Semmi Karácsony! Tolerancia-ünnep lesz!

33

 

Az alsó-szászországi Cuxhavenben a hétvégén egy szír bevándorló teherautóval begázolt az emberek közé – az elkövető érzékenységére való tekintettel a terrorizmus gyanúja fel sem merült. Európa gondosan figyel már a muszlim migránsok lelkivilágára is: az adventi vásárok többsége már csak Fény-, Lampion- vagy Télfesztivál. Ezek is kőtömbökkel védve, mert mi van, ha mégis arra járnak, és kifejezik természetes felháborodásukat: még mindig nincs betiltva a kirekesztő Karácsony?!  

 

Cuxhaven városkája másfél évszázados története során még nem került fel a világlapok címlapjaira, és ez minden bizonnyal így lesz a jövőben is. Gyaníthatóan a helyieknek sincs rá komolyabb igénye, nyugodtan szeretnének élni, és gyönyörködni a város jelképében, egy meglehetősen rusztikus víztoronyban.

A hétvégén azonban kiderült, hogy a világ nagy változásai a jó cuxhavenieket sem kerülik el, nekik is lett például egy ismert szíriai migránsuk. Az úriember ugyanis embereket gázolt, „szerencsére” „csak” hatan sérültek meg. A rendőrség szerint ez valószínűleg csak szimpla „közúti baleset” volt, az illető részeg és morcos volt, ezért hajtott kisteherautójával az egyik diszkó előtt álló fiatalokba. A terrorizmus kérdése eddig sem merült fel, és a gázoló származása is csak egy elszólás után derült ki.

Meglehet, ez helyes is: fölösleges ijesztgetni az embereket. A bűnöző-import sokkal jobb, mint a terrorista behozatal. Meg homokba is jó dugni a fejünket. Ez a megjegyzés a német szövetségi belügyminisztériumra vonatkozik, amely előírja, hogy a „bevándorlók érzékenységére való tekintettel” kerülni kell a terrorista és migráns szavak használatát bármely bűncselekménynél.

A píszí-korrektségre főleg így Karácsony táján kell odafigyelni, hiszen a keresztény ünnep „joggal sértheti” a menekültek és itt élő muszlimok vallási meggyőződését. Sőt, provokálhatja is őket, amire jó példa a tavalyi kölni rémálom…

Így Németország és Nyugat-Európa szerte a többségi keresztény társadalom elkezdett „alkalmazkodni”. Az Advent, a Karácsony szó szinte tiltólistára került. Párizsban a karácsonyi vásárt is betiltották.

A németek pragmatikusabb emberek, ők inkább átkeresztelték őket. Immár „Lampionos fesztivált” vagy a  „Nap, Hold és csillagok vásárát” hirdetik meg. Brémában például a város „Csodálatos fényeit” ünneplik karácsony helyett. Pár száz kilométerrel arrébb „Stockholm színes városképe” és „Koppenhága mesevilága” csábítja a helyieket és turistákat.

Az Európai Unió központjában meglepően hanyagok voltak, egyelőre még „Brüsszel Téli Csodavilágát” reklámozzák Advent helyett. Meggyőződésem, hogy csak órák kérdése, és a belga és uniós hatóságok rájönnek arra, hogy a rasszizmus útjára léptek. Mert télen ugye szokott hó lenni, és Juncker úr minden meggyőződése ellenére az nem piros, hanem fehér! Leírni is félek még egyszer: fehér…

A derék európai hatóságoknak érteniük kell a félszóból is, a társadalomnak meg tessék toleránsnak lenni! Ne Karácsonyról vagy Jézusról beszéljünk, legyen ez a politikai korrektség páneurópai ünnepe!

Meg a türelemé: tessék tűrni és alkalmazkodni ahhoz, hogy a migránsoknak még kell pár évtized, amíg megtanulják a mi nagyszerű toleranciánkat. Azután meg úgyse lesz már se templom, se kereszténység, se Karácsony.

Fotó: sputnik.deutschland.de