Rettegj ukrán, jön a magyar!

14

 

Magyar határrevízióval, Kárpátalja elszakadásával riogat az ukrán állami tévé. A riport végén ugyan elismerik, hogy „nem fosztogatnak, hanem osztogatnak”, azonban az üzenet világos: rettegj ukrán, és tipord a kisebbségeket!

 
Nagy-Magyarország!az ukrán 1+1 nevű állami csatorna műsorvezetője magyarul ejti ki a kifejezést. A hangja megremeg, amikor a háttérben megjelenő bejátszást konferálja fel. A videón az egyre terjeszkedő Magyarországot látjuk, a hölgy sorolja a bekebelezendő osztrák, horvát, román, szerb, szlovák, szlovén és kárpátaljai területeket.

Végül a várható magyar expanziót lezárja egy 1920-as dátum, a műsorvezető szerint Budapest a Trianonban elvett területek visszaszerzésére készül. A térkép ugyan az 1944-es magyar határokat ábrázolja, de hát a google világában nem lehet mindenki jólértesült és tényszerű.

Nagy-Magyarország! – a műsorvezető arcáról őszinte aggodalom sugárzik, amikor arról számol be, hogy a magyar revizionista törekvések már az Európai Parlamentet is aggasztják, sőt ebből 2011-ben „nagy botrány” is volt Brüsszelben. S ez majdnem igaz, a libbal frakciók tényleg hevesen támadták Orbánt, bár speciel a médiatörvény miatt…

Ukrajna készüljön a nyugati frontra?! – a riporter lelki szemei előtt már meg is jelennek a Kárpátalja felé dübörgő magyar harckocsi-hadosztályok. Moszkva-Budapest alkut vizionál, Putyin és Orbán megszállja Ukrajnát. Sőt, talán még a románok és a szlovákok is bevonulnak, hiszen Kárpátalján ilyen kisebbségek is akadnak.

Magyar határrevízió, kárpátaljai magyar szeparatizmus, szétszaggatott Ukrajna?! – a műsorvezető az egész ukrán nemzet nevében követel válaszokat. Jönnek tehát a „bizonyítékokat” tartalmazó bejátszások.

Először az ungvári járásba, a szinte kizárólag magyar lakta Nagydobrony óvodájába kapcsolnak. A Kedves Olvasó el sem tudja képzelni, hogy mi történik itt! A magyar óvodásoknak magyar nyelvű foglalkozást tartanak! A sok mini-szeparatista! Porosenko elnök igazán mozgósíthatná a Nemzeti Gárdát, hiszen az egyik gyerkőc csak egy értetlenül kedves mosollyal reagál, amikor ukránul faggatják.

Nagydobronyban kétnyelvű utcanév táblák is vannak, sőt magyarországi üzletemberek, politikusok, művészek is megfordulnak erre. S ha ez nem lenne elég, Budapest pályázati pénzeket biztosít a helyieknek, hogy melegházakban, fóliasátrakban zöldségeket termesszenek! Tudjuk, mit jelent ez: ma paradicsom és paprika, holnap aknavető és magyar megszállás!

Az 1+1 riportere a magyar „beavatkozást” rögtön számon is kéri Popka János polgármesteren, aki elmeséli, hogy ezt már ő is kérdezte Budapesten. A mikrofon szinte felizzik, most jön a szenzáció! Hát jön: Magyarország azért segít, mert szeretné, ha a kárpátaljaiaknak lenne esélye megmaradni szülőföldjükön. A revizionista mindenüket!

Ez már a derék tudósítónak is sok, ezért megakadályozandó, hogy ukrán hazafiak Nagydobrony felszabadítására induljanak, jelzi: az itteniek bár magyarok, azért alapvetően derék emberek, hiszen ukrán polgármestert választottak. A jó Iván Mikolájevicset! Az mellékes, hogy ő tulajdonképp még mindig ugyanaz a Popka János, de kereszt- és apai nevén így is lehet szólítani, hisz valóban ukrán volt az egyik apai nagyapja…

A műsor hátralévő részében még végigfutnak a kettős állampolgárság jelentette fenyegetéseken, hogy aztán a csúcspontra érjenek: a magyar kormány át akarja írni a kárpátaljai gyerekek agyát is, hiszen támogatja a helyi kisebbségi nyelvű oktatást. Mivel Kijev átlagban jó, ha ötvenezer forintnyi hrivnyát fizet egy tanárnak – miközben az árak csaknem magyarországiak -, szinte hihetetlen, hogy Ukrajna miért nem üzent még ezért hadat nekünk.

Végül persze a riporter kénytelen levonni a tanulságot: lehet, hogy ezek a magyarok valójában nem is akarják visszafoglalni Kárpátalját, a helyiek pedig nem szőnek szeparatista terveket. A konklúzióra pár másodperc, a magyarok elleni hergelésre negyedóra jut.

Miért hoz le a Petro Porosenko elnök által kézivezérelt állami televízió egy kisebbségek ellen uszító műsort? Miért kreálnak magyar „szeparatista” ügyeket, mint legutóbb Beregszászon? Pont most, amikor szabadon utazhatnak az EU-ba, dől a brüsszeli pénz, és lehetne nagyon demokratikusnak lenni?

Azért, mert Porosenko rájött, hogy az EU-tól többre nem számíthat. Ha nem lesz „jó fiú” azt is elnézik, amíg Junckerék kottájából játszik. Viszont a rezsimjét fenn kell tartania. A pénz elmegy az apparátusra és a haverokra, a népnek így marad a kirekesztő ukrán nacionalizmus.

Ahhoz viszont ellenség kell! Igen, ott vannak az oroszok, de hát Putyinba veszélyes nagyon belekötni. Trumpról meg még nem tudni, mit akar, meddig hajlandó támogatni – tegnap a Fehér Házban nem is fogadta, csak párpercre benézett Porosenko és Mike Pence alelnök megbeszélésére. A kisebbségekkel viszont jól el lehet játszadozni.

Erre jó az új nyelv- és oktatási törvény, amely mások mellett a magyar nyelv használatát is ellehetetleníti a közigazgatásban, oktatásban és kultúrában. Ez nem újdonság a Kedves Olvasónak, írtunk róla eleget. Azt azonban talán nem mindenki tudja, hogy a kisebbségeket rendszabályozó rendelkezések már átmentek az ukrán parlament kulturális bizottságán.

Így szeptembertől Kijev reményei szerint kuss lesz a magyarnak!

Nem Magyarország nyit „nyugati frontot” Ukrajna ellen! A Porosenko-rezsim kezdett háborút saját polgárai ellen! Ami Brüsszelt egy csöppet sem zavarja…

 
U.i.: Ezúton is szeretném megköszönni Nagy Viktor nagydobronyi olvasónknak a cikkhez nyújtott segítségét, azt, hogy segített kézzelfoghatóvá tenni „az Európába tartó Ukrajna” működését.

 

 
Fotó: youtube.com