Migráns szeretni Európa

5

 

Tízezernyi menekültet vártak Kölnbe az anti-terrorista tüntetésre, de újságíróból is több volt, mint Európával szolidáris bevándorlóból. A libbal elit tisztára mosná a migránsokat, és ezt ők a terroristákhoz hasonlóan igen élvezik.

 
Habib Idrisz hithű szíriai bevándorló éppen egy kétdekás Sauer Apfellel – méltán híres német zöldalma likőr – végzett, amikor mellé lépett migráns kollégája. A líbiai Salah al-Rahim is jól érezte magát, egy sültkolbász maradékát gyömöszölte zsírtól fénylő szájába. Habib kérdően nézett rá:

– Disznóhús és szalonna, mi? Szép dolog, mondhatom!
– És milyen jó! De te bírálsz, Habib, miközben piálsz?
– Én nem piálok, Salah barátom! Én beilleszkedem az európai civilizációba! Kérsz egy sört?
– Adjad! Végül is Allah nem lát be a sörös dobozba!
– Allah mindenhova belát, drága Salahom! De ez itt Európa, itt nekünk mindent szabad! Itt nekünk Allah is mindent megenged és elnéz!

Habib és Salah egy pad karfájára ülve sörözni kezdtek, miközben különböző Korán-idézetekhez fűztek új-muszlim értelmezést. Aztán ebbe beleunva pornó és Iszlám Állam videókat nézegettek telefonjaikon. Hiába, meg kell tenni mindent a test és a lélek épüléséért. Aztán a napi megélhetés kérdései kerültek napirendre.

– Te, Habib! A Jamal mesélte, hogy elmentél dolgozni!
– Ja, kevés a pénz, smucigok ezek a németek! Kevés a segély.
– S mi a meló? Kell hozzá valami papír?
– Áhh, nem ügy. A pályaudvaron rakodunk át éjszaka kamionokba műszaki cuccokat. Egy fuvar után akár 500-600 euró is leesik.
– Törvényes?
– Hitetlentől lopni nem bűn, kedves Salahom! Meg aztán európainak lenni nem olcsó mulatság!

Hát igen, nehéz az egyszeri migráns élete némethonban. Amíg táborban van, ellátás mellett jó, ha kap 140-150 euró zsebpénzt. Miután kiutalnak neki egy ingyen lakást – lakbért, rezsit természetesen nem kell fizetni -, legalább 200 euró jár havonta, feleség, gyerek után 130-190. Ha már 15 hónapja Németországban vannak, jár a majd’ 400 eurós szociális segély is. Szóval, sz.r az élet, no. Ebből megélni? S hol a szórakozás? Ez merült fel most a két derék menekültben is.

– Te Salah! Mit csináljunk ma? Ne menjünk tüntetni?
– Hát… A héten még nem voltunk. S most mi ellen? A múltkor a németek kirekesztő bánásmódja miatti tünti, az király volt!
– Most szolidárisak leszünk a gyaur kutyákkal! Megmutatjuk, hogy a berlini, manchesteri, londoni támadások után mi is elutasítjuk az iszlamista terrort!
– Pedig azok de jó bulik voltak! Végigröhögtem egy fél napot a tévé előtt, ahogy magyarázkodtak: nem a menekültek felelősek, nem a befogadó társadalom a felelős, hanem a gonosz. Meg a rossz neveltetés és a renyhe bélműködés! Hülyék ezek az Európaiak, Habib, én mondom neked!
– Ja, agyuk, mint egy kerge sakálkölyöknek. De főleg a „mienknek”, a mostani tüntetést is valami liberális ribanc meg egy békeaktivista köcsög szervezi! Azt mondták, fizetnek útiköltséget is, a berlini belügyminiszter meg kijelentette, megvédenek minket mindenkitől a rendőrök.
– Nem lesz motozás, fémdetektor?
– M’ér lenne? Itt demokraták tüntetnek, vazze!

A tüntetés egyre kellemesebb programnak tűnt. Nem olyan kellemesnek, mint egy újévi karnevál a Dómnál, de azért volt benne fantázia bőven. Salahot viszont azért valami zavarta.

– Habib, drága egytestvérem! Ha mi tüntetünk, akkor csak a migráns nők lesznek ott?!
– Ugyan már! Rendes muszlim nem engedi el ilyesmire az asszonyt, pláne a lányát! De ott lesznek ezek az aktivista csajok, ezeket fogdoshatod, szeretik is! Ha sikít, fogd a beilleszkedési krízisedre, azt kajálják!
– Nem lesz az jó, Habib! Ezek lehet, hogy hagyják, de aztán beszélgetni akarnak a marhaságaikról, meg hívogatnak később, ide gyere, oda gyere tüntizni! Kell a francnak ez!
– Mondasz valamit, Salah! Hagyjuk is ezt, inkább hívd fel Jamalt, hátha van valami beeső munka!
– Így igaz, Habib! Hiszen mi nem ingyenélők vagy terroristák vagyunk! Mi az új Európa szorgos méhecskéi, multikulturális építőmesterei vagyunk!

 
Így Habib és Salah menekült, a Kölnben lévő százezernyi más „szorgos méhecskéhez” és „multikulturális építőmesterhez” hasonlóan nem ment el a terrorizmust elítélő tüntetésre.

A gyülekezőhelyen jó, ha párszáz dísz-muszlim volt, a médiának szánt szolidaritás-transzparenst burkás nők vitték, a csadorok alól itt-ott igen keleties szőke fürtök is előbukkantak. Volt még kétszer annyi tévés és fotós, az 1000-1200 fős „tömeg” többi részét a Németországból idesereglett civil aktivisták adták.

A demonstrációt Tarek Mohamad hivatásos békeaktivista és Lamya Kaddor vallástanár-publicista, a Liberális Iszlám Szövetség (igen, liberális!) „lelke” hirdette meg. Támogatta számos civil szervezet, sőt, Thomas de Maiziere német belügyminiszter is. Tökéletesen ráérezve a muszlim hagyományokra, Ramadán idején…

Hiába, a széplelkű Európa érti és érzi az iszlámot. Tudja integrálni a migránsok millióit, és roppant hatékony a terrorizmus elleni küzdelemben is. Ki ne akarná ezt folytatni?

 

 

 
Fotó: bbc.com