Demokraták tüllszoknyában, avagy Pride-felvonulók kérték

11

 

Eljött végre a nagy nap! Ki az utcára, aki demokrata! A Pride kiveri az első téglát a fasisztoid orbáni diktatúra monolit falából! Most vagy soha! Csak így lehet! Mert ha nem, akkor holnap… nos, akkor holnap egy derűs vasárnap lesz.

 

Hajdani május elsejékre készült legutóbb ekkora lelkesedéssel a ballib elit, mint a mostani Pride-ra. Ráadásul a sör-virslinél trendibb is a koktél – vegaszusi kombó. A menet csak délután indul, de a jobb emberek már reggel díszbe öltöztették lelküket a nagy eseményre. Kedvükben akartunk járni, hagyományt elevenítve kérdeztük: mi hozta ide őket, mit kérnek, mit kívánnak idén a felvonulók?

Szél Bernadett, az LMP társelnöke: „Hölgyemnek mertél szólítani?! Hogy mered ezt, te szexista vadállat? Mi lesz, holnap már az ajtóban is előreengedsz, soviniszta féreg? Köszönsz, kezet csókolsz, aztán megerőszakolsz? Az ilyenek miatt van Paks is! Hogy mit kívánok? Azt, hogy irtsák az olyanokat, mint te! Ne csökkenjen a dühünk soha! Ezt kérem… és… megvolt a felvétel? Ok, figyu, nem láttátok valahol Fülöpkét, a kicsit ronda rózsaszín plüssnyulamat? Ő mindig felvidít.”

Bokros Lajos, a MoMa elnöke: „Természetesen Soros Györgyért jöttem ide, érte vonulok! Ő ma a legnagyobb magyar! Ő számomra mindenben a legnagyobb, vele kelek, vele fekszem. Kívánni is, mit szerethetnék mást, mint, hogy magához hívasson végre, beleborzoljon a bajuszomba és fülembe súgja: Lajos, maga huncut fiú!”

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke: „Az egész Momentum itt van, én, három alelnök és Feri, a tag is! Ő hozza a repi cuccokat meg a transzparenst is, hogy mi addig büszkén megmutathassuk politikai közösségünket! Hogy mit kérek? Én nem kérek semmit! Én követelek, nekem minden jár! Érted, nekem jár minden! Vesszen a diktatúra!”

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke: „Én egy szivárványszín felhőcske vagyok, aki lebeg és lebeg! Suhanok és mosolygok! Szelecske fújdogálja hajcikámat! Mit kérek? Ágika nem kér semmit! Ágika egy szabad felhő, egy édes kis lufika, aki szeret mindenkit! Ti is szeretitek Ágikát?”

Komáromy Gergely, festékhajító művész: „A melegházasságért vagyok itt! Meg a ligeti fákért! És a festékdobálás szabadságáért! Meg a gender-világért! Mert milyen dolog, hogy az interszexuális csecsemőt férfi vagy női szerepbe kényszerítik?! Legyen minden gyerek nemtelen! Hogy mit kívánok? Jövőre ilyenkor legyen a Pride-on minél több melegházasság, egy évre rá meg ezekből a frigyekből szülessen sok ezernyi gender-csecsemő! Illetve… izé, ez nem annyira stimmel… kérhetek örökbefogadást is?”

Vona Gábor, a Jobbik elnöke: „Én nem vagyok Vona Gábor! Én nem is ismerek semmilyen Vona Gábort! Én csak egy Vona Gábornak látszó valaki vagyok! De szeretném így ismeretlenül is leszögezni, hogy a Jobbik kormányt fog váltani, a melegeket meg szeretem. Olyanok, mint a kismacskák! A zsidókat is szeretem, ők is cukik! Mit kérek? Semmit, tőlem szokott kérni ezt-azt egy Simicska nevű ember, akit szintén nem ismerek.”

Puzsér Róbert, celeb-kritikus él-celeb: „Hülye kérdéseket teszel fel! Én nem vonulok! Nekem senki se mondja meg, hogy vonuljak, ha éppen mégis vonulok! Én a nőket szeretem, a férfi mind rohadék! A nők meg kihasználják a férfit! Ne kérdezz! Én kérdezek! Attól, aki válaszolni is tud! Magamtól! És azt kérem, hogy ne kérjek, vagy kérek, amit nem kérek! Én értelmiségi és kritikus vagyok! Én nem beszélek hülyeségeket!”

Juhász Péter, az Együtt elnöke: „Nem csak a melegek, a fű használatát is elő kell írnia a törvénynek! Én ezért vagyok itt, ezért fütyülök nap, mint nap. Nem számít, ki honnan jött, csak az ügy. S van-e ennél ma nemesebb és tisztább ügy?! Talán csak egy: tegyük kötelezővé a migránsokat is! S mit kérek e szép és békés napon, a szolidaritás eme ünnepén? Dögöljön meg Orbán Viktor! ”

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke: „Minden demokratának, minden antifasisztának, minden Gyurcsánynak itt a helye! Ma Orbán a zsidókat, holnap a melegeket, holnapután meg a Gyurcsányokat bántja majd! Védjük meg a Gyurcsányokat! Fogjunk össze a Gyurcsányokért! Ennél többet mit kívánhatnék népemnek, nektek, európai magyar demokratáknak?”

Gulyás Márton, aktivista-díler: „Leszögezem, hogy most éppen nem vagyok LMBTQ aktivista! Most Gandhiánus alapokon álló, azaz szeretetteljes erőszakmentes polgári engedetlenségi mozgalmat indítok. Meg azért vagyok itt, mert szóltak, hogy lesz kerítésdöntögetés is! Hogy mit szeretnék kérni? A rendőrökhöz fordulok: ne legyenek annyira kemények, értsenek már meg minket! Hagyjátok már, hogy provokálhassunk titeket! Üssetek! Léci-léci-léci! Nekünk is meg kell élni valamiből!”

 

Fotó: ps-montázs