Üsd a lengyelt, hogy a többi is értse!

39

 

Brüsszel tagnap megindította lengyelországi hadjáratát, ha Varsó nem idomul, megvonhatják uniós szavazati jogát. Az ok – az igazságügyi reform – csak ürügy, Juncker és Merkel a lengyelekkel akar példát statuálni. Megmutatni, hogy mi vár azokra, akik szembeszegülnek az Európai Bizottsággal.

 

„Nagyon nehéz szívvel döntöttünk a hetes cikk szerinti eljárás megindításáról, azonban nem volt választási lehetőségünk, mivel a helyzet nem javult nyár óta, sőt tovább romlott” – jelentette be 2017. december 20-án a Lengyelország elleni eljárást Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

„Mint mindenkor, ezen a téren is igyekeztem békés revízióra irányuló javaslatok útján az elviselhetetlen állapotokat megváltoztatni. Hazugság az az állítás, hogy mi minden revíziós javaslatunkat csak nyomás alatt akarjuk megvalósítani” – jelentette be 1939. szeptember 1-jén a Lengyelország elleni hadjáratot Adolf Hitler, a Harmadik Birodalom kancellárja és führerje.

„Amennyiben az Európai Bizottság az elkövetkező három hónapban javulást tapasztal a lengyel helyzetben, kész visszavonni a javaslatot” –  folytatta 2017. december 20-án Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

Elhatározott szándékom addig harcolni, amíg vagy a jelenlegi lengyel kormány nem hajlandó ez előzetes feltételek teljesítésére, vagy pedig amíg nem lesz olyan más lengyel kormány, amely erre hajlandóságot mutat” – folytatta 1939. szeptember 1-jén a Lengyelország elleni hadjáratot Adolf Hitler, a Harmadik Birodalom kancellárja és führerje.

A ballib sajtó a szívéhez kap a fenti idézetek párhuzamba állításától. Legalább olyan hevülettel, mint ahogy tegnap elkezdte ünnepelni Lengyelország megrendszabályozását. Valljuk meg, már a győzelmi híradásaik is több, mint perverzek: „Végre ledobta az unió az atomot a lengyelekre!” Most már jöhetnek az orbánista magyarok. 

Az Európai Bizottságnak hivatalosan a lengyel igazságügyi rendszerrel van baja. Mondván, a konzervatív varsói kormány felszámolja a jogállamot, a fékek és ellensúlyok rendszerét, önkényuralmat akar kiépíteni – egyszóval a szokásos liberális vádirat a renitensek ellen.

Hogy a dolog súlyát a helyén érzékeltessem: konkrétan azzal van baja Brüsszelnek, hogy a lengyelek eltérő nyugdíjkorhatárt vezettek be a bíráknál – ami a nőknél 60, a férfiaknál pedig 65 év – és ez nemi hovatartozás alapján történő megkülönböztetésnek minősül. Valljuk meg, piszlicsáré ügy. De hát Al Caponét is adócsalásért kapták el – vihognak fel a ballib megmondó emberek.

Mert ennyi a történet lényege: elkapni a lengyeleket! Megmutatni, hogy senki sem szegülhet szembe Brüsszel és Berlin akaratával! Főleg nem a migránsok ügyében! Aki mégis megpróbálja, számítson az „atombombára”! Magyarok, csehek, bárki!

Tehát még egyszer, hogy a helyén értsük: az igazságügyi reform csak ürügy! Hasonlót már számos nyugati tagállam „elkövetett”, aztán egy toll sem rebbent Brüsszelben. A jogállamiság kérdése – aminek megsértését állítva elindulhat a 7. cikk szerinti eljárás – ugyanis elvont és az EU-ban nem definiált érték. Ha nagyon „ügyvédkedünk”, akkor is alkotmányjogi és nem nemzetközi jogi kérdés, amit a lengyelek feladata megítélni. 

A jelenlegi lengyel konzervatív kormány nem árult választói előtt zsákbamacskát, már a 2015-ös választási kampány során jelezte, mit fog lépni. És a lengyelek erre szavaztak! Brüsszel most a lengyel választók akaratát akarja felülírni. Korlátozza az ország szabadon és demokratikusan választott kormányának szuverenitását!

Szó nincs itt semmilyen európai közös értékekről, egyéb lópikuláról! Ez tiszta politikai fenyegetés, a briganti brüsszeli bürokraták hadüzenete Lengyelországnak! Ez német és francia beavatkozási kísérlet egy tagállam belügyeibe!

Üsd a lengyelt, hogy a többi is értse!

 

fotó: n-tve.de