Orbán hátizsákja

64

.

„Orbán Viktor a hátizsákjának is jegyet vett, amikor Bécsbe utazott vonaton” – ez a döbbenetes hír okozott mérhetetlen izgalmat tegnap délután a hazai libbal médiában. Csak elképzelni tudom az ellenzéki választási csapatok feszült óráit, amikor nekiláttak kidolgozni a kormányt buktató tatyó-kampány részleteit.

 

Orbán Viktor tegnap délután kiment a Keleti pályaudvarra, felült a bécsi gyorsra – és elutazott. Miért vonattal, s nem autóval ment az osztrák kancellárral tárgyalni? Maradjon ez a kormányfő titka. A miniszterelnök közvetlen kíséretében ketten voltak, ám biztonsági okokból vettek még egy jegyet a négyfős asztal körüli helyhez.  

S a negyedik helyet gőgösen elfoglalta Orbán hátizsákja! Botrány, a miniszterelnök még a táskáját is első osztályon utaztatja! Orbán urizál, arab sejket játszik! A libbal média nem tudott hova lenni a felháborodástól.

 A hír felkeltette az ellenzéki kampánycsapatok fantáziáját is. Itt a „nagy botrány”, amivel meg lehet fogni a Fidesz elnökét! Ez jó téma, ezt az emberek is értik, hiszen mindenki utazott már vasúton, és a jobb embereknek akár két hátizsákja is volt már életében.

A Jobbikban azonnal meglátták az esélyt, hogy a tatyó-gate-tel eltereljék a figyelmet Vona Gábor török terroristákat éltető szavairól. Kit érdekelnek az anno II. János Pál pápa meggyilkolására szervezkedő Szürke Farkasok, amikor a kormányváltó erő újabb sikert ért el?! Orbán megijedt Vonától, és Bécs felé menekül! Ki tudja, talán ott a csomagjában a korona is?! Éljen Vona, éljen a józan ész és a tiszta kéz! 

Az MSZP német szocdem kampánytanácsadója is kapva kapott az újabb kormányzati botrányon. Utasításának megfelelően Karácsony Gergely nyomban a sajtó elé állt, és közölte, hogy ő és a Változás Szövetsége meg fogja buktatni a hátizsák-kormányt! Ő – ha miniszterelnök lesz – csak és kizárólag szimatszatyorral utazik majd! De nem ám ex-honvédségivel, hanem szép, tündérkék unióssal. Mert ők visszavezetik Európába Magyarországot!

Gyurcsány Ferenc azonnal átlátta a történetben rejlő lehetőségeket. Villámgyorsan közzétett egy videó-posztot az interneten, ahol szomorú szemmel bejelentette: bebizonyosodott, hogy Orbán nem csak Magyarországot árasztja el határon túliakkal, hanem Bécsbe is ukrán nyugdíjasokat utaztat hátizsákjában. Orbán egy csempész diktátor!

Az LMP sem tétovázott. Szél Bernadett arról beszélt, hogy Orbán meggyalázza a környezetvédelem gondolatát, mert zöldes hátizsákkal utazik. Olyanja csak neki lehet! Hadházy Ákos a korrupciós szálat leplezte le. Ugyanis a táska cipzárja be volt húzva! Ha az LMP hatalomra jut, betiltja cipzárakat! Sőt, lehet, hogy a gombokat is! Nyílt társadalom kell!

Fodor Gábor gondterhelten ment be Kálmán Olga műsorába. Mondta: ő mindig is sejtette, hogy valami nem tiszta Orbán és a hátizsákok viszonyában! Azért is hagyta ott egykor a Fideszt, mert demokrácia-víziójával nem fért össze ez a nacionalista hozzáállás! Ugyanis egyszer látta, hogy Orbán csípős csabai kolbászt vett ki a csomagjából… Liberálisként ezen már akkor is nagyon fel volt háborodva! A kérdés szakmai megoldása nem tűr halasztást, amihez ellenzéki összefogás kell, Fodor Gáborral a biztos parlamenti befutó helyen.

Juhász Péter ekkor ordítva rohant be a HírTV stúdiójába, és követelte, hogy Orbán hátizsákja azonnal álljon ki vitára ellene! Ha nem teszi, az a rezsim gyávaságát bizonyítja majd. De ha tőle, a hős és bátor Juhász Pétertől retteg Orbán tatyója, az Együtt kész Szigetvári Viktor pride-os hasitasijával is kiállni.

A Momentum határozottan elhatárolódott a többi ellenzéki párt nyilatkozataitól. Fekete-Győr András hangsúlyozta: éppen ez az ügy mutat rá a legjobban, hogy ezek mind egy tőről fakadnak, csak a „backpack” elavult logikájában tudnak gondolkodni. Pedig az az igazi baj, hogy a miniszterelnök sportújságot olvas nyilvánosan! Akkor, amikor minden magyar demokrata megosztja a világgal a testnevelés órákon elszenvedett atrocitásokat. A kormányfő semmibe veszi a #tesiterror mozgalmat!

Le kell váltani az Orbán-rendszert! Hogy végre olyan demokraták kormányozzanak, akik tudják, mi kell a népnek! Akik pontosan meg tudják határozni a prioritásokat!

Vesszen Orbán hátizsákja! Éljen a demokrácia!

 

 

Fotó: facebook.com