Tiltott magyar

20

 

Magyar vagyok. Ki lehet ezt mondani? Vagy azonnal kirekesztem magamat a „művelt világból”? Liberálisék szerint muszáj értelmezni a világot? Már a szavak értelmét is ők mondhatják csak meg? 

 

Ma reggel a neten közölték velem liberális ismerőseim, hogy vannak elfogadható és a politikailag korrektség jegyében tiltott szavak. Azt is javasolták, hogy a jövőben ehhez tartsam magam. Így egyszerűen muszáj volt utánanéznem a megfelelő szavak értelmezésének. A sport azonnal kiesett, az valami orbánista métely.

Ott volt aztán a gyerek kérdés. Ez esetben civilizált módra meg sem próbáltam rákeresni a fiú és lány szavakra. Az nincs! Az kirívó diszkrimináció. Azt mondják, hogy ennek semmi jelentősége, a megfelelő párok örökbefogadással gondoskodnak az utánpótlásról.

Kultúra. Itt reményt észleltem. A gyorsan eloszló reményt azt jelentette, hogy
kizárólag neoabsztraktista balettet lehet értelmezni e szó alatt. Ahol fellépnek kiválasztott skandináv jellegű vendégművészek.

Történelem. Egyszerű meghatározás: Az európai polgárok identitását korlátok közé szorító papírgöngyöleg. Igény szerint bármikor átírható, szükség esetén törölhető.

Haza. Ezúttal azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy ne használjak olyan keresőszavakat, amelyek tiltott szavak. Ennek a kifejezésnek a felvetése a magyar szó-összefüggésben különösen veszélyes. Már amennyiben a világháló tisztes polgára akarok lenni.

S innentől kockáztatok.

Leírom a meleg szót. Mert konkrétan nem érdekes, hogy valaki meleg-e, vagy sem. Magánügy. Az se érdekes, hogy én ki merem-e ejteni a számon a meleg szót. Vagy tudják mit?

Most kiejtek mást: zsidó. Sőt, le merem írni nagyjából háromszor. Zsidó, zsidó, és megint zsidó. Élek még? Nézd már, igen. Zsidó se lettem, de gyanítom, új szavak kipróbálása esetén muszlim, hindu és sintoista vagy hottentotta, esetleg kirgiz sem leszek. Van, ami választás dolga, van, ami nem – köze hozzá bárkinek?

De nézzük meg azt, aki játszik ezekkel a szavakkal. Mert annál kevés aljasabb van, mint amikor valaki azt mondja, hogy ő nem antiszemita, mert van egy zsidó barátja. De a ballib ezt a játékot műveli. Magyar Szocialista Párt, Gyurcsány csecsebecséi, fiatal „honnan szalajtottak”, tudjátok?

Keressek még szavakat?

Én nagyon azt gondolom, embertársainkat nem különböztetjük meg. De ebben az is benne van, hogy a magyar sem kevesebb!

Politikai eszközként vallást, származást és nemi identitást felhasználni? Ennyire telik?

Leírom újra: zsidó. Egy vallás, hovatartozás. Emberek sokasága, akiket ma a libbal a létező legmocskosabban akar kihasználni.

Meleg? Mikor lett ez politikai kategória? Ki a túrót érdekel? Ez alapján osztunk észt és hozunk ostoba döntéseket?

Nem arról kellene gondolkozni, hogy az embereknek mi a legjobb? Ki milyen munkát kap, és hogyan tud tisztességesen boldogulni? Úgy érzik, leegyszerűsítettem? Biztos?

A magyarság szó amúgy még kimondható?

 

Fotó: sarretikronika.hu