élnek az ilyesmiből. Soros rövid lejáratra jól fizet. 

És mi más lehetne demokratikusabb ezen a világon ennél? 

 

Fotó: youtube.com