Migráns fejpénz

6

 

Több mint egymilliárd eurót ad az EU Afganisztánnak, hogy visszafogadja ránk uszított lakosságát. Elsősorban Németországból, ahová Merkel hívta a migránsokat. Most viszont választások jönnek, takarítani kell.

 
Legalább tizenötezer euróba, azaz jó négy és fél millió forintba kerül fejenként egy hazaküldött afgán migráns az Európai Uniónak. Vagy legalábbis a bölcs brüsszeli vezetők által a hétvégén Afganisztánnal kötött megállapodás szerint ennyit fizetünk a kabuli haduraknak, ha visszaveszik valamelyik ránk küldött állampolgárukat. Ez a migráns-fejpénz. Eddig durván nyolcvanezren jöttek tőlük, az uniótól kizsarolt összeg 1,2 milliárd euróra rúg. Ezért megígérték, hogy szólnak Hámid kebab-üzérnek, biztassa otthonmaradásra törzsvásárlóit. Ezenkívül az állami rádió minden reggel lejátssza, a „Virágzó kert vagy, te szép Afganisztán, elhagyom kecském, de téged sohasem” című méltán híres slágert és állítólag megszigorítják a határvédelmet is.

Talán a NATO által dollár-százmilliókért kiképzett afgán különleges mélytengeri búvár század is ott teljesít majd szolgálatot – Kabulban hosszú évek óta próbálják meggyőzni az amerikaiakat, hogy nincs tengerük, ezért a béke érdekében valami hasznosabbra is lehetne költeni a pénzt, de a tengerentúli szakértők szerint az afgánok hegyirablók, és nem értenek a térképolvasáshoz. Van tengerük, azt punktum, Washingtonban jobban tudják.

Ez az az újabb nagyszerű migránsügyi üzlet, amelyet megint csak Angela Merkel ösztönzésére ütöttek nyélbe. A német kancellár korábban Isztambullal alkudott meg, a török menekült-stopért cserébe több mint hárommilliárd eurót és egy zsák kereskedelmi kedvezményt kaptak. Ja, és az emberi jogokra naponta háromszor Mekka felé felesküdő brüsszeli nagyszerűek hagyják, hogy Recep Erdogan elnök-szultán azt csináljon népével, amit csak akar. Tény, a török menekült-üzlet frankón működik, a szíriai menekülteknek kerülniük kell pár száz kilométert. Az Európai Unió nagyszerű szervezet: nem csak a libák bürokrata-konform táplálásán tartja rajta a szemét, az embercsempészek haszonkulcsát is a lelkén viseli.

Hasonló üzlet készül Líbiával, amennyiben találnak egy helyi kormányt, amelyet legalább két bazári tolvaj és egy elkóborolt beduin támogat. Felkészül Irak és egész Fekete-Afrika. Lehet jelentkezni a merkeli migráns fejpénzért.
Mi a közös bennük? Nos, az, hogy az európai migráns-importot biztosító országokat hős szövetségeseink, az Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország bombázták rommá, vagy segélyezték kilátástalanságba az elmúlt másfél évtizedben. Cinikusan nézve, ha már vérbált rendeztek arrafelé, katonát és gyarmatosítót küldtek, legalább maradtak volna ott határt őrizni. De nem, ők vitték, amit lehet, oszt’ jónapot!

Tudták ezt a NATO, az Európai Unió vezetői? Persze, hogy tudták. Tudták és hagyták. Most hagyjuk mi is, hogy miért. Tucatnyi túl reálisnak tűnő összeesküvés-elmélet van, kezdve Európa gazdasági és mentális kivéreztetésétől, át Soros György lobbi-tehetségén a brüsszeli vezetők ostobaságáig. Talán az összesben van valami igazság. Talán egyszer kiderül.

De vissza a mához. Brüsszel most két kézzel szórja a pénzünket a migránsokra. (Igen, kedves liberális igazságtudók, a mi pénzünket! Ugyanis az EU büdzséjébe mindannyian fizetünk. És igen, többet kapunk vissza pár euro centtel, mint amennyit befizetünk, de cserébe az összes idióta szabályozást át kell vennünk, ráadásul a multik nálunk azt is kitombolják magukból.)
Egyfelől az itteni eltartásukra, másfelől a fenti „határvédelmi és visszafogadó” programokra. Mindezt – mint fentebb már jelezve volt – a migránsokat Európába hívó Angela Merkel ösztönzésére.

Mi az oka a német kancellár mostani pálfordulásának? Rájött, hogy hibázott, vagy legalábbis elszámolta magát? Hát egy nagy túróst! Németországban idén választanak, Merkel anyu meg vesztésre áll – hogy egy általános iskolát mázlival végzett, Brüsszelből szalajtott poszt-alkoholista szocdem tolvaj a kihívója, az legyen most a német választópolgár problémája.

Angela Merkel, s a mögötte összejött lobbi hatalmon akar maradni. Ezért megtesz bármit. Kifelé természetesen kizárólag sikerprojektekről beszélnek, csodás migráns-integrációról, a nagyszerű német befogadó nemzetről. A valóságot bárki láthatja a német utcákon, főleg az este leszálltával. De erről a sajtószabadságra felesküdött német mintaújságíró hallgat. Mint ahogy az is rendkívül apróbetűs hír, hogy csak tavaly hivatalosan több tízezer migránst toloncolt ki Németország, idén a választásokig legalább háromszázezret kell kitakarítani az agyondemokratizált Reichből. Hogy aztán Merkel újra kezdhesse…

Minderre zárásként csak Botka László szombati szocialista évadnyitó jelszavával tudok búcsúzni: „Hajrá Európa, hajrá Magyarország, hajrá demokraták!”

 
Fotó: lemonde.fr