Vegyél nyugdíjast!

5

 

Új lendületet vett az MSZP populizmus-cunamija: a „Fizessenek a gazdagok” maszlag után most ingyen gyógyszert ígérve a nyugdíjasokat akarják újra átverni. Tetszenek emlékezni, ki vonta vissza a 13. havit?

 
Mennyi egy kiló nyugdíjas? Vagy vegyük inkább darabra? Egy szép, kora hetvenes szikár példány vagy egy húsosabb késő hatvanas? Mindkettő jól mozog, szavazókörig elmegy, tud ikszelni is. Vagy van ágyhoz kötött, talán az a legjobb, hozzá mehet mozgó urna, iksze is felügyelhető.

Mi az ár? Egy ingyen levél gyógyszer, ingyen MÁV és BKV, ingyen repülőjegy és ingyen temetés? Vagy a mindenható 13. és még ki tudja hányadik havi nyugdíj? Legyen. Megígérjük. Ha kérik, az örökélet és a második fiatalság is belefér.

Borzalmasan hangzik? Elképesztően cinikusan? Hát úgy. Márpedig ez a Magyar Szocialista Párt, a kisemberek és elesettek pártjának „taktikai hozzáállása” a nyugdíjasokhoz. Ahhoz az uszkve 2,7 millió emberhez, akiket nem embernek, hanem szavazó cetlinek tartanak az MSZP stratégái.

A magát naponta kacajra edző Kunhalmi Ágnes budapesti elnök nem is kertelt a minap, így fordult a nyugdíjasokhoz: „az MSZP-nek szüksége van az erejükre és a támogatásukra”. Nélkülük nem megy. Nélkülük sohasem kerülhetnek újra közel a kasszához.

A Magyar Szocialista Párt most ingyenessé tenné a 65 év felettiek számára a háziorvosok által felírható gyógyszereket. Emelnék a minimális nyugdíjat is.

Illetve még ez sem igaz. Molnár Gyula MSZP-elnök tapasztalt politikus, ő finoman fogalmaz. Az ingyen gyógyszer kérdését jelenleg csak „vizsgálják”, a minimálnyugdíj emelése meg „terveik között” szerepel.

Horn Gyula 1997-ben nem volt ennyire körmönfont, ő egyszerűen beígérte, hogy a 65 év fölöttiek – győzelme esetén – ingyen utazhattak volna a vasúton, illetve az év öt hónapjában (februárban, márciusban, áprilisban, októberben és novemberben) pedig a Malév járatain is vendégek lettek volna.

Egy nyugdíjas szervezet állítólag gyorsan le is foglalt pár tucat repülőjegyet Amerikába. Ha már a Schmuck Andor szervezte Korda-Balázs buliról lemaradtak, akkor lássanak már a drágáim legalább egy Elvis hasonmást Las Vegasban. Horn persze aztán gyorsan rájött, hogy ez nem megy. Végül nem is dobta fel a dolgot a ’98-as kampányban. A ma szocialistáinak nincsenek ilyen skrupulusai – igaz, ott van köztük a pár éve ingyen BKV-vel kecsegtető Horváth Csaba is -, ígérnek fűt és fát is.

Az MSZP olyan, mint a termékbemutatókat szervező ócska szélhámos. Ingyen ebéddel, ingyenes „egészségügyi szűrővizsgálattal”, „egészségnappal” csábít, aztán manipulál, és rád tukmálja a semmire sem jó hibrid kancsókészletet és új generációs mongol pehelypaplant, amely alatt Dzsingisz Kán is olyan jól aludt. Persze a szocialisták azért egy valamiben különböznek a „termékesektől”: itt a kancsókészlet és pehelypaplan is csak ígéret marad, náluk csak fizetni lehet.

Végezetül, a baloldalinak vélt amnéziában szenvedők kedvéért: a 13. havi nyugdíjat 2009-ben egy MSZP-kormány vonta vissza. Egy szocialista kormány, egyetlen szadeszos miniszter nélkül.

 
Fotó: mandiner.hu

Facebook hozzászólások